Картопля за 500$ за кілограм (п’ятсот доларів - це не помилка)

Вітаю. Впевнений, що в житті кожної людини в України - картопля вважається найбільш розповсюдженим овочем. Це дійсно так! Жодне застілля, обід чи свято не обходиться без смачної страви, де картопля готується неймовірним способом (з унікальним набором приправ, особливості підсмажування і так далі).

Зазвичай картопля не входить в список тих товарів, за які люди готові віддавати великі гроші. Тим паче, що в багатьох є власні городи, родичі в селах. В Україні звикли, що картопля - це дешевий продукт, відносно інших овочів.

La Bonnotte

А якщо я вам скажу, що деякі сорти картоплі можуть коштувати не менше аніж смартфон за 450-500 доларів? Я не помилився! В світі є сорт картоплі, ціна якого за 1 кілограм дорівнює не менше 500 $.

Знайомтеся, La Bonnotte - найдорожча картопля в світі. Це особливий сорт картоплі, який надзвичайно важко виростити. В рік на всій планеті врожай подібної картоплі не перевищуватиме і ста тон.

Подібний сорт картоплі вирощується в єдиному на світі місці - на острові Нуармутьє (побережжя Франції). Річ в тому, що подібний сорт картоплі здатний родити лише за умови правильного підбору добрив з морських та океанічних водоростей. Процес догляду за полями картоплі La Bonnotte надзвичайно складний.

La Bonnotte

Звичайно ж, що знайти таку картоплю в простій крамниці неможливо. Найчастіше її замовляють всесвітньовідомі ресторани та по спецзамовленню для високопоставлених людей, зірок і так далі.

Хотіли б скуштувати подібну картоплю на вечерю?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.5KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

З такої картоплі ми робимо Київський торт

Вам також сподобається