Сьогодні буде історія популярної співачки, яка переживає війну вдруге, але все одно працює на рос. ринок, рос. мовою.

Хто це?

посилання на фото
посилання на фото

Zhanulka або Жанна Шаталова - це українська(?) співачка, та автор пісень. Вона народилася в Донецьку та у 2014 році вона переїхала в Київ, також жила якийсь період в Іспанії. У 2019 випустила свій перший ІП (мініальбом) під назвою “сильно скучаю“. У 2021 році випустила сінгл “кискис“, який став трендом в тіктоці. У цьому ж році вона підписалася на лейбл Columbia Records.

Що могло піти не так?

Лейбл Columbia Records

Columbia Records власником якої є Sony Music Entertainment. Це наче американські компанії, але не все так красиво, як здавалося. Sony Music Entertainment має офіс в росії під назвою “Sony Music Entertainment Russia“, який керував російськомовними артистами лейблу. Але ніхто навіть не задумувався над цим у 2021 році.

Концерти в росії

Тут мало чого говорити. У 2021 був тур, де 5/6 концертів були в росії. За це її пізніше захейтили після повномасштабного вторгнення.

посилання на сайт
посилання на сайт

Rabstvo

5 квітня 2022. Виходить відео в тіктоці з піснею (російською) “портрети“. А написала вона цей трек під готовий тайп біт, який можна було викупити, але вона цього не зробила і це встиг зробити її менеджер з Sony Music Entertainment Russia, який хотів за допомогою шантажу(через права на біт) підписати контракт з Zhanulka`ою, але вона відмовилась і пішла до іншого лейблу. Rabstvo - лейбл, рекламна агенція (як вони себе називають) куди вона пішла від Sony Music. З нєтакімі рускімі в CEO, її менеджером став Гліб Ліпатов.

посилання на сайт
посилання на сайт

Тобто вона пішла від одного росіянина до іншого, вже під час повномасштабної війни.

Інтерв’ю

30 липня 2022. Виходить її інтерв’ю на “опозиційному“ російському сайті. Але це був лише початок співпраці з нєтакімі рускімі.

Вирішальний(?) фіт

5 серпня 2022 року в тіктоці розгорівся скандал за участі Zhanulka’и через її фіт з російською групою “Космонавтов нет”. Вони мали випустити пісню, але людям не сподобалось це і вони почали знімати відео, про цю ситуацію і казати, що це не є хорошим рішенням. Але Жанна почала скаржитися та блокувати в тіктоці та інстаграмі.
(Звісно мені теж попалося відео про жанульку і з цього почалось моє “розслідування”)

*якість покинула чат*
*якість покинула чат*

Після цього вона перестала вести соц.мережі, почалася тиха година.

Жанна ти спиш?

Пройшло 6 місяців, вона повертається в тікток і починає просувати свою нову пісню. І що ми бачимо? В неї виходить пост в інстаграм, де вона пише про пів року “малчания“ і знову російською, з менеджером/продюсером Глібом, Стасом(CEO) та мастерив російський музикант.

посилання на пост
посилання на пост
посилання на сторінку
посилання на сторінку
посилання на сторінку
посилання на сторінку
посилання на сторінку
посилання на сторінку
Можете загуглити, я навіть не заходив на дженіус і цього достатньо.
Можете загуглити, я навіть не заходив на дженіус і цього достатньо.

Також я вирішив перевірити перехідник на платформи та знайшов це:

Це вже не просто крінж, а дно. Випускати пісні в ВК та яндекс музиці, ще й Believe дистриб'ютор. Believe досі не вийшли з рф та допомагають обходити санкції артистам з рф.

Висновок

Zhanulka - артистка, в якої немає жодної пісні українською(але 3 російською з початку повномасштабної є(враховуючи нерелізнутий фіт)), яка все продовжує працювати з російським лейблом/рекламною агенцією, які звісно платять податки державі терористу.


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
olvhnko
olvhnko@olvhnko

149Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається