Хай плачуть вороги

Цей допис буде не недільний, але, на жаль, давно актуальний для українців, тож пишу його з огляду на симпатію до співгромадян. Для більшості виплакатись може бути корисно. Разом з тим, Ви знаєте народний вираз "виплакати очі"? Це не метафора, це стан рогівки, довго подразненої солоними слізьми. Так, поточна сльоза-змазка теж солона, але не настільки (має дещо інакший склад), про що свідчить різниця очей (вони червоніють), коли сильно і довго поплакав, і коли цього не було. Офтальмологи пояснюють, що саме відбувається з рогівкою, коли плачуть довго, тут коротко напишу: можуть радше за все статись довготривалі чи й незворотні зміни (її структура погіршується, і зір різко падає, -20 і так далі...). А якщо довго плакати, вже і так маючи якісь проблеми з очима… Я знаю це практично, хоч не на собі (в мене не та натура), але на прикладі дуже близької людини.

Не буду нікому радити, як переживати біди та знімати стреси доцільніше - це хай кожен сам для себе вирішує, просто виклала інфу для роздумів. Всім бажаю вистояти, вижити, перемогти!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ольга Недавня
Ольга Недавня@Olga

Українка старокиївського роду

470Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 14 серпня

Більше від автора

  • Київські сакральні “місця сили” під час війни

    Київ має багато сакральних місць з потужною духовною, мистецькою аурою, притягальні духом старовини, сучасними оазами незламності, джерелами пам'яті й підтримки предків, зміцнення віри й надії, опірності важким обставинам війни, наснаги для продовження боротьби з ворогом.

    Теми цього довгочиту:

    Місця Сили
  • До Дня українського прапора: символи як маркери нашої ідентичності

    Чи можна до символів звикнути як до буденної рутини, яку й не помічаєш? Можна. От тільки і коли не помічаємо, все одно вони впливають, і чим раніше ми їх бачимо навколо себе, тим чіпкіше, хай це і не усвідомлюється. А якщо за них ще доводиться боротись...

    Теми цього довгочиту:

    Український Прапор
  • Київ сакральний: не тільки хіти

    Місця, освячені нашими предками та побудовані нашими сучасниками, домашні каплички і "підпільні" (за часів УРСР) храми різних конфесій, локації, де відбувається культурно-духовна творчість - цікаві свідки діянь киян попередніх поколінь та осередки наснаги для нас.

    Теми цього довгочиту:

    Київ

Вам також сподобається

  • ~Блакитні окуляри~

    Мені сказали додати короткий опис (до 140 символів), а я й не знаю що сказати...Думаю, що побажати вам смачного чаю буде цілком доречно:)

    Теми цього довгочиту:

    Вірші

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • ~Блакитні окуляри~

    Мені сказали додати короткий опис (до 140 символів), а я й не знаю що сказати...Думаю, що побажати вам смачного чаю буде цілком доречно:)

    Теми цього довгочиту:

    Вірші