Красиве повернення Демічеліса до рідного клубу.

​​Новий сезон мав стати турбулентним для Рівер Плейт. Найуспішніший тренер в історії клуба — Марсело Гальярдо — вирішив не продовжувати контракт та спробувати новий виклик. Також влітку пішли надважливі Енцо Фернандес та Хуліан Альварес. Очікувалася довга перебудова, але після 12 турів клуб несеться на першому місці в чемпіонаті.

В усьому винен Мартін Демічеліс.

Демічеліс на чолі другої команди мюнхенської Баварії

Мартін ніколи не тренував команду вищої ліги. Кілька років пробув в системі Баварії, керуючи командою U-19 та другою командою. Він також далекий від аргентинського контексту, бо покинув батьківщину зовсім юнаком. По поверненню нього кепкували колеги та фанати за скарги на відсутність кондиціонера в роздягальні. Він вже встиг потрапити в скандал, не потиснувши руку тренерові Лануса. Але Рівер довірився своєму вихованцю та не прогадав.

Гравці “Рівер Плейт” святкують гол в дербі

Зараз команда перемагає сім матчів поспіль, йде першою, найбільше забиває (22) та найменше пропускає (5). Ба більше, окрім чудових результатів, вони демонструють яскраву домінуючу гру. Найбільше володіють м'ячем (62,2%), найчастіше б'ють в площину (5,7), найбільше часу проводять на третині суперника (31%).

Цікава деталь, в тому, що Рівер постійно змінює схеми. В ході сезону Демічеліс спробував вже більше 6 різних варіацій. Інколи команда може змінити 4 формації за матч. Але позиційний базис та бажання постійно домінувати залишаються незмінними.

Демічеліс під керівництвом Пеллегріні в іспанській “Малазі”

Найчастіша схема (4-2-3-1) та стиль гри дуже нагадують команди Мануеля Пеллегріні. Це й не дивно, Мартін грав під його керівництвом в трьох командах (Рівер, Малага, Манчестер Сіті).

Він називає чилійця своїм улюбленим тренером та каже, що той сильно вплинув на його бачення гри:

«Мануель був дуже важливою людиною в моїй кар’єрі, і я, очевидно, багато чому навчився в нього. Його філософія завжди була схожа на філософію Гвардіоли. Він завжди хотів, щоб ми домінували».

Демічеліс на презентації в якості тренера “Рівер Плейт”

Вони досі підтримують тісний зв'язок. Восени Пеллегріні казав, що Демічеліс дуже розвинувся в Баварії-2 та готовий для великої роботи. Досвідчений чилієць не помилився.

Здається, Мартін був гарним учнем. А ми можемо вживу спостерігати становлення ще одного сильного тренера.

Телеграм-канал автора

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Через Себе 🇺🇦
Через Себе 🇺🇦@ilyusha_19

133Прочитань
2Автори
10Читачі
Підтримати
На Друкарні з 19 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається