Ксеноґендери і андрогіни

Пояснення про те, що це за ґендерні ідентичності.

Обкладинка: Ксеноґендери та андрогіни.

Ксеноґендерність

Це ґендерні ідентичності повʼязані з якимось речами, тваринками, атмосферою, тощо. Ксеноґендери потрібні і можуть використовуватись лише нейровідмінними людьми (аутизм,рдуг, тощо). Навіщо вони, в чому їх сенс? Нейровідмінні люди іноді не можуть підібрати собі ґендерну ідентичність яка б їх описувала, або, вони відчувають звʼязок з чимось особливим для них, і хочуть якось себе з цим описувати, тому і зʼявилися ксеноґендери. Іноді до ксеноґендерів в комплекті йдуть неопронаунси, це займенники не схожі на стандартні та загально прийнятті (мяв, вамп, стар, тощо).

Можливо комусь це здається смішним, комусь незрозумілим, комусь дитячим, але, чи помрете ви якщо замість «ти» напишите «вамп»? Я не думаю, і ви завжди можете не спілкуватися з людиною з якою вам не комфортно з певних причин, вас ніхто не примушує ні використовувати ксеноґендери, ні спілкуватись з ксеноґендер юзерами, ставтесь до усіх з розумінням, та й усе.

Андрогінність

Це коли в одної людини може одночасно бути маскулінні і фемінні признаки зовнішності. Ні в якому разі не плутати андрогінів з інтерсекс, бо в андрогінів статевий орган належить до однієї статі! Їх називають людьми «третьої статі», хоча, до цих образів зверталось ще античне мистецтво, наголошуючи на їх божественність. Андрогіни не вписуються ні ментально, ні фізично в рамки суспільтва, вибиваючись з простору про гендерні стереотипи. По результатам медичних дослідженнь, андрогін - людина, зовнішність якої вміщує в себе жіночі і чоловічі риси. Розрізняють психологічну андрогінність, яка проявляється в поведінці, у високих показниках маскулінності і фемінності одночасно. І іміджеву андрогінність, яка є поєданням у зовнішності чоловічих і жіночих рис. Багато андрогінів ідентифікують себе як безстатевих або ментально знаходяться між чоловіком і жінкою.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
квіри п'ють чай
квіри п'ють чай@queersdrinktea

3.9KПрочитань
3Автори
51Читачі
На Друкарні з 11 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається