Ліквідність фондового ринку та переваги для трейдерів

Ліквідність фондового ринку відноситься до акцій, які мають достатній обсяг торгів, щоб дозволити трейдерам відкривати та виходити з позицій прямолінійно. Акції, які не є ліквідними та не мають достатнього обсягу, неможливо купити чи продати так само легко. Просто тому, що на такі акції важче знайти покупців і продавців.

Ліквідність можна виміряти оборотом акцій, який розраховується шляхом ділення загальної кількості акцій, що торгуються за певний період, на середню кількість акцій в обігу за період. Якщо компанія має високий оборот акцій, вона матиме ліквідні акції компанії.

Наприклад, якщо компанія в основному індексі, такому як NASDAQ , DAX або FTSE 100 , має 100 мільйонів акцій в обігу в перший день фінансового року та 150 мільйонів в останній день, середня кількість акцій в обігу становитиме 125 мільйонів за рік. . З обсягом торгів у 90 мільйонів акцій за рік розрахунок становить 90 мільйонів/125 мільйонів = 0,72, що у відсотках становить оборот акцій 72%.

Переваги торгівлі високоліквідними акціями

Високоліквідні акції можуть бути особливо корисними для денних трейдерів – їхній значний обсяг торгів означає, що позиції можна швидко відкривати та виходити з них без зниження ціни, що відповідає швидкому темпу денної торгівлі.

Оскільки ліквідні акції дозволяють ефективно відкривати та закривати позиції, трейдери можуть комфортно дотримуватися своєї стратегії управління ризиками . Порівняйте це з торгівлею менш ліквідними акціями, де виконання замовлення може зайняти значно більше часу, оскільки обсяг їхніх акцій дуже низький.

Щоб знайти акції з хорошою ліквідністю, як і знайти акції, які є нестабільними , ви можете скористатися інструментом перевірки акцій. Це допомагає знаходити акції відповідно до заданих критеріїв, у даному випадку обсягу торгів.

Зв’язок між ліквідністю та фундаментальним і технічним аналізом

На обсяг торгів можуть сильно вплинути фундаментальні та технічні фактори . Приклад фундаментальної сторони можна побачити на діаграмі нижче, де субстандартний кредитор Provident Financial спостерігав агресивні продажі в серпні 2017 року після попередження про прибутки, компанія скасувала свої дивіденди, а її генеральний директор пішов.

З точки зору технічного аналізу, значне зростання ціни в поєднанні з помітним збільшенням обсягу може вказувати на продовження бичачого тренду або бичачий розворот. З іншого боку, зниження ціни разом із збільшенням обсягу може бути ознакою продовження бичачого тренду або бичачого розвороту.

Трейдери, які зосереджуються на технічному аналізі, можуть виявити корисними індикатори обсягу . Індекс позитивного обсягу та індекс негативного обсягу базуються на обсягах торгів попереднього дня та ринковій ціні та можуть бути корисним способом показати, як обсяг впливає на ціну.

ВІДМІННОСТІ МІЖ ЛІКВІДНІСТЮ ФОНДОВОГО РИНКУ ТА ВАЛЮТНОЮ ЛІКВІДНІСТЮ

Оцінюючи різницю між ліквідністю фондового ринку та валютною або валютною ліквідністю , слід враховувати кілька важливих факторів. Поки всі основні валюти , такі як EUR/USD і EUR/JPY, є високоліквідними через те, що завжди є великий обсяг валюти, доступної для торгівлі, екзотичні валюти, такі як USD/HUF і USD/TRY торгуються набагато менше.

Ринок форекс працює 24 години на добу За даними Банку міжнародних розрахунків, валютний ринок працює 24 години на добу, у середньому обсяг торгів становить 6,6 трильйона доларів на день, що у багато разів перевищує обсягиЦе також означає, що позиції можна відкривати та закривати цілодобово, що також корисно для ліквідності.

Однак багато акцій, звичайно, також матимуть високу ліквідність, як, наприклад, приклади «блакитних фішок» вище. Тим не менш, менші акції з меншими обсягами торгів можуть бути значно менш ліквідними.

ІНШІ ТОРГОВІ ШЛЯХИ

Якщо ви не хочете торгувати окремими акціями, можливо, варто розглянути можливість торгівлі найбільш ліквідними основними фондовими індексами , такими як Dow Jones , S&P 500 і FTSE 100 . Крім того, як уже згадувалося, ринок форекс є найбільш ліквідним вибором з усіх.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Форекс Бокс
Форекс Бокс@forexbox

3.6KПрочитань
8Автори
10Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається