Майстер містичних жахів Зорян Костюк (Костянтин Зотов)


С кожним новим автором Аркушу я все більш переконуюсь, що Україна такі має таланти в літературі. Коли читаєш автора, ім’я якого на слуху, то розумієш що це вже перевірена література. Можуть бути несподіванки, але вони зведені до мінімуму.


Та коли приходиш на Аркуш, то тут тебе чекає лотерея. Як на мене, то я в кожній книзі знаходжу для себе щось цікаве, щось, що мені близьке, щось, що я можу взяти собі.


Тому й цікаво читати незнайомих авторів, особливо зараз, коли український контент набирає силу. Хто знає, що буде через пару років. Можливо хтось з цих незнайомців стане відомим письменником, можливо хтось вибере інший шлях. Але для читача, цей автор залишиться у пам’яті.


Костянтин Зотов на псевдо Зорян Костюк пише у жанрах жахи, містика, фентезі, фантастика.


Його невеличким оповіданням присутня риса таємниць світу потойбіччя. Автор з різних боків, якби обстежує інший світ, його можливості, його вплив на наш світ, його таємниці.


Перше оповідання, яке захопило мене це «Фігура у дзеркалі». Моторошна історія про світ задзеркалля та світи мертвих та живих. Автор вміло поєднав ці три світи. Цей коротенький текст розкриває вміння автора показати свою фантазію читачеві, вміння передати суть задума.


Друге оповідання, яке прийшлось до смаку це «Злидні». Ще одна моторошна історія, але вже про відьом. Теж невеличке оповідання. Ця цікава історія про злу сусідку. Є таки люди, яким все не так, які постійно знаходять до чого причепитися, які живуть тим, що роблять якісь гидоти оточенню. Але не кожна така людина має темну силу.


Зорян Костюк вміло передав характер злої сусідки, її незадоволення світом. Але для таких людей завжди існує система бумеранга.


Ще один неймовірний твір «Танк та цвинтар»


Військова проза переплетена з сучасністю та приправлена щіпкою містики. Історія вийшла дуже сумна. Але є в ній й віра та надія на краще майбутнє. Є в ній сила українського духу життя.


Ще дуже сподобалось оповідання-притча «Останній трамвай». Хоча жанр в якому цей текст написаний жах та містика, автор порушує питання другого шансу у житті та цілеспрямованості життя, сенсу життя.


Цікаві фантастичні твори «Граючи в бога»,« Море кольору бурштину» та« Чорний діамант» не залишать байдужими читачів, які люблять космічну фантастику.


«Відьмина криниця», «Життя за життя!», романтична містика, яка має цікавий сюжет та несподіваний кінець.


«Останній з мольфарів» - містика з подорожжю у часі. Пригоди, які почалися у нашому часі й перейшли у минуле.
Задум сюжету не новий, але виконання мені сподобалось. Цікава пригода, цікаві персонажі. Все дуже живе, яскраве. Фінал оповідання теж порадував. З одного боку він сумний, а з другого – море можливостей.


Мені подобається у творчості автора те, що всі його оповідання мають закінчений вигляд. Кінець історії - це кінець історії. Далі вже не буде. Та якщо буде, то це буде нова історія.

Я не знаю, чому Зоряна тягне на містичні жахи, але в нього цей напрямок виходить дуже цікавим й моторошним. Коли читаєш такі тексти розумієш, що фантазії автора не має межі.


Іноді бувають такі відчуття, що він не письменник, а якийсь дослідник паранормальних явищ й пише лише про те, що бачив на власні очі. Він вміє в коротеньких текстах передати весь свій задум, всю моторошність та вірогідність.


Тому його історії завжди виходять живими, тримають у напрузі та порушують питання про інші світи, які перетинаються з нашим, про мораль, про життя. Можливо Зорян щось таке знає, але то його справа.


Мені його твори сподобались. Якщо ви любите історії, від яких може зіпсуватися ваш сон, то шукайте сторінку Зоряна Костюка на Аркуші та мандруйте в його світ містичних жахів.

А ви читали щось з творчості Зоряна Костюка? Яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.

**********************************************

Ставте вподобайку. Шукайте   «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

************************************************

Текст відгуку пройшов перевірку на плагіат. Унікальність тексту 100%

Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть

**********************************************************

#враження_UA #читаю_книги_щодня #ПроКниги_Що_почитати #Хроніки_Книголюба  #ЗорянКостюк  #відгукнакнигу #письменникиАркушу  #українські_письменники  #сучасна_українська_проза  #блог_про_книги   #книжкове_суспільство  #блог_українською #читаюукраїнськихавторів  

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Maksym Botvinnikov
Maksym Botvinnikov@Booklover

Хроніки Книголюба- це я

1.2KПрочитань
16Автори
11Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

  • Стівен Кінг «Біллі Саммерс»

    Я не великий фанат Кінга, але хочу визнати, що його творчість мені подобається. Я у свій час читав «Зелена миля»,« Втеча з Шоушенка», «11.22.63», «Дівчинка, що кохала Тома Гордона»,« Темна вежа». Але це було дуже давно.

    Теми цього довгочиту:

    Відгук На Книгу
  • Олександр Бовкун та його  фентезійні світи, з присмаком філософії

    Цей автор Аркушу запам’ятався мені, як майстер поєднання філософських ідей з цікавими історіями. В кожному своєму творі, простежується лінія щодо життя, вибору, розуміння своїх цілей тощо.

    Теми цього довгочиту:

    Відгук На Книгу
  • Роман Ярослави Дегтяренко “Лицарі Дикого поля»

    Роман Ярослави Дегтяренко “Лицарі Дикого поля». Це була чудова подорож, яка почалася цікаво та цікаво закінчилась. Якщо ви обожнюєте романи про кохання, історію України, визвольну боротьбу та неймовірні пригоди козаків, то цей роман у двох частинах не залишить вас байдужими.

    Теми цього довгочиту:

    Відгук На Книгу

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається