Маніфест метаекспресіонізму (Digital Art)

Автор: Філор
Канал: https://t.me/metaexpressionism

Метаекспресіоністи маніфестували тезу про технореволюцію, в яку входить положення, щодо технологізації мистецтва, відносно просування, формату виставок, тиражування, форми, подання. Кластер технологій дозволяє відкрити нові галузі творчості, збірна назва котрого - Digital Art. Різне програмне забезпечення у сфері VR/AR, 3d, DAW, ілюстрації, обробки, надає можливість як і комбінування областей роботи, так і створенню таких об'єктів мистецтва, які не входять в раніше описані напрями. Тут показові вищезгадані шляхи до творчості: Комбінування, розширює сприйняття окремо взятого об'єкта творчості, наприклад, фото може набути анімації, музичного акомпанементу, вірш може набути кольору, музика свій простір у вигляді VR перформансу і тому подібне, різноманітних комбінацій, численна кількість.

Окреслюючи другу стежку, створення нового напряму, тут переплітається увесь накопичений досвід, дослідження та експерименти, як фундамент творчого процесу. Це можуть бути VR або ж 3d ілюстрації, окремо або взаємодоповнюючі елементу арту, інструментарій створення, великим комплексом ланок для будь-якого типу творіння, можливостей для освоєння ніш або ж створення своїх, більш ніж достатньо, передумовою цього є впливовий чинник мобільності митця, що прагне до пізнання усіх сфер, що підкріплюють будь-яке дійство (не лише творче).

Ідучи далі, вважаємо важливим, позначення такої творчої ланки - криптоарт. За бажанням митця, його твір може почати своє існування у вигляді NFT токена, тим самим делегує цій спільноті, можливість громадського фінансування, подальше просування ідеї. Криптоарт - нова галузь технологізації мистецтва, що дозволяє без посередництва мати прямий контакт з глядачем, дати вибір сприйняття, здолати сталу систему обміну, мати віртуальну галерею, дати до неї доступ всьому світу. Відносно конкретних об'єктів творчості - ніяких обмежень, знову простежується: модернізація, комбінування, новітність. Три стовпи на які спирається митець метаекспресіонізму, дозволяють твердо стояти на шляху культурної трансформації.

Окремо, варто зазначити перформативний виток руху. Віртуальні виставки, з можливістю офлайн простору, NFT галереї, концертна діяльність, щодо останнього ми приходимо до віджеїнгу, як концептуальної частини виступу, на ряду з музичним супроводом, що дає розмиття рамок однієї конкретної події, як артоб'єкту, призначаючи більш високу градацію сприйняття, розширення самого понятия- концерт. Підбивати підсумки, метаекспресіоністи в ході творчих досліджень, взяли на озброєння нові інструменти творчості (VR/AR, NFT, 3d, DAW, VJ), які утворюють велику кількість комбінацій і джерела для мистецтва, доповідаючи суспільності тезу про технологізування творчості, процесу творення та кінцевого об'єкта мистецтва, на шляху до трансформації культурної системи.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Олександр
Олександр@Filor

230Прочитань
1Автори
8Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається