Механіка росії, за лаштунками болот.

Ці тези я підгледів у Ханни Арендт “Джерела тоталітаризму”, вони мене дуже вразили і гадаю були би корисними для розуміння механіки влади в росії.

В біографії сталіна мене здивував один епізод, коли Німечинна напала на срср, сталін на декілька днів закрився на дачі, де влаштовував істерики, коли йому телефонували, він кричав, щоб там передали, що він не винен. Зрозуміло, що напад гітлера був несподіваним і таке інше але, власне, перед ким виправдовувся сталін? Адже віддомо, що авторитарний режим в союзі був нечутливий до політичних наслідків. В цьому можна переконатися на кейсі пакту молотова-ріббентропа, дуже довго союз декларує всесвітню революцію, Німечинна в цій доктрині головний ворог і раптом сталін підписує договір про дружбу, що сталося коли такий коник викинув янукович? або дружили - дружили і раптом гітлер нападає, порівняйте це з "розмінуванням чонгару", вже зараз відкриті кримінальні справи, Зеленський закидає військовим, військові політичному керівництву, а уявіть собі що говорили про сталіна? про його факап? нажаль уявити ми не можемо, архіви кгб залишаються закритими, а всю історію сталін тупо переписав, був головнокомандувач троцький і його не стало, як і всіх свідків, які його пам'ятали, сталін просто переписав всю історію партії особисто.

Але виявляється, свого часу, сталін не був всемогутнім і політичні наслідки таки могли для нього наступити. Теж саме ми можемо сказати і про путіна, ззовні здається що він має високий рейтинг і взгалі його не цікавить думка пересічних громадян. Але навіщо тоді взагалі заміряється цей рейтинг? Нахіба витрачати лярди на пропаганду?

Аналогічна історія була і в совєтському союзі, класичний сюжет із совєтського кіно: в глухе село приїздить красний комісар боротися з місцевими недобитками, куркулями, будувати колгоспи і загалом вести героїчну революційну діяльність. З підручника історії у нас складається хибне уявлення, що ось більшовики перемогли і автоматично встановили свою владу на захоплених територіях, а виявляється. що по містах і селах ще десятиліттями фунціонували місцеві ради, 90% яких були позапартійними! Тобто типовою картиною було, коли з центру приходить якась вказівка, а на місцях розказують, що вони не згодні з політикою партії! І що робити в такому випадку? не давати вказівки? Насправді, змінювати політику, нагадаю про НЕП. Ну і централізовувати потрохи владу. І дійсно, на місця посилаються комісари, які приймають до партії місцевих божевільних, активну молодь, з них формують партійні комітети, що очолюють міцеві ради і на партійні з'їзди, від цих рад, вже ідуть 70% партійних депутатів, нагадаю з 90% безпартійних рад! Це продовжувалось десятиліттями. Дуже схоже і єдіной росії необхідно було вибудовувати вертикаль роками.

Зараз ми не дуже розуміємся на партійному будівництві але Ханна Арендт помічає цікавий тренд, що згодом в партії гітлера з'являється внутрішня партія обраних, спочатку штурмові загони СА (штурмабтайлюнг) потім з СА постає СС і навіть з СС згодом формується своя мертва голова)) Всі ці обрані це так звана проблема контролю контролерів. Партія потрібна, щоб здійснювати свою владу в країні, а обрані необхідні щоб контролювати партію. Ніколи штурмові загони не мали на меті замінити собою армію. Власне коли їх спробували мобілізувати то з 1800 явилося тіки 80)) Головна задача СА були політичні вбивства, терор, відповідальність за які, до речі, брав на себе гітлер. В цьому і була фішка нациків, зухвало зізнаватися у своїх злочинах публічно, це викликало захват у натовпу, а серед членів партії формувало відчуття безпеки, вони розуміли що поза партією їх знищать, а доки вони займають своє місце в ієрархії вони безкарні і всемогутні.

В цьому контексті звернемося до вагнера і кадировців. Кадировці ніколи не формувалися як військове угрупування, ніхто ніколи не чув про льотчиків чи танкістів кадирівців)) Це типовий відділ СС який займається політичними вбивствами.

Ще одн цікавий сюжет. В самій Німечинні не існувало ніякої доктрини расової теорії, членам партії не потрібні були аргументи про арійську зверхність. Вони жили з нею в повсякденному житті. Щоб вступити в СС треба було довести відсутність євреїв в роду з 1750р. До речі схожа практика була і в совєтському союзі, у вас постійно вимагали анкетні данні, де ви вказували що батьки є робітниками, раніше я не розумів цього але зараз все стає на свої місця, це вияв звичайної класової боротьби. Насправді класова боротьба це звичайна політична теорія але вона перетворюється на цілковиту реальність, коли з вас на кожному кроці вимагають потвердити своє походження! З часом навколо партії формуюься дружні інституції, умовні друзі росії, так, десь там, існує злочинний путін з кадировцями але ж є і балєт з достаєвським. Такі інституції (хороші руські) складають фасад для росії і головне формують враження про реальність у самій росії.

Тепер і цьому контексті пригадайте питання фсбешніків до наших полоненних, які з покерфейсом вимагали покази про біолабараторії Бандеру і бази НАТО! Для них це цілковита реальність і те, що вони не знайшли доказів не значить, що їхня реальність якось змінилась.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
С
Сергій@loveaction

1KПрочитань
0Автори
6Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

  • Криптоісторія 2

    Війна триває, але не всі події опинилися під пильною увагою громадськості. Нещодавно у Wall Street Journal та Foreign Affairs з'явилися викривальні статті, що розкривають правду про переговори в Туреччині.

    Теми цього довгочиту:

    Політика
  • Теорія сексу

    польові дослідження сексу! несподіване відкриття! на заході вестерни трахаються не так як ми!

    Теми цього довгочиту:

    Секс
  • розмова з Бардом

    Бард це ШІ гугла. Досліджуючи його межі провів наступну розмову:

    Теми цього довгочиту:

    Ші

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається