Музика. (Короткий нарис навіяний реаліями)

-А давайте послухаємо музику,- несподівано запропонував Він, коли їх погляди перетнулися черговий раз.

-Ви що збожеволіли?- здавалося подиву дівчини не було меж.- Музику в цей час? Коли будь який момент може стати останнім? Ні, ні, я краще почекаю до спокійніших часів.

- При всій повазі, але я Вас трохи не розумію,- дещо винувато мовив хлопець.- Ви кажете, що кожен момент може стати останнім, я правильно зрозумів?

- Абсолютно!

- Тобто коли скінчиться Світова Тривога, ми всі раптово станемо максимально захищені або навіть безсмертні?

- Звісно ні, але ризик загинути точно буде нижчим.

- Я б і з цим посперечався, але не хочу завантажувати Вас статистикою смертей від нещасних випадків, автомобільних аварій та раптово обірваних тромбів. Нині і без того вистачає негативної інформації.

- Так звісно, але в мене думки забиті значно важливішим, ніж якісь там пісеньки!- Вона лишалася невблаганною

- Але ж музика це не лише пісеньки, це все що нас оточує,- не збирався здаватися Він.- Цокіт ваших підборів по бруківці, скрегіт поїздів, що доносяться з вокзалу, навіть дратуюче виття Сирени, все має свою ноту і тональність. Музика повсюди. В буквальному розумінні!

- Ну якщо так, то мені оцієї Вашої музики щодня вистачає, вже навіть нудить від неї.

- То давайте послухаємо іншу, ту що зможе перенести Нас з реальності Світової Тривоги. Вчинимо акт ескапізму. Поринемо в світ де можливо все: де пурпурний туман підіймається сходинками до небес, де сопілкар при воротах зорі награє свої химерні мотиви, змушуючи фей, що носять чобітки, пританцьовувати в такт. Там відчувається запах молоді, а пісочний чоловічок відправляє людей в найглибший вид сну...

-Звучить як маячня божевільного чи наркомана, або божевільного наркомана, - по при насторогу, в її голосі читалася зацікавленість. - Але Ви вмієте привернути увагу, цього не забереш. Так що там ще цікавого у тому світі?

- Буквально все, словами не описати, до того ж кожен може знайти там щось своє особисте, я б навіть сказав інтимне. Наприклад Леді Фантазію огорнуту в сатин білої ночі. Або щось геть зворотнє, королеву вбивцю котра полює на білого кролика, чи зірку автостради, що мчить на зустріч вітру змін... Повірте, в цьому світі можна зустріти все що завгодно. Все!

- Переконувати Ви теж умієте,- нарешті Вона піддалася,- можливо я і порину в цей світ, але не надовго, просто щоб відволіктися від жаху, що відбувається в реальності.

-Повірте це найкращий спосіб,-щиро посміхнувся Він,- візьміть мене за руку і відчуйте як ми відлітаємо разом з зефіром, до земель де сходить сонце, в блакитні спогади...

- Я відчуваю і це прекрасно, - від її колишнього цинізму нічого не лишилося, Вона дозволила музиці увірватися в середину, викинути з розуму та душі всі зайві думки. Якби там не було, але Світова Тривога колись закінчиться, а Музика гратиме вічно...

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Богдан Киришун
Богдан Киришун@Bodia.Sattwa

Бавлюся в автора.

33Прочитань
1Автори
1Читачі
На Друкарні з 20 серпня

Більше від автора

  • Я дорога.

    Ранок починався як зазвичай. Пробудження від ледь відчутного поцілунку дружини, кілька скупих промінчиків, що не сміливо пробивалися крізь тонкі смужки жалюзі, дзвінкий сміх дочки, котра вже досягла того віку, аби самостійно вмикати собі дитячий канал з мультфільмами.

    Теми цього довгочиту:

    Оповідання

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається