Музика натхненна іграми. Частина 4. Різне

В цій частині я вирішив зачепити ігри по яким є одна чи кілька цікавих пісень від ютуберів, але в кількості замалій для окремого огляду. Тож тут буде наміксовано дуже різних речей, від Людини Павука до Among Us чи Assasins Creed.

Marvel’s Spider-Man

Один з головних ігрових шедеврів останніх років, та ще і з культовим персонажем. Було б дивно якби таке джерело для натхнення оминуло ютуб-композиторів. І воно таки не оминуло.

Найкращий витвір з тих що я чув/бачив це однозначно реп від імені Джей Джони Джеймсона. Просто аномальна кількість пасхалок в тексті, 100%-ве потрапляння в образ цього надхаризматичного персонажа і доволі влучний альтернативний погляд на події. І при цьому зроблено все дуже якісно (на відміну від наприклад того що намагаються називати репом на вітчизняній сцені). Сам я більше по року і металу, але був дуже вражений тим що автори зробили в цьому випадку.

PICTURES OF SPIDER-MAN | J. Jonah Jameson Rap feat. JT Music, Rustage & Dan Bull

Bendy and the ink machine

Цей невеличкий хоррор з мультяшною анімацією отримав свого часу чимало увагb від каверщиків завдяки доволі вдалому саундтреку. Але однозначно найкраще з цим впорались троє ютуберів: Caleb Hyles, Jonathan Young і Adrisaurus. Вони втрьох записали кавер на титульну пісню і вийшло дуже в певному сенсі атмосферно (при прослуховуванні ніби переносишся в 20ті роки минулого сторічча).

BENDY AND THE INK MACHINE (SONG) Gospel of Dismay -【COVER】Caleb Hyles, Jonathan Young & Adrisaurus

Among Us

Одна з ігор які отримали просто таки вірусну популярність в свій момент. І їй також дісталась цікава музична присвята, на цей раз від ютуб-каналу The Chalkeaters. Поєднання дуже якісної анімації, кількох музичних стилів і дуже емоційного виконання дозволило створити дуже прикольний музичний витвір.

A SONGUS AMONGUS (Animation) ■ The Definitive Among Us Song. ■ feat. Black Gryph0n

Mass Effect

Звичайно цей огляд не міг обійтись без пісень від Miracle of Sound. І для початку логічно буде його згадати саме в контексті серії Mass Effect, оскільки, судячи з історії його каналу, саме їй було присвячено значну частку його ранніх пісень. Одна з них, “Take it Back”, отримала оновлення в 2021 і саме цю версію я і пропоную для ознайомлення.

TAKE IT BACK 2021 by Miracle Of Sound (Mass Effect Legendary Edition)

Також варто відзначити його ж роботу “The Great Unknown”. Дуже вдалу пісню, по найменш вдалій частині серії: Андромеді.

The Great Unknown by Miracle Of Sound (Epic Synth Rock) (Mass Effect)

Dragon Age

Все той же Гевін з Miracle of Sound пройшовся непогано і по серії ігор Dragon Age. Особисто мій фаворит з його пісень по віку драконів стала пісня з дуже “неочікуваною” назвою “Age Of The Dragon”.

DRAGON AGE SONG - Age Of The Dragon

Assasins Creed

Серія з мабуть найінтенсивнішим темпом випуску нових релізів давала гравцям відчути себе в дуже різних сеттінгах. Тож не дивно що деякі з них змогли стати тригером для появи цікавих композицій (від всюдисущого Miracle of Sound звичайно ж). В першу чергу варто згадати 4ту частину, Black Flag. По ній є доволі вдала пісня “Beneath The Black Flag”.

Beneath The Black Flag by Miracle Of Sound

Ще однією піснею по тій же франшизі, вартою на мій погляд уваги, є “My Revolution”, пісня присвячена епосі французької революції показаній в 6ій грі серії: Unity.

My Revolution by Miracle Of Sound (Assassin's Creed Unity)

GTA IV

Ну і на завершення трошки музичного саарказму. Ті хто грав в ГТА 4 явно пам’ятають місцеву механіку взаємодії зі знайомими і родичами, найбільш нав’язливим з яких був двоюрідний брат головного героя Роман. Власне про це і вийшла пісня, про те як він в грі дзвонив в невдалі моменти, про те що міг витворяти в цей час гравець і тд. І все це зі збереженням колоритних балканських акцентів персонажів. Вийшло доволі кумедно.

NIKO IT'S YOUR COUSIN! - Grand Theft Auto 4 (GTAIV) Song
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.3KПрочитань
2Автори
23Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Коли трава була зеленіше. Рок з патлатих 80их. Формуємо плейлист. Частина 1

    Рок 80их... Золота доба цього жанру. Купа яскравих гуртів і хітів які знає кожен. Я довго думав з якого боку підійти до цієї теми. Якщо писати окремо про кожного, то можна закопатись на роки. Тож давайте спробуємо так: новий плейлист, по мірі його наповнення коментарі на додане.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок і метал з важливим соціальним посилом

    Якщо подивитись на більшість пісень, то ви побачите що не так багато з них чіпає проблеми дискримінації, ветеранів, хвороб Не ті теми якими продаш музику. Та і важкі це роботи, як для створення, так і часом ознайомлення. Але є ті, хто готові співати про це. Про них і піде мова.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок проти цензури. Twisted Sister проти сенату

    В сьогоднішньому тексті я пропоную трошки відступити від огляду гуртів, музикантів і напрямів, а натомість зануритись в глибини музичної історії. А точніше в один з її найколоритніших епізодів. 1985 рік. Золота пора рок музики. І слухання сенату з виступом що увійшов в історію.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається