Найкоротше пояснення занепаду Заходу

Голова СЗР (Служби Зовнішньої Розвідки), весь час уважно дивлячись на Назарова, продовжував:

— Але перед вами постає набагато складніше завдання, дорогий Борисе Миколайовичу. Вашим завданням буде масовий диверсійний психологічний вплив.

Ви будете підривати та руйнувати критичне мислення, знецінювати тих, хто так мислить і має вплив на суспільство. Ви будете деморалізувати й творити інтелектуальний хаос... Дестабілізувати. У європейській суспільній тканині створювати ідеологічно мертві поля. Призводити до поляризації, створення поділу, антагонізму та радикалізації позицій. Провокувати все жорсткішу внутрішню конфронтацію.

Руйнувати єдність і підривати національну ідентичність. Висміювати релігію, ідеологію та авторитети, - сказав він, одразу додавши: - Цими та багатьма іншими способами, які ви знаєте краще за мене. Ваше завдання - довести ці суспільства до критичної межі міцності. Водночас ви повинні непомітно викликати симпатію до нас як до найкращого друга та рятівника від проблем. Створімо їм велику ментальну проблему, яку потім із величезним бажанням допоможемо вирішити, - вправно підсумував цю частину Арістов.

Спостерігаючи за реакцією Назарова, голова СЗР вів далі:

— Ви маєте ідеальні можливості розіграти карту расизму, викликати відповідні асоціації, - сказав Арістов, а, помітивши явний інтерес Назарова до цього моменту, ще додав: — Як видатний спеціаліст із диверсії ви знаєте краще за мене, що ніщо так не розкладає західні суспільства, як уміле генерування потреб і втягування їх у споживацьку модель життя. Нехай, власне, споживацтво стане їхньою новою ідеологією.

Їхню релігію потрібно висміяти. Традиційну модель сімʼї зруйнувати та призвести до того, щоб стать стала умовною категорією. Коли стать людини стає умовною, то все в його житті стає умовним. Істотним для них символам варто надати негативного звучання, а будь-якого роду авторитети потрібно знецінити та остаточно знищити.

У такий спосіб вони ефективно позбавляться традиційної системи цінностей та пропустять переступання червоних ліній справжньої цивілізаційної екзистенційної небезпеки. У відповідний момент, коли з нашою допомогою вони відчують екзистенційну загрозу, то ми їм уміло запропонуємо нову ідеологію.

Ксавʼєр Мессінг — «46 Секунд»

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Юрій Пронюк
Юрій Пронюк@yuriiproniuk

Пишу есе, стендап та подкасти

484Прочитань
7Автори
16Читачі
На Друкарні з 16 грудня

Більше від автора

  • Як повернути собі контроль над тим, що споживаєш в інтернеті

    Вам не потрібно мати мільйони фоловерів, аби бути успішним в своїй креативній діяльності. Вам достатньо мати всього 1000 справді відданих фанів, які готові будуть платити вам всього лиш $100 на рік...

    Теми цього довгочиту:

    Контент-маркетинг
  • Як позбутися постійного почуття провини

    Сценарій нашої зневіри — це окупація, ліквідація державності, перекреслене майбутнє наших дітей і кінець України. Наші захисники ціною своїх життів не дають цьому сценарію відбутися. Ми, цивільні, не маємо права їх підвести...

    Теми цього довгочиту:

    Війна В Україні
  • Якось буде

    Я почув цю фразу від бабусі. То було давно, контексту не пам'ятаю, але мова йшла про щось потенційно недобре і невизначене. Бабуся зітхнула і сказала: "Якось та й буде". Це був перший момент, коли це гниле зернятко посіяли в моїй голові...

    Теми цього довгочиту:

    Думки

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Щось цей текст нагадав, особливо за своєю структурою, совкову дезу плану Далласа (засновника ЦРУ). Таке враження, що деякі абзаци просто адаптували на сьогоднішні реалії.

Вам також сподобається