Naruto (2002). Unfinished horse

Історія в дусі середньовічної Японії з домішками містики і технологій (а-ля кіберпанк). Головні герої: ниндзя (шінобі), живуть в поселеннях із невигадливими назвиськами, типу "село піску (листа, дощу)". Світ шінобі тероризують 9 хвостатих демонів, їх впокорюють радикально: запечатують в людину (жинжюрік), а на потім використовують як зброю.

Жинжюрік -- це алегорія ядерної зброї, з поміччю якої, на думку автора, врівноважується мілітарний балянс світу шінобі. Наруто властиво один з жинжюріків, він прагне титулу Хокаге ("місцевий герой"), себто поселищного правителя. Його друг Саске відколюється од поспільства щоб помститися братові за елімінацію рідного клану. Наруто каже собі: "як я можу стати Хокаге, не порятувавши і одного друга?!" -- і вирушає за Саске.

Японське язичництво -- складова історії, воно є підвалиною бойової механіки шінобі, присутній культ предків.

Технології переплетені із сюжетом дивним чином, вони не пов'язані із всесвітом "Наруто" концептуально, лише ситуативно, цебто появляються тільки тоді, коли це вигідно автору.

Початок жвавий, перші сезони динамічні. Потім нудність набирає обертів, дратує безліч повторів, сюжет розтягують на усю силу, приміром, в 5-му сезоні Третій стояв в клінчі з Орочімару серій 5... а в останньому сезоні (+-100 серій) взагалі вирішили відпочити від генерального сюжету і спустили події до буденности: sidequests, комедійні епізоди.

🌟6\10

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іво Сайвс
Іво Сайвс@ivo_sives

I run with scissors

29Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 1 липня

Більше від автора

  • Scooby Doo Where Are You (1969-78). Немемна крінжатина

    Якщо ви цікавитеся мемами, то, звісно, знаєте про "маскованого злодія" зі "Скубі Ду", і це нормально: знайомитися із першоджерелом...

    Теми цього довгочиту:

    Серіал
  • Excalibur (1981). Середньовічний артахаус

    Артхаусна адаптація роману Мелорі про короля Артура, його меч Екскалібур, який він дістав з каменя, та круглий стіл лицарів, яких він зібрав навколо себе...

    Теми цього довгочиту:

    Кіно

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається