НЛО стають мейнстрімом

Краудсорсинг спостережень може привести до відповідей


Іноді це просто повітряна куля. Або це може бути дрон. Одні летять на великій швидкості і змінюють напрямок, інші зависають, а потім зникають. Деякі з них фіксуються сенсорами. Інші пролітають непомітно. Непізнані літаючі об'єкти (НЛО) були частиною популярних легенд протягом десятиліть, але останнім часом уряди все більше намагаються з'ясувати, що є фантазією, а що - фактом. Приватний бізнес починає використовувати краудсорсинг даних про НЛО, сподіваючись надати урядам та іншим установам докази, які вони зможуть розслідувати.

карта 1

Enigma Labs, приватна компанія, заснована у 2020 році, пропонує додаток, який дозволяє користувачам завантажувати зображення НЛО разом з описами та іншими даними про них. За останні 18 місяців вона отримала близько 15 000 заявок (див. карту 1). Enigma оцінює їх, використовуючи як машинне навчання, так і людину-модератора. Вона вважає, що близько двох третин - це неідентифіковані аномальні явища (НЛО), новий спосіб сказати НЛО, який позбавляє старого терміну "маленька зелена людина" від його негативного забарвлення. Іншими словами, вони існують, але залишаються загадковими.

діаграма

НЛО бувають різних розмірів і форм, але найпоширенішими є кола і сфери (див. діаграму). Десята частина свідків повідомила про аномальні моделі польоту, такі як хаотичні рухи на високих швидкостях. Майже третина заявили, що не бачили жодних ознак наявності у них засобів руху, таких як реактивний вихлоп. Enigma стверджує, що у більш ніж половині спостережень було кілька свідків, що додає достовірності.

карта 2

Додаток Enigma доступний лише англійською мовою, тому не дивно, що спостереження зосереджені в англомовних країнах, особливо в Америці. Особливо виділяється Нью-Мексико (див. карта 2). Серед американських штатів тут зареєстровано найбільшу кількість uaps у співвідношенні до кількості населення (Каліфорнія посідає перше місце за кількістю спостережень). Нью-Мексико вже давно є гарячою точкою для спостережень НЛО, що породило безліч божевільних теорій змови. Дані "Енігми" свідчать про те, що одна з трьох версій є правдивою: люди в штаті налаштовані на пошук НЛО; є щось у цій місцевості, що робить її місцем з високою концентрацією явищ, схожих на НЛО; або ж ці теорії не такі вже й божевільні.

Перші користувачі Enigma, схоже, є тими людьми, які, як і слід було очікувати, перебувають у пошуку. З понад 2000 користувачів, які вказали свої професії, більше половини - колишні або нинішні військовослужбовці або цивільні пілоти своїх країн (див. діаграму). Але компанія сподівається, що в міру того, як спостереження за НЛО ставатиме більш респектабельним, база свідків розширюватиметься.

Останнім часом в американському Конгресі спостерігається рідкісна двопартійна підтримка розслідування цих злочинів. Колишній офіцер розвідки заявив на слуханнях у Конгресі у 2023 році, що уряд переховує "біологічні препарати" нелюдського походження. На тому ж заході відставний командувач ВМС засвідчив, що моряки і пілоти відстежували об'єкти, які, як виявилося, мали можливості, що "набагато перевершували" технології, якими володіють збройні сили. (У березні Пентагон опублікував звіт, в якому дійшов висновку, що немає жодних доказів існування "позаземних технологій", хоча походження деяких НЛО залишається загадкою). НАСА, американське космічне агентство, нещодавно призначило директора з досліджень НЛО. Білл Нельсон, його керівник, заявив, що розмова має перейти "від сенсаційності до науки". Якими б не були НЛО, вони також становлять загрозу для безпеки повітряного руху: Американські пілоти повідомляють про кілька випадків, коли літаки ледь не зазнали катастрофи.

Не дивно, що ця сфера привертає багато уваги, не завжди позитивної. З цієї причини співробітники "Енігми" воліють залишатися анонімними. Їхня робота може, наприклад, виявити засекречені досягнення в аерокосмічних технологіях або урядові програми спостереження. Або ж допомогти пояснити щось у природі, наприклад, погодні чи космічні явища. Мисливці за прибульцями матимуть власні теорії. Бос компанії - яка представляється тільки на "А" - сказала The Economist, що її співробітники є "раціональними вирішувачами проблем", які підуть "туди, куди приведуть дані".

Першоджерело: The Economist “UFOs are going mainstream”

Більше новин в телеграмі

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Пащека / Світові новини
Пащека / Світові новини@pascheka

13KПрочитань
0Автори
111Читачі
На Друкарні з 15 березня

Більше від автора

  • Болото замість козиря

    Фінансовий скандал у Граці, корупційні розслідування у Відні, посадові махінації в колишніх синіх міністерствах, контакти з російськими олігархами - FPÖ Кікля опинилася у вирі справ.

    Теми цього довгочиту:

    Корупція
  • "Наша Європа може померти": Страшне послання Макрона континенту

    Макрон попередив про загрозу майбутньому ЄС та закликав до більш "суверенної" Європи. Він запропонував ідеї зміцнення ЄС, такі як збільшення бюджету та оборонні преференції. Промова розглядається як передвиборча агітація на тлі відставання партії Макрона в опитуваннях.

    Теми цього довгочиту:

    Європейський Союз

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається