Новий президент Аргентини, та чи він проукраїнський?

Лібертаріанець Мілей таки переміг Масса й став президентом Аргентини.

Головне, що вам потрібно знати про Мілей - інфантильний, різкий, «гучний», ультраправий політик без досвіду, який на словах готовий до різких змін в країні. Що саме він хоче змінити, я писав раніше.
Головна проблема образу Мілей в тому, що він, фактично, проголосив майже нереалістичні тези, які 90% що будуть коректуватися: відмова від співпраці з Бразилією, Рашкою та КНР - головними торговими партнерами Аргентини. Я нагадаю, що країна в глибокій кризі вже близько 20 років - інфляція 140%.

Різкі реформи Мілей можуть зламати й без того крихку економіку. Самі засади досить революційні й цікаві. Але таку «операцію» зможе провести чи не найкращий «хірург» в світі.
Скажу відверто: Мілей я таким не вважаю. Враховуючи його «трампоподібний популізм», я ділю всі його слова навпіл.

Чи виступає Мілей за Україну? Скоригую, він в своїх заявах виступає проти «комунізму» та «порушників миру» - КНР, Росії. На цій основі у нас є спільні точки дотику. Так, він розвішував прапори в парламенті, але це шоу.
Проте тут є два важливі моменти:
- як спрацює наша дипломатія;
- що зможе дати Аргентина.

Почну з останнього. Коштовних пакетів допомоги очікувати не варто, адже в них самих немає грошей. Населення просто «зʼїсть» адміністрацію. Але є шлях отримати аргентинську техніку: МВФ. Борг Аргентини перед МВФ складає 60 млрд $. Я впевнений, що якщо Мілей реально почне працювати з адміністрацією Байдена по доларизації економіки, то угода «зброя за борг» досить можлива, або навіть продаж надлишків аргентинського ВПК.

Багато чого залежить від нашої дипломатії, як Зеленський зробив з президентом Чилі: привітав й виступив перед парламентом. В пріоритеті збільшити проукраїнський клуб в Пд Америці - маючи Чилі й Аргентині ми зможемо «воювати за регіон». Але, наші дипломати мають зрозуміти можливість «трампістських нахилів», які потрібно буде вчасно виявити.

Що це змінює?
- Медійник буде з нами розмовляти, якщо це буде збільшувати його медійність.
- Думаю треба буде Мілей «хапати за язика». Популісти для того й популісти, що багато говорять, але мало роблять. Але в Трампа є те, чого не має у Мілей - репутаційна безпекова подушка. Мілей же потрібно буде доводити, що він не є найбільшою аргентинською помилкою.

*Все таки різниця в 12% не є «суттєвим» й тіньові сили не сплять*

Поки що Мілей, це або прихований геній, або анархокапіталіст. Я називаю його «західним», але не «проукраїнським». Нам потрібно встановити контакт та створити підґрунтя. Але я порівнював його з Мелоні, яка змогла в Італії, хоча багато хто не вірив. Подивимось, чи зможе Мілей.
Підтримати: https://send.monobank.ua/jar/2EEqFNtE2K

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
✙CONFLICT CAPITAL✙
✙CONFLICT CAPITAL✙@conflictcapital

ми "кухарі" аналітичних статей

376Прочитань
3Автори
14Читачі
На Друкарні з 4 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається