Новорічна рок музика. Підбірка святкового настрою. Частина 2 (доповнення)

Слухаючи впродовж вечора свої новорічно-різдвяні плейлисти я зрозумів що під час написання першої частини таки забув додати кілька доволі цікавих зразків святкової рок-творчості. Тож виправляюсь невеличким доповненням.

Sonata Actica

Фінські пауерники з Sonata Arctica зробили справжній різдвяний шедевр. Насичене симфонічно-металічне аранжування, оперний вокал і величезне різноманіття тематичних додатків, типу дитячого хору і типового голосу Санти формують дуже атмосферний настрій пісні. Так і напрошується навколо неї побудувати якийсь різдвяний мюзикл.

Christmas Spirits

Simple Plan

Бадьоре, веселе і енергійне виконання “Christmas Every Day” від гурту Simple Plan ідеально пасує настрою свята. По суті це та різдвяна музика до якої ми звикли з американських фільмів, просто трошки покращена роком для посилення настрою.

Christmas Every Day - Simple Plan

Panic! At The Disco

А тут ми маємо одне з найнезвичніших аранжувань для різдвяної пісні. Жанрово навіть складно якось це описати, настільки хитра тут суміш жанрів (від року до електро-попу).

Panic! At The Disco - Feels Like Christmas

LittleVMills

В минулому тексті я згадав кількох ютуберів і їх кавери, але одного забув. А дарма. Наприклад у випадку з “Last Christmas” всього одна людина створила відчуття участі одразу 3х гуртів: попсового бойс-бенду, класичної рок групи і дєз-металіста який рветься до мікрофону показати як треба.

Wham! - Last Christmas (Metal Cover by Little V)

Ну і звичайно він поповнює колекцію каверів на Мараю Кері, для тих хто не втомився від них по минулій підбірці :)

All I Want for Christmas Is You [LITTLE V COVER] (Mariah Carey)

UMC

Враховуючи що я кілька речей вже упустив, вирішив перевірити всіх улюблених музичних ютуберів, в тому числі тезок колишнього нашого мобільного оператора. І, очікувано, у них також виявилось дещо цікаве для підбірки. Зайде враховуючи вокал не всім, але ті хто не проти екстрим-вокалу думаю зацінять.

Last Christmas (Ultimate Metal Cover)

DRAGONTOR

Цікава свіжа знахідка, на яку я натрапив сьогодні. Симфонік метал переробка Щедрика з німецьким перекладом у виконанні жіночого хору. Красиве відео, красиве виконання і абсолютно неочікуваний переклад. Якщо у когось є знайомі в Німеччині, можете з ними поділитись (я так і зробив).

DRAGONTOR - Carol of the Bells

Green Day

Як і минулого разу трошки пройдусь і по мейнстримним гуртам з не дуже мейнстримними піснями. Першим варто згадати Green Day.

Green Day - Xmas Time Of The Year

Bon Jovi (частина 2)

Тіки в минулому тексті я написав що багато хто знає виконавця, але мало хто знає його маловідомий кавер, як виявилось що я і сам пропустив що він цього року випустив новеньку різдвяну пісеньку. Виправляюсь і додаю:

Bon Jovi – Christmas Isn’t Christmas

AC/DC

Будучи більше прихильником немейнстримних гуртів я особливо не стежу за AC/DC, тож на те що у них є різдвяна пісня наштовхнувся випадково в процесі підготовки цього тексту. Тим не менш, це доволі цікаве доповнення до наявної підбірки.

AC/DC - Mistress For Christmas

Queen

“Thank God It's Christmas” - далеко не найвідоміша композиція гурту. Але вона є і думаю багато для кого може стати цікавою знахідкою.

Queen - Thank God It's Christmas

Не рокешний бонус №1. Eileen

Не зовсім тематична для цього тексту річ, всилу музичного стилю, але як на мене доволі цікава знахідка: Щедрик з фрагментами перекладеними з української на англійську. Доволі хороша робота якщо хочеться поділитись оригінальним текстом із друзями-іноземцями що не знають українську (якщо вони звичайно не німці, для німців вище є окрема версія).

Shchedryk / Щедрик. Carol of the Bells. Original Ukrainian Version with English and Ukrainian Lyrics

Не рокешний бонус №2. Lil Jon

Не будучи великим прихильником репу і хіп-хопу, на цю роботу я натрапив випадково. Але річ виявилась доволі кумедною і по своєму цікавою, тож розбавимо підбірку і чимось таким також.

Lil Jon featuring Kool-Aid Man - All I Really Want For Christmas

Не рокешний бонус №3. Lindsey Stirling

Танцююча скрипачка Ліндсі Стірлінг це по своєму людина-явище. Попри те що їй всі казали що вона має обрати лише одне з своїх захоплювань, вона вперто йшла до їх об’єднання і таки досягла успіху саме з ним. При цьому її інструменталки на скрипці часто одні з найцікавіших з тих які можна знайти на ютубі.

Celtic Carol - Lindsey Stirling

Є в її роботах певна магія, від якої пробирає незалежно від музичних вподобань.

Lindsey Stirling - Hallelujah

До речі, Щедрик вона також встигла зачепити.

Lindsey Stirling - Carol of the Bells

Ну і по традиції додам кілька трошки фрікуватих робіт в бонуси.

Фрік-Бонус №1. Melodica Bros

Гурт Melodica Bros часто переробляють пісні в альтернативні жанри, в яких часто складно їх навіть уявити. До різдвяної музики вони підійшли схожим чином і зробили… кавер з елементами дум металу і згадками сатани…

Опис звучить не дуже різдвяно, але тим не менш це все ще зроблено як різдвяна пісня. Дивна комбінація, тож хай буде бонусом.

All I Want for Christmas Is You, Satan. (METAL COVER)

Фрік-Бонус №2. Psychostick

Ви можете уявити собі Роба Зомбі що співає новорічну пісеньку? А от вони змогли і навіть відтворили:

Zombie Claus - Psychostick (Rob Zombie Dragula Parody)

Є у них і інші подібні пісні-мутанти. Як наприклад кавер в стилі Rammstein:

"Oh Tannenbaum" by Psychostick [in the style of Rammstein] Christmas Song

Як можна побачити святкова музика може бути доволі… різною.

Отож, підфиналимо. Є частина перша:

Є це доповнення. І на цей рік думаю з різдвяно-новорічним музлом я закінчив. До кінця року думаю ще буде 1-2 поста, але скоріше за все вже з іншою тематикою.

Тож, на сьогодні прощаюся і “Wish you a Metal Xmas and a Headbanging New Year”.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.3KПрочитань
2Автори
23Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Коли трава була зеленіше. Рок з патлатих 80их. Формуємо плейлист. Частина 1

    Рок 80их... Золота доба цього жанру. Купа яскравих гуртів і хітів які знає кожен. Я довго думав з якого боку підійти до цієї теми. Якщо писати окремо про кожного, то можна закопатись на роки. Тож давайте спробуємо так: новий плейлист, по мірі його наповнення коментарі на додане.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок і метал з важливим соціальним посилом

    Якщо подивитись на більшість пісень, то ви побачите що не так багато з них чіпає проблеми дискримінації, ветеранів, хвороб Не ті теми якими продаш музику. Та і важкі це роботи, як для створення, так і часом ознайомлення. Але є ті, хто готові співати про це. Про них і піде мова.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Рок проти цензури. Twisted Sister проти сенату

    В сьогоднішньому тексті я пропоную трошки відступити від огляду гуртів, музикантів і напрямів, а натомість зануритись в глибини музичної історії. А точніше в один з її найколоритніших епізодів. 1985 рік. Золота пора рок музики. І слухання сенату з виступом що увійшов в історію.

    Теми цього довгочиту:

    Історія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається