Люксембург, Люксембург». Новый фильм Антонио Лукича произвел фурор

Вступ

Навіщо я це написав?

19 квітня я сходив на свій перший фільм, що був знятий укркінематографом, саме в кінотеатр(“Мавка” не йде в рахунок бо це мультфільм). Мене цей фільм досить сильно вразив, тому я подумав “Чому б не зробити огляд для тих хто вагається йти на фільм?”.ТУТ НЕМАЄ СПОЙЛЕРІВ

Короткі відомості

«Люксембург, Люксембург» — українська трагікомедія українського режисера Антоніо Лукіча знята кінокомпанією ForeFilms 2022 року. За сценарієм основні події відбуваються в 2018 році. Головні ролі виконується артистами Раміль та Аміл Насирови (учасники відомого гурту "Курган і Agregat"). Сюжет:« про свого батька два брати-близнюки дізналися вже у дорослому віці. Це важкий період незалежності України кінця 1990-х років. З дитинства їх виховувала мати. Розуміючи, що батько помирає в Люксембурзі, Коля вирішив поїхати до нього. Протилежний за характером Василь вважає, що відвідувати батька, якого вони фактично не знають, це зайве. Тому він всіляко намагається перешкодити брату поїхати в далеку країну. Постійні проблеми та перепони ще більше загартували Колю. І він ще більше утвердився на думці таки їхати. Поступово до цієї думки прийшов й Василь. Від так, обидва брати вирушили на зустріч з батьком. Однак, подорож до батька, якого вже госпіталізували до лікарні, не виправдала сподівання братів».


Основна частина

Основні герої

Основними героями фільму є брати Вася та Коля з міста Лубни. Хоч вони і близнюки, проте вони МАКСИМАЛЬНО різні за характером, що фільм показує з самого початку. Вася виріс самостійним та цілеспрямованим хлопцем, став поліцейським та був законослухняним вихованим громадянином. В свою чергу Коля — повний його антипод, мало того, що він був не самостійним у вирішенні питаннь, так і в придачу був хамовитим баригой та робив купу проблем рідним. В фільмі дуже класно пропрацьовані діалоги братів, і вони звучать максимально живо та не штучно.

Суржик

Це окрема тема даного фільму. Більшість діалогів головних персонажів у фільмі на суржикі, що додає колориту та живого звучання словам, що вимовляють герої. За словами Аміля та Раміля вони не вчили текст, а просто читали, і своїми словами робили переказ сценарію на ходу. В фільмі ну дуууже багато перлів пов’язаних з суржиком. Фільм віє теплом для мене по-особливому, кому як не мені його зрозуміти, носію цього суржику, бо слобожанський суржик, він і в Африці слобожанський суржик!

Зображення, ефекти та художній стиль фільму

Кольорова гамма фільму приємно передана. Увага до деталей не перетягнута, як інколи буває. В тебе немає відчуття, що ти хочеш “перемотати вперед”. Музика ідеально підібрана, як на мене. Пісні та мотиви пісень абсолютно зрозумілі та вписуються в “кадр”.
Фільм має свій стиль, що чудово вписується в історію тих часів.

Батьківство

Ця тема є провідною всієї трагікомедії. Між жартами та матюхливим суржиком, ти ненароком замислюєшся, про батьків та стосунки з ними, прикладаєш це на образи фільму. Розв’язка з відкритим фіналом, дає нам привід замислитись, що не так з стосунками в сім’ї у самого себе. Після фільму весь шлях додому я думав про це все, неначе фільм відкрив давно загоєну рану.


Висновок

Фільм вартий уваги для звичайного глядача. Він дає тобі посміятись та замислитись. Багато кому це зайде, особливо у кого складні стосунки з одним із батьків. Підтримуйте крутий український кінематограф!!!

На цьому все, дякую за прочитання!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Івасик
Івасик@ivan

236Прочитань
16Автори
14Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Національне відродження в 2022

    Війна стала копняком для того щоб ми почали змінювати нашу національну свідомість.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Українська освіта

    За 3 роки змішаного навчання(онлайн/офлайн) я побачив всі недоліки нашої освіти піднялися, як підводні гори (навіть не камені).

    Теми цього довгочиту:

    Освіта

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Дякую за огляд. Дуже добре виходить зацікавити людей для перегляду кіно. І нічого зайвого по сюжету не сказано, для тих хто не дивився.

Вам також сподобається