Огляд ринку: Notcoin подвоюється в ціні; біткоїн готується до прориву

NOT досягає локального максимум, мемкоїни оновлюють капіталізацію, а біткоїн відходить на другий план.


Поки біткоїн намагається подолати відмітку у $71 000, ринком починають керувати альткоїни з потужную спільнотою.

Про те, як токен The Open Network набирає обертів на ринку, і що чекає на BTC в найближчому майбутньому – далі в статті.

Notcoin зростає на 289%, TON готується до прориву

Після лістингу на біржі WhiteBIT минулого тижня, Notcoin (NOT) – токен на блокчейні TON – продемонстрував стрімке зростання в перший день червня, збільшившись на 89% за вихідні та забезпечивши майже 3-кратне зростання за останні 7 днів.

Під час європейських торгів 3 червня NOT продовжив попередні досягнення, підвищившись на 22,3% до ціни в $0,029349. Незначне зростання змінилося на 33%-е падіння до рівня підтримки $0,019892, спричиненого локальним розпродажем та ліквідаціями.

Notcoin (NOT): графік ліквідацій. Джерело: Coinglass
Notcoin (NOT): графік ліквідацій. Джерело: Coinglass

Не дивлячись на корекцію, ринок залишається оптимістично налаштованим щодо майбутнього NOT, на що вказує підвищений відкритий інтерес (Open Interest/OI) монети.

Notcoin (NOT): відкритий інтерес. Джерело: Coinglass
Notcoin (NOT): відкритий інтерес. Джерело: Coinglass

На противагу цьому, Tryrex – криптотрейдер і аналітик – поділяє суперечливі думки щодо динаміки Notcoin. У своєму дописі в X він вказав на завершення зростання NOT та натякнув на подальшу зміну тренду,

"Зростання NOT закінчилося. Ціна досягла вершини на рівні 0,0294, що вказує на кінець висхідного тренду. Я розглядаю можливість відкриття коротких позицій, коли ціна трохи відскочить".

У той же час, 4-годинний чарт виявляє бичачу перспективу для NOT, демонструючи, що ціна перебуває набагато вище 50-денної простої ковзної середньої (simple moving average/SMA). Тим часом, ціна повернулася до рівня корекції Фібоначчі 0,382, що збігається з ціною $0,021.

Чарт NOT/USDT, таймфрейм: 4 години. Джерело: TradingView
Чарт NOT/USDT, таймфрейм: 4 години. Джерело: TradingView

Розворот тренду від цього рівня може привести NOT до розширення рівня Фібоначчі 0,236 у межах $0,034. На цьому шляху альткоїн може зіткнутися з деяким опором в діапазонах $0,032, $0,043 і $0,057. І навпаки, сильну підтримку можна очікувати в районі 50-денної SMA ($0,014).

У той час як Notcoin продовжує досягати локальних максимумів, його попередник – Toncoin (TON) – демонструє більш скромні показники, але вказує на сильний бичачий тренд у перспективі. За ніч з 2 по 3 червня токен подорожчав на 8%, піднявшись у ціні до $6,7 із внутрішньоденним відкатом на 0,73% на момент написання статті.

Згідно з 1-денним графіком, позитивне відновлення має на меті завершити формування нижнього максимуму з проривом трендової лінії. Однак внутрішньоденний відкат попереджає про ведмежий цикл, який тестує довгострокову трендову лінію підтримки.

Бичача поглинаюча свічка підтримує продовження висхідного тренду, але не може подолати верхню лінію тренду. Таким чином, “бічні” трейдери чекатимуть підтвердження цінової дії на денному графіку.

Чарт TON/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: TradingView
Чарт TON/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: TradingView

Тим не менш, фундаментальне розширення The Open Network і приголомшливий інтерес до Notcoin можуть стати аргументами на користь продовження бичачої динаміки TON. Згідно з трендовими рівнями Фібоначчі, бичачий тренд ціни Toncoin може націлитися на позначку $10 з проривом у районі $7,50.

Мемкоїни витісняють біткоїн

Усупереч сподіванням інвесторів, динаміка біткоїна виявилася слабшою. Перша криптовалюта повернулася від своїх здобутки після прориву точки опору в $67 000 20 травня. Вона зросла до $71 900, але 23 травня знову впала до рівня в $67 тис.

Тим не менш, 1-денний графік показує позитивну перспективу для біткоїна, демонструючи чіткий бичачий трикутник.

Закриття ціни вище за трикутник означатиме, що невизначеність на ринку змінилася на користь “биків”. Біткоїн може зрештою спробувати здійснити зростання до сильного верхнього опору на рівні $73 777.

Чарт BTC/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView
Чарт BTC/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView

Якщо ведмеді візьмуть гору, біткоїн може впасти до критичної підтримки на рівні $59 600.

Утім, дані Santiment показують, що притоки в обмінні фонди біткоїну (Bitcoin ETFs) останнім часом були позитивними, що, безумовно, є позитивним фактором.

Чисті притоки в обмінні фонди біткоїна (Bitcoin ETFs). Джерело: Santiment Insights
Чисті притоки в обмінні фонди біткоїна (Bitcoin ETFs). Джерело: Santiment Insights

Незважаючи на оптимізм, підкріплений даними, увага ринкових наративів швидко переключилася на мемокоїни.

Згідно з даними Santiment, з середини квітня мемокоїни привернули більше уваги громадськості завдяки своїм чудовим показникам як сектору.

Соціальний обсяг (social volume) ринку мемкоїнів. Джерело: Santiment Insights
Соціальний обсяг (social volume) ринку мемкоїнів. Джерело: Santiment Insights

Так, за минулий тиждень провідні мемкоїни продемонстрували пристойні результати. Pepe (PEPE) показав значний приріст, досягнувши чергового історичного максимуму в $0,000017 за рахунок тижневого зростання на 94%. 

Чарт PEPE/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView
Чарт PEPE/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: WhiteBIT TradingView

Shiba Inu (SHIB), dogwifhat (WIF) і Floki (FLOKI) також показали зростання на 23%, 41% і 40% за минулий тиждень відповідно.

Манія мемкоїнів вивела в центр уваги й Base – мережу американської криптобіржі Coinbase. Так, її мемтокен Brett (BRETT) за останній тиждень перетнув позначку в $1 млрд ринкової капіталізації і досягнув історичного максимуму в $0,128.

Чарт BRETT/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: TradingView
Чарт BRETT/USDT, таймфрейм: 1 день. Джерело: TradingView

Активне залучення спільноти до мемкоїнів може бути ознакою жадібності та спекулятивного імпульсу, що переважає на ринку, який взяв гору над органічним його розвитком.

У поєднанні зі зниженням волатильності біткоїна та його стабільним діапазоном у $60 000-$72 000, який не виправдав очікувань інвесторів, це створило ідеальну можливість для процвітання мемкоїнів. Така тенденція лише доводить, що інвестори повинні бути терплячими і стежити за формуванням діапазону, а не піддаватися на різкі цінові прориви.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Павло Осадчук
Павло Осадчук@paul_osadchuk

пишу про крипту та блокчейн

2.1KПрочитань
17Автори
23Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається