Огляд серіалу про Муссоліні

**Переглянув мінісеріал "Довга ніч: Падіння Дуче" і вирішив поділитися враженнями. Швидше за все, багато хто його не помітить, адже це італійський серіал, і українського перекладу поки немає. Я дивився його російською, оскільки він мене сильно зацікавив. Саме тому вирішив написати цей огляд.**

**Про що серіал?** Він розповідає про ніч, коли Велика рада фашистів усунула Муссоліні. Це стало для мене відкриттям, адже я завжди вважав, що його відсторонили через звичайний переворот, з огляду на його трагічний кінець. Але виявилося, що все було інакше: його зняли з посади шляхом голосування. Це мене просто вразило.

**Для порівняння:** на того ж Гітлера неодноразово здійснювали замахи, проти нього були змови, використовували бомби. А Путін? Що ми сподіваємось у його випадку? Більшість очікує, що його можуть убити. Уявити, що депутати Держдуми зберуться і проголосують проти Путіна — це звучить смішно! Навіть у заколоті Пригожина (Вагнера) не було жодних законних вимог. Вони навіть не намагалися їх висувати, тому що в Росії нікому немає діла до законів.

А от у серіалі, навпаки, весь сюжет побудований навколо пошуку **легітимного** приводу для усунення Муссоліні. Так, він уособлює фашизм, авторитаризм, таємну поліцію. Вже у першій серії нам показують арешт якогось партійного лідера, з якого вибивають зізнання. Усі атрибути тоталітарної держави присутні. Але водночас показана неймовірно висока політична культура, що проявляється у політичній боротьбі, а не в заколоті.

**І що в результаті?** Майже всі вижили! Головний заколотник Діно Гранді прожив довге та щасливе життя, помер у 1988 році. Дочка Муссоліні вижила, його онуки вижили. Королівська династія була усунута через референдум, але теж вижила. Римський папа пережив правління фашистів і залишився при багатствах Ватикану (що для мене досі загадка). Італійські міста не були зрівняні із землею, хоча союзники могли це зробити! Але уявіть собі, щоб вони бомбили Сікстинську капелу чи "Таємну вечерю" Леонардо да Вінчі!

погуглив фотки як вони насправді виглядали

**А що Путін?** Навіть якщо його діти виживуть, порівняйте: ми вже зараз збираємо докази для Гааги, спираючись на міжнародне право. На що ж сподіваються "орки"? На насильство та нового "Вагнера", Кадирова, Стрєлкова? Чи будуть вони шукати легітимні приводи? Звісно, ні.

Тому, якщо ви відчуваєте сумніви, депресію, зневіру, копаєте помиральну яму, я дійсно рекомендую переглянути цей серіал. Він покаже, наскільки правильним і історичним шляхом ми рухаємося!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
С
Сергій@loveaction

1.2KПрочитань
0Автори
6Читачі
На Друкарні з 4 травня

Більше від автора

  • Віртуальний секс з порноботом!

    Якщо ви не знали то є вже й таке) Я це виглядає? це бот на основі ШІ, для якого ви пишете ролєплей, наприклад ви застрягли в ліфті з командою олімпійських плавців або дівчата гралися в чорну магію і випадково викликали демона (користувача) як ви їх покараєте?

    Теми цього довгочиту:

    Chat Gpt
  • Криптоісторія 2

    Війна триває, але не всі події опинилися під пильною увагою громадськості. Нещодавно у Wall Street Journal та Foreign Affairs з'явилися викривальні статті, що розкривають правду про переговори в Туреччині.

    Теми цього довгочиту:

    Політика
  • Теорія сексу

    польові дослідження сексу! несподіване відкриття! на заході вестерни трахаються не так як ми!

    Теми цього довгочиту:

    Секс

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Велика рада фашистів усунула Муссоліні

Цікавий факт, не знав.

Римський папа пережив правління фашистів і залишився при багатствах Ватикану (що для мене досі загадка)

Він пішов на союз з Гитлером. Тут я навпаки ніякої загадки не бачу, адже для фашистів він ніяких проблем не становив, на відміну від його арешту: це як оголосити війну всім католицьким країнам.

Він покаже, наскільки правильним і історичним шляхом ми рухаємося!

Це тому в нас Конституція на павзі, виборів нема, а за згадку про прова і свободи СБУ постукає в двері?

“Задержали за то что он читал конституцию возле министерства внутренних дел”

https://www.youtube.com/watch?v=CfB2irDgFsA

Тут я ніякого зв’зку не бачу, адже в серіалі мова про внутрішні процеси. Те що ми збираємо докази для Гааґи мало впливає на “рф”. Хоча статус Путина, як міжнародного злочинця в розшуку це вже суттєво. Однак тоталитарні лідери могли так само прожити довге й щасливе життя в такому статусі.

Ми маємо встановити верховенство права на самій “рф”, а для цього треба самим зрозуміти, що русня не має права окуповувати мови:

https://drukarnia.com.ua/articles/freedom-of-alphabets-XHWpF

Вам також сподобається