Пенні Пріцкер: Щоб виграти війну з Росією, американська підтримка економіки України є важливою - The Hill

Агресивна війна Росії становить серйозну загрозу не лише для України, але й для Сполучених Штатів та Європи, нашої економічної безпеки та самих ідей свободи та демократії, які тримають наш світ разом. Війна Путіна спрямована на відновлення диктаторської, корумпованої імперії в серці Європи, яка прагне підірвати як НАТО, так і Європейський Союз.

Це стосується не лише Європи. Друзі та супротивники — на Близькому Сході, в Індо-Тихоокеанському регіоні та в усьому світі — спостерігають, як Сполучені Штати відреагують на цей момент. Це глобальні ставки нашої підтримки України.

Як я чула від союзників і партнерів як у регіоні, так і за кордоном, зараз настав час підтвердити прихильність Америки Україні. За допомогою Америки, разом із понад 50 союзниками та партнерами по всьому світу, відважні воїни України тримають натиск Росії, та повернули собі понад 50 відсотків території, захопленої Росією, і значно погіршили військовий потенціал Москви.

Наша підтримка безпеки озброїла українців для захисту своєї землі та Європи, одночасно модернізуючи нашу оборонно-промислову базу вдома, роблячи нас більш готовими до будь-яких подій. Фінансування систем ППО Patriot виробництва Арканзасу. Артилерійські снаряди виробництва Пенсільванії, Техасу, Нью-Йорка та ще дев'яти штатів. Танки Abrams виробництва Огайо.

Допомога США у сфері безпеки сприяє підвищенню готовності американських військ і створює добре оплачувані робочі місця вдома. Це робить усіх нас сильнішими та безпечнішими. Це гарантує, що Америка залишається оплотом демократії. Аргументи для військової підтримки не можуть бути сильнішими.

Аргументи американської економічної підтримки були такими ж важливими, як і допомога в галузі безпеки. Економічна стійкість є основним принципом військових зусиль України. Безпека та економіка України утворюють подвійну спіраль, незгладимо переплетену в зусиллях країни перемогти Путіна.

Путіну не вдалося зламати відважну українську армію — навіть узимку. Він спрямував свої зусилля на те, щоб зруйнувати його економіку, щоб досягти того, чого він не може досягти на полі бою. Кремль робить усе можливе, щоб відірвати Україну від глобальних ринків зерна, сталі, технологій та енергії.

Ці дії впливають не лише на Україну, а й на світ; вони погіршили глобальну інфляцію. Звичайні американці відчули це в супермаркеті та заправці.

Одна третина робочої сили України присвячена тому, щоб нагодувати світ. Війна Путіна сприяла глобальній продовольчій інфляції, яка стимулює нові хвилі міграції. Ситуація лише погіршиться, якщо Путін зітре Україну як суверенну державу з карти світу.

Наша економічна підтримка є важливою, щоб протистояти наступу Росії. По-перше, наша економічна допомога допомагає українцям воювати, оскільки кожна копійка їхніх податкових надходжень йде їхнім військовим.

Варто зазначити, що найбільшу вагу несуть на собі американські союзники та партнери. Разом вони надають Україні вдвічі більше економічної допомоги, ніж США. Справді, цього року ЄС хоче підтримати Україну додатковою допомогою у розмірі 54 мільярдів доларів.

По-друге, економічна підтримка України США є примножувачем сили. Наша підтримка програми Міжнародного валютного фонду в Україні створює додаткову підтримку донорів у всьому світі. Наш запит на суму 11,8 мільярдів доларів від Конгресу допоможе отримати майже втричі більшу суму від інших донорів. Загроза цьому може бути катастрофічною для здатності України перемогти Росію.

По-третє, наша економічна допомога створює основу для найбільшої віддачі від інвестицій з точки зору державного доходу України. Подумайте про Чорне море. Якщо ми зможемо об’єднати інвестиції в інфраструктуру, оборону та приватний сектор, ми зможемо допомогти Україні збільшити експорт зерна та сталі до 8 мільйонів тонн на місяць, що може додати до державної скарбниці України до 5 мільярдів доларів на рік, у свою чергу зменшивши залежність країни від міжнародної підтримки.

Четверте, наша підтримка трансформує пострадянський спадок корупції в конкурентне, вільне ринкове майбутнє, яке дивиться на Захід.

Як заявив президент Зеленський Конгресу в грудні 2022 року, підтримка США є інвестицією, а не благодійністю. Наша економічна допомога має бути пов’язана з прискореними, змістовними реформами — в енергетиці, антикорупційних інституціях, митниці та децентралізації. Наша допомога посилює зусилля по боротьбі з корупцією в Україні, що, у свою чергу, відкриває можливості для нашого найбільшого активу, американського приватного сектору, сприяти відновленню України та підтримувати робочі місця в США.

Нарешті, адміністрація Байдена надала пріоритет нагляду та підзвітності, щоб гарантувати, що кожен важко зароблений американським платником податків долар йде туди, куди він повинен йти. Український уряд забезпечив відкритий доступ. Три урядові наглядові служби США, Генеральні інспектори Пентагону, Державний департамент і USAID, знаходяться в Україні, і Конгрес також спостерігає, щоб переконатися, що кожен американський долар захищений і підрахований.

Разом наш безпековий та економічний пакет складають ядро нашої підтримки України перед обличчям відкритої агресії Росії. Це подвійна спіраль у роботі. Якщо ми діятимемо зараз, цей пакет дасть повідомлення друзям і ворогам про американське лідерство, силу та рішучість, коли справа стосується перемоги України у цій війні та її майбутнього як вільної, незалежної, демократичної, економічно процвітаючої країни, інтегрованої в Євросоюз.

Пенні Прітцкер є спеціальним представником США з питань економічного відновлення в Україні в Державному департаменті США.

Джерело

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Космос Політики
Космос Політики@politikosmos

Новини України та світу

70.1KПрочитань
4Автори
249Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

  • Китай прагне нового світового порядку. ШОС допоможе? - Deutsche Welle

    На саміті Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані Пекін прагне разом з іншими автократіями створити новий світовий порядок - на противагу існуючому.

    Теми цього довгочиту:

    Китай
  • Коли Україна та Молдова вступлять до ЄС? - DW

    Переговори про вступ України та Молдови до ЄС розпочинаються, але навряд чи завершаться незабаром. Чому? DW проаналізувала основні причини.

    Теми цього довгочиту:

    Єс
  • Обіцянка центризму в поляризованому світі - Project Syndicate

    Центристська політика надії, сповнена співчуття та прагматизму, стане різким відходом від нинішнього напряму глобальної політики. Це наша найкраща альтернатива політиці страху та відчуження, яку пропагують сучасні популісти.

    Теми цього довгочиту:

    Політика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається