Після падіння Авдіївки: актуальна ситуація

Image

Автор: Tatarigami_UA
Переклад: t.me/in_factum

Дехто стверджує, що відхід з Авдіївки був своєчасним, але наша оцінка каже про те, що більш ранній відступ міг би зменшити українські втрати. Деякі опитані військові повідомили, що не отримували офіційних наказів і вирішили відступити на власний розсуд через погіршення тактичної ситуації.

Після падіння Авдіївки російські війська продовжили наступ. На момент проведення цього аналізу такі населені пункти, як Північне, Ласточкине та Степове перебувають під російським контролем. Інші н.п., зокрема Орлівка та Бердичі, залишаються оспорюваними станом на 27 лютого 2024 року.

Зображення

Як видно на супутниковому знімку, наявність пожеж і слідів від обстрілів, що простягаються за межі Орлівки, свідчить про швидкі зусилля російських військ, спрямовані на те, щоб порушити зв'язок з населеним пунктом і завдати шкоди захисникам. Додаткові повідомлення свідчать про те, що Семенівка є мішенню для КАБів.

Це твердження також підтверджується даними FIRMS від NASA, які ідентифікують і наносять на карту "теплові аномалії" на землі. Використовуючи ці дані, ми створили зображення, на якому видно "теплові аномалії", такі як пожежі або вибухи за останні 24 години.

Image

Frontelligence Insight відзначає явну нестачу надійних фортифікаційних споруд з бетонних і дерев'яних конструкцій на українській стороні. Звіти постійно вказують на те, що бригадам, які беруть участь у бойових діях, доручають будувати ці оборонні споруди у своїх тилових районах.

Будівництво стратегічних оборонних позицій вимагає багатовимірного і професійного підходу, який не обмежується лише військовими зусиллями. Основні потреби – це спеціалізоване обладнання, таке як бульдозери, екскаватори, крани, обладнання для виробництва бетону, вантажівки, деревина та логістика.

Вирішення цього питання вимагає політичної волі та залучення до мобілізації цивільних ресурсів. Крім того, необхідні спільні зусилля з Міністерством оборони для закупівлі матеріалів для такого серйозного фортифікаційного проєкту.

Найближчі перспективи

Через відносно суху погоду поля швидко висихають, що сприяє просуванню російських військ. Всупереч очікуванням, що сезон дощів може перешкодити їхньому просуванню, на жаль, наразі це не так.

Російські війська зазнали непропорційно великих втрат під час штурму Авдіївки. За даними геопросторових спостережень нашої команди, орієнтовна кількість втраченої техніки з російського боку перевищує ~300 одиниць. OSINT-аналітик @naalsio26 припускає, що ця цифра перевищує ~600 одиниць.

Image

Якість новобранців у російській армії продовжує погіршуватися. Як повідомлялося раніше, на завершальній стадії боїв за Авдіївку група військовополонених, захоплених у лютому, була завербована до російської армії в середині січня (менш як місяць на підготовку).

Ситуація для Сил оборони залишається вкрай складною і характеризується затримкою мобілізації, недостатнім будівництвом фортифікаційних споруд, помилками під час кампанії 2023 року і, що особливо важливо, критичною нездатністю партнерів надати обіцяні боєприпаси, попри попередні зобов'язання.

Україну, напевне, чекають додаткові територіальні втрати, особливо на територіях, здобутих влітку 2023 року, та поблизу Донецька. Однак ми не очікуємо колапсу фронту, оскільки росіяни розподіляють ресурси непропорційно, навіть для відносно незначних досягнень.

Всупереч спробам скористатися найсприятливішою ситуацією з 2022 року, росіянам бракує необхідного масштабу, щоб спричинити стратегічний колапс. Ситуація все ще може бути сприятливою для України, якщо Захід надасть значну військову допомогу для підтримки внутрішніх мобілізаційних зусиль.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
77Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається