Податок на життя для всіх від немовлят до людей похилого віку.

Дивні та незвичайні податки, частина 2

🧐Де ще винахідливість урядів доходить до такого абсурду, як ні в області оподаткування? Нагадаємо, що це вже друга частина серії наших дописів, присвячених дивним та незвичайним податкам. Із першою ви можете ознайомитись за посиланням.

🙌Таким чином, сьогодні пропонуємо вам ознайомитись із податками, які можуть вас здивувати, з історичної точки зору.

🪖Податок на боягузтво. Податок на боягузтво (відомий як податок за звільнення від військової служби) був спеціальним податком, який сплачували люди, які не бажали битися заради короля, що вважалося малодушністю. Цей податок існував в Англії за часів правління короля Генріха і (1100 -1135 роки) і спочатку був порівняно невисокий, проте король Іван (Джон) Безземельний підняв його на 300 відсотків і став знімати його з усіх лицарів у ті роки, коли не було воєн.

👤Податок на тінь. Справляється у Венеції з 1993 року. Незвичайним збором обклали майже всіх власників магазинів, ресторанів і кафе, тінь від яких падала на муніципальну землю. Частина бізнесменів демонтували з фасадів навіси і козирки, а ті, хто вирішив зберегти вигляд своїх закладів без змін, щорічно поповнюють бюджет Венеції своїми внесками. Незважаючи на всю дивність справляється збору, він досі не скасований. Крім того, платити податок на тінь власникам венеціанських кафе і ресторанів доводиться не тільки в сонячні, але і в похмурі дні, яких в місті на воді значно більше. 

🇨🇳Податок на китайців. У 1885 році, щоб отримати вигоду від імміграції китайців, які беруть участь у будівництві мережі залізниць, каналів і гребель, Канада запровадила податок на китайців, що перебувають на її території. Кількість китайців у країні значно скоротилася, завдяки цьому податку. І у 1923 році він був скасований.

💒Податок на цивільний шлюб. Його ввели в 1996 р. в місті Тяньцзінь, Китай. Метою такого оподаткування було простимулювати населення до офіційних стосунків, так як старі основи суспільства вже не діють. Ті, хто не хоче грати весілля, змушені платити близько 120 доларів на рік.

❤️‍🩹Податок на життя. У XIV столітті король Англії вирішив здійснити мрію багатьох правителів і ввів податок на життя. Платити його повинні були всі без винятку від немовлят до немічних старих просто тому, що вони існують. Люди були змушені оплачувати безліч різних податків і народ в результаті збунтувався. Ця подія відзначилася на сторінках історії як «Повстання Уота Тайлера».

Якщо бажаєте дізнатись і про інші незвичні податки в світі, залишайте реакції до цього допису!

🪧 Залишайтесь з єІнвест для розвитку вашої фінансової грамотності!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається