Подкаст-терапія, як новий вид подкастів

Гадаю, якщо я запитаю “які ви знаєте подкасти?” багато з вас відповість- “подкаст-терапія”. В цьому і суть того, про що я буду зараз говорити.

Чому я виділила саме подкаст-терапію?

На питання, чому я так вчинила є декілька причин:

  1. Це найпоширеніший та найвідоміший подкаст в Україні. На відомому читачу прикладі легше розібрати новий вид і різницю його від класичних подкастів.

  2. Серед відомих мені подкастів він покищо єдиний розвивається у іншому напрямку. Про це поговорю нижче.

Що таке подкаст терапія?

Я все ще вірю в людей, які про неї не знають.

Подкаст-терапія- науково-популярний подкаст про психологію, який ведуть двоє ведучих-психотерапевт Спартак Суббота і актор Євгеній Янович. Свої подкасти вони публікують в ютубі, тик-тоці, на платформах для прослуховування подкастів. Також активно ведуть свої соц. мережі.

Про подкасти

У питанні, що таке подкаст, я вирішила, що вікіпедія відповість змістовніше, тож:

Подкаст, або підкаст, або аудіопрограма — цифровий медіа-файл або низка таких файлів, які розповсюджуються інтернетом для відтворення на портативних медіапрогравачах чи персональних комп'ютерах. За змістом вони можуть нагадувати радіошоу, звукову виставу, включати інтерв'ю, лекції тощо, що належить до усного жанру.

Тобто будь який аудіозапис можна вважати подкастом? На мою думку- ні!

За довгий час подкаст потерпів багатьох змін. Тепер навіть розмовне відео на ютубі, або вівсянка шоу по радіо може вважатись подкастом. Зараз подкаст- це регулярна програма, увесь, або основний зміст якої несе саме усний характер.

Що не так з подкаст-терапією?

Точніше буде спитати “Що з нею так?”, бо мені подобається в якому напрямку почав розвиватись подкаст.

Ось, що я, як любитель різноманітних подкастів змогла виділити відмінного від жанру:

  1. Подкаст-терапія не аудіоконтент, а відео. Не важко помітити, що на ютубі та у тик-тоці подкаст несе і візуальний формат. Чимало подкастів публікуються на платформах, які підтримують тільки відеоформат, але виходять з цієї ситуації по іншому. Замість відео можна побачити статичну заставку- аватар подкасту. Вийнятком можна вважати деякі інтерв’ю, які публікують і відеоряд.

  2. Подкаст-терапія взаємодіє з аудиторією. Це те, що майже найбільше виділяє його серед усіх. При перегляді можна помітити, що Спартак нерідко звертається до зали, а Женя читає питання, які пишуть фанати в чаті. Зазвичай у подкастах немає ніякої взаємодії зі слухачем.

  3. Подкаст-терапія, це місце, куди можна потрапити. Дивним для такого жанру є і можливість купити квиток та потрапити на подкаст. При тому-ж подкаст-терапія носить навіть характер фан-зустрічі, де у кінці є можливістьзустрітись з ведучими подкасту та зробити будь-що, що дозволяє мораль, етика та хлопці. Жоден, з відомих мені нині подкастів не дає такої можливості.

Звісно так було не завжди, хлопці самостійно дійшли до такого. І не даремно, адже це круто вплинуло на сам жанр, зробивши його більш сучасним. Ось чому саме вони стали популярними.

Якщо усі подкасти перейдуть у свій більш сучасний вигляд, можливо вони перестануть вважатись саме подкастами у оригінальному розумінні цього слова, проте це може вирішити проблему їх непопулярності. Адже зараз подкасти мають одну цільову аудиторію- людей, яким треба зайняти вуха під час якихось занять.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

2.7KПрочитань
7Автори
33Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Я не маю рота, але мушу кричати

    Книга, яку неможливо забути. А також комікс та гра по ній.

    Теми цього довгочиту:

    Ші
  • Як стильно вдягатись не за всі гроші світу?

    Впевнена немало людей зараз мають доволі специфічні смаки в одязі, які не задовільняє масмаркет, а в інтернеті подібні речі або дуже дорого, або дешево і галімо. Довгочит також підійде тим, хто не може дозволити собі витрачати багато на одяг, але хоче виглядати стильно і охайно.

    Теми цього довгочиту:

    Стиль
  • Безліч кіл пекла аніматорства

    Час від часу я знаходжу для себе цікаве творче заняття. Нещодавно мої руки дібрались до стварення 2д анімацій і це була найгірша ідея за останній час.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Примітка: ця стаття була написана задовго до закриття подкасту, тому пропоную не кидатись камінням в коментарях, а просто ознайомитись)

Вам також сподобається