Подорож у славетний Леобург, останню обитель бунтарства

 Ірина Грабовська  «Леобург».


Якщо вам подобаються книги про подорожі в альтернативну реальність, то ця книга буде для вас цікавим відкриттям. Книга товстунець. Складається з двох частин.


Я теж люблю книги про альтернативні версії Землі та подорожі в альтернативні реальності. Ця книга цікава тим, що вона наша, рідна, українська.


Сюжет теж складається з двох частин.
Перша частина знайомить нас зі світом Леобурга, містом яке існує у другій реальності, в якому живуть винахідники, вчені, митці й останні бунтарі, які нікому не підкорилися. Це місто свободи, місто прогресу.


Трохи стімпанку додає якоїсь родзинки сюжету. Авторка створила цікавий світ, в якому опинився наш земляк. Його пригодам можна тільки позаздрити, але краще мандрувати разом з ним та переживати всі небезпечні пригоди. Заздрість то вже занадто.


Історія вийшла цікава. Хоча перша частина програє другій на розвиток подій та атмосферність.


Поряд з головним героєм будуть і інші персонажі. Їх теж можна назвати головними. Вони будуть разом розв'язувати глобальні проблеми у двох світах. А проблем буде дуже багато. Одні двійники чого варті та політичні інтриги.


Ірина Грабовська створила цікавих персонажів, я б сказав неперевершених. Герої книги ніби взяті з реального життя та були перенесені у шалений вир пригод, де кожному відведено особливе місце. Кожному герою дана своя особлива роль, доля. Персонажі живі, колоритні зі своїми характерами та тарганами.


За кожного позитивного персонажа ти хвилюєшся, як за свого рідного. Чудова написана й любовна лінія та ще й органічно вписана у самий сюжет. Читач не може відділити якісь окремі сюжетні ходи, в цієї історії все дуже потужно пов’язано.
Сподобалось, як авторка детально описує світ Леобурга, політичні обставини тощо. Не менш цікаві пригоди відбуваються в нашому світі. Й все це настільки переплетено та пов’язано, що відірватися від книги не можливо. Поглинаєш сторінку за сторінкою.


Письменниця поступово розігріває читача у першій частині, доводить до сверблячки. Таємниці, вбивства, розслідування першої частини ведуть читача, обплутують його павутинням інтриг, готують до чогось.
А потім, настає дія другої частини. Й ти ніби падаєш у прірву, летиш вниз з водоспаду, щоб зануритися у потік нових подій, з яких неймовірно важко виринути.


Друга частина захоплює тебе як торнадо. Починає обертати навколо подій, напруження зростає.
Словами важко передати свої відчуття щодо сюжету, це треба пережити разом з героями книги. Проковтнути не один пуд солі.
Друга частина – це війна, революція, бої за свободу. В цій частині авторка проводить паралелі з сучасними подіями в Україні й це теж додає плюсів сюжету, емоційності.


Після книги відчуваєш бурю емоцій, тебе штирить ще довгенько.
Хочу ще додати плюс за неймовірну фантазію авторки, яка придумала різні технічні «вироби». Це й залізні люди, й літоциклетки, паротяги та паромобілі тощо.
Всі ці дивовижні досягнення Леобурга підкорюють читача. Хочеться підійти та помацати. Дуже реалістично промальовані.


Книга вийшла емоційною, особливо друга частина. Читається легко й швидко шляхом неймовірного сюжету. Масштаб подій приголомшує.

Про книгу можна писати й писати. Але краще прочитати, щоб самому зробити висновки.


Дякую авторці за цікаву подорож. Було приємно познайомитися з неймовірною історією Леобурга.


Це дуже крута українська література, яку варто прочитати.


Моя оцінка 10 з 10.

 
 А ви читали цю книгу? Яке враження залишилося у вас? Пишіть у коментарях.

**********************************************

Ставте вподобайку. Шукайте   «Хроніки Книголюба» у соцмережах. Рекомендуйте своїм знайомим та друзям.

************************************************

Текст відгуку пройшов перевірку на плагіат. Унікальність тексту 100%

Якщо знайдено помилку в тексті – пишіть

**********************************************************

#враження_UA #читаю_книги_щодня #ПроКниги_Що_почитати #Хроніки_Книголюба  #ІринаГрабовська  #відгукнакнигу  #українські_письменники  #сучасна_українська_проза  #блог_про_книги   #книжкове_суспільство  #блог_українською #читаюукраїнськихавторів   #український_стімпанк

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Maksym Botvinnikov
Maksym Botvinnikov@Booklover

Хроніки Книголюба- це я

1.4KПрочитань
16Автори
12Читачі
На Друкарні з 24 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається