Poppy — «Zig» | Про звук, спільні роботи, текст, обкладинку, назву)

No photo description available.

У 2019 році Poppy змінила білий колір свого волосся на чорний, Це був знак, що зміни торкнуться не лише її зовнішності. Одна епоха закінчилась, інша тільки почалась. Так світ побачив нову Poppy з виходом EP «Stagger».

💬«Як на мене, артист зобов’язаний змінюватись. Тому у моєму проєкті навряд чи можна знайти щось однозначне. Він повний зигзагів, підйомів, поворотів, петель. Я просто прямую за своєю цікавістю», — сказала Poppy для журналу Revolver.

Тоді вона вперше ненароком розкрила назву майбутнього проєкту, що є продовженням Stagger. І що це за проєкт?

Він ніжний і жорсткий водночас, переповнений жирними електронними бітами й метальними рифами, що так схожі на індастріал 90-х.

Продюсерами альбому стали Алі Паямі й колишній партнер Poppy Саймон Вілкокс.

Відтак «Zig», з одного боку переповнений креативом, з іншого — зроблений від серця. Тут Морія розповідатиме про початок і кінець стосунків, пандемію, зміни в музичній індустрії та ким вона насправді являється. Їй ще ніколи не доводилось копатись так глибоко в собі, що робить цей альбом дуже особистим для неї.

Надихаючись музикою дитинства, а саме Talking Heads, Tom Tom Club, Blondie, Gary Numan і Bowie, деякі речі їй стали зрозуміліші. Чогось помітити раніше вона не могла, а відповідно й знала про себе менше, ніж зараз.

Попри 5 випущених альбомів, Морія досі запитує себе: «хто така Poppy? Ймовірно артистка, кар'єра якої почалась з висміювання інтернет-культури в образі дивного андроїда. Протягом якогось періоду навіть складно було сказати де закінчується Poppy і починається Морія.

А для чого взагалі публіці розділяти людину і артиста?

«Бо люди дивляться на світ чорно-білими кольорами…Їм так некомфортно жити з невідомістю. Хоча деколи невідомість — найкрасивіша частина життя», — каже Морія.

Тому вона тримає інших в невідомості, адже пояснювати щось про себе — не має сенсу. Життя занадто коротке.

Однак «Zig» можна назвати по-справжньому інтимним альбомом. Бо в центрі уваги — її тіло. Частково через танці, але загалом це показує переоцінку власного «Я». Poppy дорослішає, по-новому сприймає своє тіло, відчуває себе сильнішою фізично й морально. Ось про що «Zig». Про розуміння власної сили та контроль над собою й іншими.

«Для жінки важливо розуміти, що вона власноруч може підіймати важкі речі, не покладаючись на інших», — додала виконавиця.

Про звук 01.

No photo description available.

Poppy — одна з найекспериментальніших творців на сучасній сцені. Вона дарує кожному альбому якусь ідентичність. У випадку з «Zig» музика Poppy стала ритмічнішою, важчою за попередній альбом «Flux», але все ще попсовою. 

Хоча цуратись тут нічого. Вплив таких колективів, як Burial, Cocteau Twins, Venetian Snares, Portishead і Massive Attack лише підкреслює різноманітність цього альбому

Про співпрацю 02.

На роботу над альбомом її надихнули продюсер Алі Пайамі, з яким вона працювала вперше, та Саймон Вілкокс. Тож у студії було відчуття чогось нового, і водночас так, ніби проводиш день за днем з близькими друзями. Морія зізнається, що ця близькість допомогла їй у скрутні часи, оскільки через самотність вона опинилась в емоційній прірві.

Про текст 03.

No photo description available.

Згадана раніше інтимність також передається через тексти пісень. Візьмемо до прикладу «Motorbike» — це фантазія Poppy, у якій вона заграє до дівчини на мотоциклі.

Або дуже особистий текст в пісні «Zig». У ньому йдеться про кохання, свободу, саморозвиток і розчарування. Це ті речі, які в певний період часу були незрозумілими для Морії. Вона не вивчала їх і не запитувала себе: «що вони означають для мене?».

Про обкладинку 04.

Zig - Album by Poppy - Apple Music

На зображенні Poppy стоїть на колінах зі зв'язаним до спини мечем. Попри свою красу, меч символізує силу і гостроту, тому ця річ страшенно небезпечна.

Ще до того, як вона почала співати, у її житті були танці. Втім через музику про них довелось забути. Хоч ідея поєднати ці два світи завжди лежала у серці. Тож повернувшись до танців, Морія полюбила свій меч, який раніше так сильно ранив її.

«Певний час я жорстоко ставилась до себе. Не цінувала свої можливості. А зараз мені добре з собою. Можливо це щось, що приходить з дорослішанням», — поділилась Морія.

Про назву 05.

«Zig» означає рух в іншому напрямку, а ще це частинка від «Zag».

«Я не знаю, що від мене очікують інші. Та й мене це не хвилює. Вся моя подорож планетою — спроба зрозуміти себе, і ті, кому це резонує, обов'язково доєднається. Тож я просто слідую своїм інтересам»
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

404Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols
  • Про нерозділене кохання можна говорити красиво | Frank Ocean — channel ORANGE | концепція альбому

    Перед релізом «channel ORANGE», Франк Оушен в одному з дописів на Tumblr розповів, як він покохав чоловіка, а йому не відповіли взаємністю.

    Теми цього довгочиту:

    Frank Ocean
  • Mad Season — Above | Огляд альбому

    Зазвичай вечірній Сіетл відкривав творчим людям двері до вечірок з купою алкоголю та наркотиками. Однак у старих кімнатах з обідраними стінами люди збирались не лише заради задоволення шкідливою пристрастю. Розважаючи себе вони грали різну музику.

    Теми цього довгочиту:

    Mad Season

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається