Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

чи є це насправді проблематичним і чи варто відмовитись? питання може здатись важким, проте, я також хочу спитати у вас ще дещо. чи подобається вам бути лише сексуальним тілом чи ви хочете бути особистістю? не поспішайте відповідати, я надам вам таку можливість у кінці статті.

що не так з порно?

Звідки пішло?

для кращого розуміння, ми повернемось на самий початок і дізнаємось як це все з’явилось. експерти, що досліджували цю тему, вважають, що все почалось ще з наскальних малюнків. найдавнішим порнографічним артефактам, які вдалось знайти, понад 35 тисяч років.

пошук видавав саме це зображення

але як це дійшло аж до нас? питання доволі цікаве, адже шлях у порнографії був не легкий. в той час, як у одних країнах цей матеріал був популярним, у інших, його намагались максимально цензурувати і заборонити на законодавчому рівні. проте з плином часу люди почали більш лояльно ставитись до нього і вже у 1969 році популярності почав набирати фільм «Блакитне кіно», у якому були присутні справді сцени сексу. на думку вчених, саме після цього почалась «Золота доба порно». а з появою інтернету творці вирішили не зупинятись на кінострічках та книгах.

що не так з порно?

У чому ж проблематичність?

цим питанням задаються чимало людей, коли чують негативні висловлювання у сторону порно індустрії. тож, аби це питання не звучало саме у вашій голові, пропоную обговорити всі мінуси цього контенту.

Нездорових стандартів краси та сексуалізація.

це доволі дивно, бо у світі є контент на будь-який смак: темна шкіра, світла шкіра, худі, товсті, волосся на будь-який смак та у будь-яких місцях. проте актриси, які знімаються у подібних роликах, не рідко змушені робити пластині операцій, які є дуже небезпечними, та наносити макіяж на все тіло, аби у кадрі все виглядало максимально привабливо. завдяки цьому, почали вводити нові види пластичних операцій, які пропонують нам зробити статеві губи більш симетричним, омолодити, збільшити або зменшити їх та навіть переконують, що можуть відновити дівочому “плівку” або збільшити точку G для більшої чутливості. але і на цьому вони чомусь не зупиняються і навіть вказують, що можуть повернути вам лібідо.

Лібідо - сексуальна енергія, кількість якої пов'язана зі стадією статевого розвитку, роботою діенцефального відділу мозку і залоз внутрішньої секреції, спадковістю та індивідуальним досвідом.

чи хочуть актриси витрачати купу грошей, лежати декілька місяців у лікарні і ризикувати свої здоров'ям? не факт, але якщо мають бажання не втрачати популярності та зароблять гроші, то їм доводиться йти на багато речей, а разом з цим і терпіти те, наскільки сексуалізованими їм необхідно бути у кадрі. напевно, ви всі колись думали про те, наскільки різні сюжети та ролі присутні там і дуже часто вони є максимально стереотипними.

що не так з порно?

Уподобання та пози.

ні для кого не є секретом, що у цій індустрії дуже багато контенту пов'язаного з педофілією, інцестом та зґвалтуванням. чи варто мені пояснювати що не так з цим? гадаю, що ні. порносайти кишать цим, а, як було доведено, постійний перегляд відео з подібними сценаріями може призводити до того, що люди вірять у те, що таке справді нормально і, як наслідок, чинять злочини. не завжди це пов’язано напряму, проте як часто ви чули огидні фразочки від чоловіків, які щиро вважають, що кожна дівчина мріє бути зґвалтованою і не сприймають «ні» як відповідь?

також хотів би додати про практику, яка є популярною там, але насправді є доволі ризикованою. мова йде про анальний секс. всі ми чудово розуміємо що виходить з цього місця, тому пропоную задуматись скільки ж насправді там бактерій, які точно не зроблять краще, якщо потраплять у наш організм. навіть якщо у вас є справка, навіть якщо ви максимально очистили свій анальний прохід, ні в якому разі не можна займатись цим без презервативу або ж латексної серветки(якщо йдеться про оральні ласки), бо шкоду ви можете заподіяти як собі, так і партнеру. цей прохід був створений виключно для того, аби звідти виходило, а не навпаки, входило. саме через це можуть виникнути такі проблеми як геморой, сифіліс, хламідіоз та чимало інших. загалом лікарі радять утримуватись від анального сексу, або, хоча б, відповідно підходити до цього. але чи присутні ці атрибути у відео? особисто мені ніколи не доводилось бачити навіть розтяжки чи масажу. тому можемо зробити висновок, що актори як самі наражають себе на небезпеку, так і осіб, які вважають те, що там транслюється, за істину та не бажають перевіряти чи справді це безпечно для них. на жаль, йдеться не лише про якісь екстремальні відео з проблематичним сценарієм чи практика. з особистого досвіду ми знаємо, що значний відсоток чоловіків можуть вважати, що жінкам подобається, коли з ними жорсткі. різке проникнення без підготовки, сильні стискання та пхання своїх пальців куди не треба — це все, на їхню думку, може вас збуджувати. проте, що дехто і близько не знайомий з культурою БДСМ’у, але хоче його практикувати, я навіть згадувати не бажаю. це є небезпечно і може травмувати, як фізично так і психологічно.

є такий стереотип, що дівчині може отримати задоволення лише від проникнення, і він також був поширений завдяки порно. дуже багато поз, в яких партнерка фізично не в силах отримати задоволення через будову власного тіла, що вже казати про його реакції на ті чи інші махінації. у всіх людей різний рівень чутливості, саме тому, аби досягти бажаної насолоди необхідно самому або з партнером досліджувати тіло та власні кордони, а не вірити у ідеальну картинку та думати що не так з тобою. з вами все так, а от з картинкою - ні.

що не так з порно?

Зниження лібідо та звикання.

ви можете бути здивованими, але перегляд такого контенту викликає так звану залежність. у цьому випадку ви можете стати менше задоволеними від реального контакту з людьми, що безпосередньо впливає на будування стосунків та може стати причиною конфліктів, також, як було сказано у одному з попередніх пунктів, це може спонукати до більш екстремальних практик або принаймні перегляду цього. вам перестане вистачати того обсягу контенту, який ви бачите, виникатиме бажання дивитись більше, довше або й взагалі витрачати гроші для отримання більш ексклюзивного контенту. окрім цього, порно може стати способом заглушити “негативні” емоції, такі як тривога, сум, злість, що безперечно не допоможе вам поладнати з ними.

якщо вам важко і ви вже відчуваєте звикання, то радимо звернутись по допомогу, адже самі ви можете не впоратись.
що не так з порно?

Закулісся.

це, на мою думку, є найбільш вагомим пунктом відмовитись і ніколи не повертатись. за кадром, здавалося б, хорошого матеріалу, який зняти у чудовій студії та не містить якихось проблематичних сцен, може ховатись справжнє пекло для акторів. жінка, яку ви бачите у себе на екрані, може знаходитись там незаконно, без власної згоди, що вже казати про постійну сексуалізацію, велику кількість алкоголю або заборонних речовин у організмі. наш світ справді жорстокий і у ньому досі присутнє таке явище як секс-рабство, а переглядаючи відео ти ніколи не можете бути на 100% впевнені, що відчуває ця жінка або ж що відбувається по іншу сторону знімального майданчику.

що не так з порно?

Висновок

то чи є проблема у споживанні та поширені цього контенту? чи подобається нам, жінкам, відчувати себе об’єктивізованими та сексуалізованими? якщо на друге питання ви відповіли «ні», тоді на перше зобов'язанні сказати «так», адже цьому ми можемо завдячувати саме порно-індустрії, яка зробила і робитиме далі нас шматком м’яса у очах деяких чоловіків.

маємо надію, що ця стаття була вам корисна, а більше цікавого ви зможете знайти на каналі П❍БAЛАКАЙМO.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
tempura
tempura@weeiitt

879Прочитань
4Автори
7Читачі
На Друкарні з 13 серпня

Більше від автора

  • Коханню кожен вік підвладний?

    Чи часто ви зустрічаєте подібні звинувачення у своєму оточенні? Можливо самі не рідко використовуєте цей термін? Сьогодні ми раз і назавжди допоможемо вам розібратись що він означає насправді, як проявляється і які ще є терміни з подібним визначення.

    Теми цього довгочиту:

    Педофілія
  • Хто я?

    Чи впевнені ви у тому, що ідентифікуєте себе правильно? Можливо в глибині душі ви сумніваєтесь? Ми постараємось допомогти вам зрозуміти наскільки великий спектр орієнтації існують, чим вони відрізняються та що взагалі з себе представляють.

    Теми цього довгочиту:

    Лґбт
  • Схуднути чи прийняти себе?

    Напевно кожна жінка хоча б раз задумувалась про те, аби схуднути. У нашому світі це вважається ідеалом краси, до якого всі повинні йти, не зважаючи ні на що. Але чи має це свої наслідки? Звичайно, так. І сьогодні ми про них поговоримо.

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Вам також сподобається