Портфоліо: WiDoW

Викликаючи сильну залежність у споживачів і приносячи значні прибутки дилерам, WiDoW перетворився з ультра-ексклюзивного опіоїду на те, що UEE назвала "однією з найбільш значущих проблем громадського здоров'я 30-го століття".

Це портфоліо вперше опубліковано в Jump Point 10.4.

На одному зі супутників у системі Стентон розташований непримітний аванпост, про який мало хто знає, і ще менше тих, хто його відвідував. Принаймні так було доти, доки помилка не призвела до того, що автоматизована фабрика, яка розмістилась всередині, не почала продавати свою продукцію з надзвичайно великою знижкою. Ті, хто це помітив, намагались тримати збій у таємниці, але чутки швидко поширились у підпіллі системи. Незабаром аванпост, на той час більш відомий як "Джамптаун", перетворився на зону бойових дій, де злочинці боролися за контроль над ним. Ці жорстокі бої привернули стільки уваги, що питання навіть обговорювалося під час слухань у Сенаті, присвячених зростанню рівня злочинності в Стентоні. Тож який продукт, що продається зі значними знижками, має високу ціну і завжди користується попитом, підштовхнув людей до боротьби за цю лабораторію? WiDoW, синтетичний опіоїд, який став одним з найвідоміших рекреаційних наркотиків в UEE. Він також є одним з найнебезпечніших. Не тільки через руйнівний і згубний вплив на тих, хто потрапляє під його чари, але й через те, як далеко дехто готовий зайти, щоб отримати від нього вигоду.

WiDoW - це високотехнологічний і цілком нелегальний наркотик, який вводиться напряму в кров. Його промовиста назва походить від одного з найпомітніших побічних ефектів від тривалого вживання: в'язка, чорнильна консистенція наркотику може забарвлювати вени користувача, створюючи підшкірні візерунки, схожі на павутиння. WiDoW - речовина класу "А", зберігання та розповсюдження якої на території UEE є незаконним, - викликає сильне відчуття ейфорії, а також має знеболювальну та заспокійливу дію. Вона також викликає сильне звикання і завдає значної шкоди людському організму. Неодноразове вживання може призвести не лише до появи чорних плям на шкірі, але й до розриву вен, різних захворювань печінки та нирок, серцевих захворювань тощо.

Широка доступність WiDoW частково пояснюється тим, що його відносно легко виробляти, що дозволяє будь-кому, від багатосистемних злочинних синдикатів до окремих осіб, виготовляти і продавати його. Хоча спосіб виробництва легко відтворюється, сила дії може сильно відрізнятися залежно від певних факторів, зокрема якості інгредієнтів, чистоти обладнання та температурних коливань під час виробництва. Деякі досвідчені вживачі навіть стверджують, що незнання ефективності дози є для них частиною кайфу. Хоча WiDoW, відомий сьогодні, є повністю синтетичним, речовина має органічне походження, що сформувало його початковий імідж як відносно безпечного і надзвичайно ексклюзивного дизайнерського наркотику.

СИЛА КВІТКИ

Шлях WiDoW до популярності - це спокуслива суміш фактів і вигадок. Деякі деталі добре відомі, тоді як інші губляться в тумані історії, напівправди та надсекретності. Його історія починається з відкриття системи Oso у 2861 році. Придатна для дихання атмосфера і багата біосфера Oso II зробили планету першочерговою ціллю для урядових дослідницьких команд. Однак, після відкриття Осоян, найрозвиненішого виду, що коли-небудь зустрічався людям, планета Oso II була взята під захист Закону про Справедливий Шанс. Було запроваджено сувору ізоляцію, яка не давала змоги ретельно дослідити його багатий і різноманітний біосферу. Проте одній з перших дослідницьких груп, яка ще до запровадження карантину досліджувала тропічний регіон, вдалося зібрати кілька унікальних зразків місцевих рослин.

Одну з цих викорчуваних рослин вчені неофіційно назвали ‘nightspiral’ через яскраві різнокольорові завитки на темних пелюстках квітки. Державні науковці вивчали цю рослину, але не могли її розмножити, а оскільки Oso II була недоступна, не могло бути й мови про можливість повернутися туди та дослідити її природне середовище. Тому вчені схрещували рослину, використовуючи різні методи, включаючи щеплення та генетичну модифікацію, і виявили лише один варіант, який давав насіння, що містило алкалоїди. Були проведені дослідження лікувальних властивостей насіння та інтоксикаційних ефектів, але їх результати досі залишаються суворо засекреченими. Проте, на певному етапі цього процесу хтось оцінив потенціал, і зразки насіння зникли з дослідницької лабораторії.

Чутки про новий ін'єкційний опіоїд під назвою NightNight вперше поширилися наприкінці 2867 року. Він швидко здобув репутацію модного наркотику, доступного лише ультра-еліті зі зв'язками у кримінальному світі. Популярність NightNight лише зростала, коли поширювалися чутки, що потужний опіоїд не викликає звикання. Хоча ці чутки з часом виявилися трагічно неправдивими, вважається, що більшість перших вживачів уникали залежності через обмежену та ексклюзивну доступність наркотику.

ТЕМНЕ ПАВУТИННЯ

Перша синтетична версія NightNight поширилася в колах багатих і сильних світу цього. Тепер, завдяки швидкому та легкому виробництву, наркотик швидко поширився серед тих, хто мріяв спробувати щось таке, але не мав змоги це дістати. Звичайно, мало хто знав, що препарат, за який вони платили високу ціну, був повністю синтетичним і не зовсім схожим на оригінал.

Зі збільшенням доступності зростав і рівень вживання. Те, що колись було щомісячною нормою для обраних, раптом стало щоденною для дедалі більшого відсотка населення. Невдовзі наслідки надмірного вживання синтетичного варіанту стали очевидними. Серйозність залежності була публічно висвітлена, коли тяжке становище світської левиці Халі О'Брайен потрапило в заголовки газет у 2880 році. Друзі О'Брайен злили в пресу історії, в яких висловлювали занепокоєння її раптовою і різкою втратою ваги і шокуючою появою чорних вен на шиї. Папараці переслідували її за кожним кроком, а після того, як шари макіяжу не змогли приховати чорні вени, О'Брайен почала носити чорні шарфи та гольфи. Цей образ надихнув одного з колумністів назвати її "Чорною вдовою", і такий символічний епітет закріпився, коли чорні, схожі на павутиння візерунки стали з'являтися на тілі все більшої кількості вживачів. Цей стан і повністю синтетична природа наркотику спонукали урядовців віднести його до окремої категорії як WiDoW, щоб відрізнити його від попередньої несинтетичної версії, а незвичне написання з великих літер походить від поширеного в Spectrum та розмовного скорочення для цього наркотику: "WDW".

Незважаючи на очевидні негативні наслідки та стрімке зростання рівня залежності, багато споживачів наприкінці 29-го століття все ще вважали WiDoW відносно безпечним порівняно з іншими опіоїдами. Це хибне переконання, а також широка доступність наркотику, змусили уряд UEE оголосити WiDoW "однією з найважливіших проблем здоров'я населення 30-го століття" і віднести його до наркотиків класу "А". Мільярди кредитів були вкладені в інформаційні кампанії по всій імперії, реабілітаційні центри, консультування наркозалежних тощо, але WiDoW залишається таким же популярним і прибутковим, як і раніше, і, як очікують наркологи, нічого не зміниться, якщо не відбудеться щось кардинальне в культурному, економічному та політичному плані.


Джерело для перекладу: Portfolio: WiDoW
Переклад для @starcitizen_news
Ви можете зареєструватися за моїм реферальним кодом, тим самим підтримати переклад новин, і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

1.5KПрочитань
5Автори
25Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Inside Star Citizen: Щоденник розробки - Server Meshing

    Дізнайтеся про останні новини від членів команди Основні технології, які поділяться думками та інформацією про роботу над технологією Server Meshing, а також розкажуть про нещодавні тестування та розробки, які прокладають шлях до Alpha 4.0!

    Теми цього довгочиту:

    Inside Star Citizen
  • #leaks - Squadron 42: реліз, порти на консолі, та деякі ранні деталі

    Незважаючи на те, що нам показали чимало Squadron 42 на Citizencon, залишається питання, коли ми отримаємо цю гру в наші руки? Як там зараз справи у компанії? Якою ж буде ця гра? Як вона власне працює? У цій статті hater115 привідкриє лаштунки своєю черговою порцією витоків.

    Теми цього довгочиту:

    Squadron42
  • Loremakers: Питання Спільноти - Червень 2024

    Дізнайтесь більше про наслідки окупації планет Вандуулами, "зникнення" чинної Імператриці та більше інформації про загублені у космосі кораблі поколінь. Також тут є інформація про появу нових квестгіверів, діяльність профспілок за часів диктатури Мессерів та багато іншого!

    Теми цього довгочиту:

    Loremakers Cq

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається