Порядок вивезення творів мистецтва за кордон

Вивезення картин, скульптур і живопису з України може бути складною та заплутаною процедурою для тих, хто стикається з цим вперше.

Як отримати дозвіл на експорт мистецтва з України - розповідаємо у матеріалі!

Для вивезення (через аеропорт, поїздом, машиною) та для відправлення поштою предметів мистецтва потрібен дозвіл державного експерта, який пред'являтиметься представникам митних органів на кордоні.

Ця процедура створена для того, щоб культурні цінності національного масштабу залишалися у межах України. Тому вивозити можна лише сучасні предмети мистецтва, створені після 1950 року.

Для вивезення творів образотворчого мистецтва за кордон необхідно сформувати наступний пакет документів:

📌 висновок держаної експертизи про те, що картина НЕ Є об’єктом культурної цінності;

📌 документ, що підтверджує ПРАВО ВЛАСНОСТІ на таку картину (в тому числі, право інтелектуальної власності – договори, сертифікати);

📌 перелік усіх картин, які ви хочете вивезти. Вказати потрібно: назву, автора, рік написання картини та місце, різновид матеріалу, на якому написано твір, його розміри, вага, які використовуються при написанні матеріали та техніка виконання, оціночна вартість. Відомості мають бути подані обов’язково українською мовою.

Видавати дозвіл на вивезення картин може експерт, що має акредитацію. Список акредитованих експертів має митна служба України. При пред'явленні такого дозволу працівники митниці звіряють документ, дивляться на гербовий бланк, підписи експертів та "мокру" печатку. Якщо документ складено правильно – ваш предмет мистецтва вільно перетне кордон України.

Потрібна консультація?

Звертайтесь за контактами:

✉️ [email protected]

📞 +38 067 328 8905

#zorianapelekh #zoriana_pelekh #law_office_of_zoriana_pelekh

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Офіс Зоряни Пелех
Офіс Зоряни Пелех@lawoffice_zorianapelekh

Офіс якісних правових послуг

419Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 8 грудня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається