Про що була перша The legend of Zelda?

Нове відео на моєму ютубі! Дуже рекомендую просто дивитися відос. Але якщо не хочете — ось вам текст з відео.

Також підписуйтесь на мій ТГ з мемами та приколами про ігри: https://t.me/nocasuls.

Легенда про Зельду – це неймовірно популярна в світі франшиза, створена маленькою інді-компанією нінтендо, яка найбільш відома своїми судовими позовами до гравців. Але не будемо про погане, бо сьогодні я вам розповім про першу гру цієї легендарної франшизи, яка називалася, ви будете здивовані: Легенда Про Зельду! 

Про що була ця гра? Як вона грається? Чи варто грати в неї сьогодні? На всі ці питання ви отримаєте відповідь в цьому відео, а ще на безліч інших питань, про які ви навіть не питали. Ну що, поїхали!

Сюжет

Легенда про зельду – це типовий зельдоїд, тобто гра в піджанрі метроідванії яка була релізнута ще в далекому 1986 році. Тобто ця гра старіша за більшість людей що дивляться це відео, справжній бумерський скарб! Але на відміну від бумерів старших за 30 рочків, ця серія живіша за всих живих і в свій час наробила багато галасу.

Сюжет в цій грі може здатися простеньким, але на той час він був справді проривним, бо тоді люди ще вивчали писемність. Історія починається з того, що злий злодій Ханон, майже як Хамон з Жожи, тож далі будемо називати його так, захопив Трипілля сили, і хотів знайти інші Трипілля. А у принцеси Зельди з королівства Гайрулить якраз в льосі завалялося Трипілля мудрості. тому Хамон вирішив злапати принцесу, але вона встигла розділити трипілля на 8 частин і заховала в укриттях. 

Хамон її викрав і дівчина наказала тітці Інні знайти героя який її врятує та переможе Хамона. І якось так вийшло, що звичайний хлоп на ім'я Зв'язок врятував цю тітку, тому вона сказала йому пездувати та рятувати принцесу, збирати Трипілля та мочити хамона. Зв'язок був той ще симп, тому без заперечень вирушив у пригоду в надії отримати цьомик від своєї вайфу.

І так, ви правильно почули! Всупереч популярному міту головного героя звуть не Зельда, а Зв'язок! 

Смішна історія, чи не так? А занєте що ще смішно? Лише 14 відсотків людей що дивляться моє відео, підписані на канал. Тож підпишіться і поставте лайкосік просто зараз: https://youtu.be/hyzLh08M1Cg  

Ну а далі вже починається сама гра, де сюжету дуже небагацько. Типу набігаємо на данжі, збираємо Трипілля. Потім Зв'язок іде і мочить Хамона, рятує принцесу Зельду та відновлює Гай, який тепер рулить реально.

Ґеймплей

Направді перша Зельда – це прототип ігор від Юбісофт, а потім і дихання дичини. Тут ми маємо величезну карту світу на 128 екранів, і це без данжів. Причому це повністю опенворлд, хоч і зачинений метроідванівськими абілками, які отримуємо в данжах. Є також і мінімапа! Хоча на ній і нема маркерів, але вона є. Монстри респавняться, є всілякі загадки, треба здобувати нові предмети для просування, апгрейди є. Коротше типова сучасна гра, просто обмежена можливостями Сюбора. 

По суті, дихання дичини, відьмак, крейда вбиці, горизонт нуль світанок – це все модифікована перша зельда. А в дихання дичини 2 чисто майнкрафту додали ще. В цілому, дихання дичини – це перша зельда з покращеним графоном та більшим світом. А так все одне і теж. 

По ґейплею ми бігаємо по величезному світу туди-сюди, мочимо ворогів, шукаємо данжі, в них отримуємо апгрейди та нові абілки, вбиваємо монстрів. Коротше як в метроіді чи кастельванії, тіки вид зверху. В цілому гра дуже легка і після смерті ми можемо продовжити все спочатку, ПРЯМО ЯК В ДАРКСОУЛС. Хоча помирати тут буде тіки останній кежул, бо гра древня і пройти її можна швидко, той же спідран займає лише 27 хвилин. 

Постґейм

Ну от проходимо гру і все. А що далі? Ви будете здивовані, але в першій зельді, при динозаврах, була вже зроблена механіка нової гри плюс! Ви можете почати другу пригоду, яка буде дуже відрізнятись від першої. Монстри будуть сильніші, ітеми будуть в інших локаціях, данжі будуть виглядати трошки інакше. Коротше тут є все те, що сьогодні роблять моддери замість лінивих розробників ігор. 

В цілому, пройшовши першу зельду, ви побачите всі зельди. Після неї ви можете не витрачати гроші на дитячу приставку нінтенду перемикач та можете не купувати картріджі з дихання дичини і диханням дичини 2. 

Де і як пограти в цю гру сьогодні? Вам підкаже прекрасна корпорація монополіст гугл. Щоб мене не засудила маленька інді компанія нінтендо я зовсім невимушено вам скажу наступне: купуйте оригінальну приставку від нінтендо, яка не Денді і не Сюбор а Супер Фальком. Купуйте оригінальний картридж з зельдою 1 за великі гроші. І тіки потім грайте. Власне це відео записане саме так, а ні як інакше. 

Вердикт

Тож про що була перша зельда? Про сімпа З'вязка, який рятує принцесу від злого Хамону збираючи Трипілля. От і все. Чи варто грати в це сьогодні? Звичайно! Це весело і пвсля цього ви зможете не грати в інші зельду бо там всюди один і той же самий сюжет. У всіх іграх Звязок рятує зельду від Хамону просто в різних всесвітах.

Моя оцінка цій грі – 10 старих ігор що надихнули нове бездушне лайно з 10! 

Грайте, проходьте, підписуйтесь на канал і чекайте на наступне відео. Воно буде по більш цікавій грі під назвою Ліза. на цьому все, до зустрічі! 

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

зараз граю в евейкінг на геймбой і який же це кайф, від звуку до візуалу і навіть ігролад не надто застарів

Вам також сподобається