Прокрастинація

Думаю, у всіх буває ситуація, коли Ви маєте зробити якусь роботу, але кожного разу, коли сідаєте її робити відволікаєтесь на інші справи. Потім намагаєтеся зробити все заплановане за дуже короткий термін. У наслідок цього, в більшості випадків, завдання виконуються не дуже якісно. У результаті це може приводити до стресів, почуття провини, страху, зниження самооцінки, сорому та інше. Це називається прокрастинація. Психологи часто визначають прокрастинацію як механізм боротьби з тривогою, що пов’язана з початком або завершенням будь-яких справ, ухваленням рішень.

Прокрастинація – відкладання справ на потім. Прокрастинують усі й до певного рівня це цілком нормально й нічого страшного в цьому немає. Якщо Ви відкладаєте справи на потім це може свідчити про втому та бажання відпочити. Проте в деяких випадках цей стан може набути хронічності.

Причини виникнення прокрастинації

Страх невдачіПерфекціонізмНевміння ставити ціліАвторитарність батьківБоязнь успіхуСоціальні та сімейні проблемиНеулюблена робота

Рекомендації людям, які схильні до прокрастинації

1. Складіть список справ, які маєте виконати.2. Серед них виділіть важливі.3. Розставте пріоритети в списку важливих справ.4. Старайтеся виконувати кожного дня одну справу, але не забувайте про відпочинок! Не навантажуйте себе занадто сильно.5. Через певний час можете робити з цього списку 2-3 завдання.6. Кожного дня старайтеся писати список завдань, які маєте виконати.7. Робіть стільки справ, скільки можете. Не переоцінюйте себе. 8. Правило 5 хвилин. Поставте таймер та виконуйте справу лише 5 хвилин, потім ви втягнетеся та будете продовжувати її робити. 9. Використовуйте техніку Помодоро. Ввімікніть таймер на 25 хв, а потім зробіть собі перерву на 5-10хв. Після 4 таких циклів зробіть собі більшу перерву на 15 хвилин.

Дякую за увагу!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
М
Мирослава@myroslava

312Прочитань
18Автори
8Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Дякую, за поради

Вам також сподобається