Прорив “лінії суровікіна” в районі Вербового

В цьому довгочиті хотілося б розібрати, опираючись на наявні в мережі матеріали, в тому, де й наскільки глибоко нам вдалося пройти так звану “лінію суровікіна”.

Лінія суровікіна в районі Вербового

Початок.

Отже всім відомо, що в процесі звільнення Роботиного нашим силам вдалося створити “карман” між цим н.п. та Вербовим, імовірно це вдалося, бо на цій ділянці стояли барси.Після звільнення Роботиного СОУ продовжили продавлювати це місце. Але логічним є, не тільки вклинюватися в оборону противника, але й “вирівнювати” фронт задля убезпечення себе від ударів у фланги. Ось як ситуація виглядає зараз:

Закріплення піхотними групами.

Для подальшого розвитку успіху СОУ почали рухатися в сторону Вербового або так званої лінії суровікіна. Згідно з деяких локацій, бої навіть на підступах до самої лінії були люті та не завжди успішні.
Імовірно спочатку закріпилися піхотні групи:

47.4226179,35.9314580 (#1)
47.4355611,35.9519237 (#2)

Судячи з кадрів, кількість мінних полів зменшилася, але через те, що окопи знаходяться в чистому полі, а посадки навколо по максимуму викошені артою, то росіяни ставлять на артилерію, дрони, рельєф та десантників. Тут їх піхота чіпляється за окопи(можна побачити на першому відео, як вдвшиники при підтримці арти ведуть бій з нашою піхотою), бо імовірно вороже командування дуже покладається на цю лінію. Навіть, якщо їм не вдасться зупинити наш наступ, то ці окопні бої уповільнюють його та дають час на замінування територій на яких потенційно продовжаться наші наступальні дії. Також, дуже важливу роль відіграють дрони(FPV, “весільні”, ударні тощо). У ворога там є група “бобер”, яка постійно та у великий кількості працює FPV-дронами та дуже часто ускладнює саме закріплення на позиціях.

Топографія.

Всі ці окопи та саме Вербове лежить в низині, тобто закріпитися в самому населеному пункті буде неймовірно важко та постає питання чи потрібно. Імовірно, ключовим буде зайняття висот східніше Новопрокопівки та розвитку потенціалу в обхід Вербового.

Топографія

Техніка.

Не дивлячись на всі складності СОУ на одній з ділянок вдалося прорватися через цю лінію та навіть провести там техніку, а саме Страйкери та Мардери. Вчора(21.09) з’явилося вороже відео з нашим Мардером за 800 метрів за лінією суровікіна.
47.435681,35.935325(#1)
47.428524,35.94290 (#2)

Наразі невідомо чи вдалося нам закріпитися саме так глибоко за лінією, але те що на деяких ділянках її вдалося пройти не тільки малими піхотними групами, а й технікою - факт.

Висновок.

Бої там йдуть реально важкі через велику кількість факторів. Головні з них це топографія та кількість засобів й о/с противника. Отже, робота нашої артилерії у підготовці до штурмів відіграє неймовірну важливу роль. Очевидно, що ми намагаємось розвивати успіх на цій ділянці, але роблячи це не нахрапом, а таким чином: артилерійська підготовка до наступальних дій - штурм - закріпилися - довго знищуємо ворожі резерви, які вони постійно кидають і так знову, і знову.
Головне, пам’ятайте ціну та підтримуйте наших Воїнів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Cyber Boroshno
Cyber Boroshno@9AKX07VCp0rDc2t

834Прочитань
1Автори
26Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається