Протистояння Путін-Байден та хід пропагандистської війни


Ізраїльсько-палестинський конфлікт демонструє ознаки прискорення регіональної експансії та суперництва великих держав. Почастішали атаки безпілотників на американські бази в Іраку та Сирії, а американський есмінець у Червоному морі збив крилаті ракети, випущені по Ізраїлю повстанцями-хуситами в Ємені. Що ще важливіше, ізраїльсько-палестинський конфлікт став предметом нової полеміки між Путіним і Байденом.
 
Байден вважає, що зможе запобігти «поширенню конфлікту», якщо дозволить «іншим супротивникам у регіоні побачити, що Ізраїль сильніший». Однак план Ізраїлю зі знищення Хамасу сам по собі є максималістською метою і робить поширення конфлікту неминучим. Окупація не має стратегії виходу. Ідея заміни ХАМАС на Палестинську адміністрацію в Газі не є життєздатною. Нинішня політика Ізраїлю заохочує більш насильницькі організації, ніж ХАМАС.

Щобільше, план часткової окупації Гази та вигнання палестинців до Єгипту і Йорданії може призвести до серйозних наслідків, проти яких відреагують країни регіону. Єгипет відкидає примусове переміщення палестинців з Гази на Синай, президент Сісі каже, що такий крок перетворить єгипетський півострів на базу для нападів на Ізраїль. Демонстрації в Каїрі та заклик Саудівської Аравії до створення палестинської держави свідчать про настрої арабських народів. До того, існує спільна основа для політики таких країн, як Туреччина, Єгипет і Саудівська Аравія. Ізраїль може стати все більш ізольованим, якщо продовжуватиме настоювати на знищенні Гази.

У статті підкреслюється що Ізраїль програє пропагандистську війну, а атаки на палестинців підривають його позиції. Навіть зі значною підтримкою США, Ізраїль не може перемогти в цьому конфлікті. Його риторика про «право на оборону» стає все менш ефективною. Тим часом націоналістичні та ІДІЛівські аналогії, які використовує Ізраїль, об'єднують багато країн проти нього. Це може призвести до поширення конфлікту в регіоні та збільшення атак на ізраїльські та американські об'єкти.

Таке середовище зміцнить позиції Росії та Китаю. Настрій у суперечці між Путіним і Байденом складається на користь Путіна. Оскільки увага світової громадської думки відвертається від війни в Україні, зміцнюється уявлення про те, що США не здатні стримати Ізраїль. Навіть деякі ізраїльські газети, такі як «Гаарец», кажуть: «Ця різанина повинна негайно припинитися, справи йдуть погано. Ця війна не має чіткої й реалістичної мети та, безумовно, не дає відповіді на питання, що станеться наступного дня».

Джерело: SETA

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Український Фронтир
Український Фронтир@geopoliticalukraine

Геополітика ProКраїну і Світ

1.7KПрочитань
3Автори
21Читачі
На Друкарні з 23 вересня

Більше від автора

  • Казахстан стає привабливим «ядерним» гравцем

    У Казахстані уряд планує побудувати першу атомну електростанцію і найближчим часом проведе референдум з цього приводу. Країна хоче диверсифікувати свої енергетичні потужності та вже визначила можливий майданчик для будівництва АЕС.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Що Росія сподівається отримати від конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом

    «Росія зайняла пропалестинську позицію настільки, що навіть мене це здивувало», – каже Ганна Нотте, експерт з питань зовнішньої політики Росії на Близькому Сході в Центрі досліджень нерозповсюдження Джеймса Мартіна.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика
  • Турецький режим підтримує тероризм

    Після рішення міністра закордонних справ Ізраїлю Елі Коена відкликати дипломатичних представників з Туреччини, виникла ескалація напруженості між країнами. Це стало відповіддю на підтримку президентом Туреччини руху ХАМАС під час конфлікту з Ізраїлем.

    Теми цього довгочиту:

    Геополітика

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається