Психологія життя.

Війна в Україні внесла свої корективи в наше з вами життя. На самому початку військових дій , війна у кожного українця викликала -шок, розгубленість, а потім страх. На емоційному рівні -розгубленість, страх, безпорадність ,злість та агресію. На конгвітивному рівні -відчуття не можливості думати, приймати рішення, за своє життя та своїх близьких.

На фізичному рівні страх спричинює тремор, розлади шлунку, посилення серцебиття. Деякі люди на емоційному рівні починають постійно заїдати стрес, або навпаки не можуть нічого їсти.

Людина так створена ,що до всього може звикнути, так і ті люди ,котрі не виїхали за кордон, починають звикати до того, що будь якої хвилини може пролунати тривога, або ж над головою пролетить гвинтокрил, літак.

Більшість тих ,хто на власні очі бачив обстріли ,авіаційні бомбардування після деякого часу починають спокійно сприймати життя, таким ,яким воно складається на даний період. Але це не означає ,що вони не відчувають страху за своє життя ,та життя своїх близьких, друзів.

І перед людиною знову постають ,ті ж самі питання виживання в соціумі. Тобто, побутові питання постають на першому плані. Але все ж стресові ситуації, міняють свідомість людини. Одні більш емоційно стійкі менше страждають на різні психічні розлади. А от у тих, хто і без війни ,відчували тривожність, апатію, депресію , невпевненість у собі та завтрішньому дні, можуть ще більше мати розлади у психіці. І щоб стабілізувати свій психічний стан все частіше починають вірити у психологів, психіатрів, та шукати таких фахівців. Але так історично склалося, що на пострадянському просторі громадяни із певними розладами у психіці, вважають таких спеціалістів не популярними, а під час і не зовсім розуміють чим ці спеціалісти зможуть їм допомогти?

Для того і потрібно розповідати їм про міфи, які склалися у свідомості громадян про таких спеціалістів. Що вони не колупаються у ваших мізках ,аби скористатися вашою слабкістю та хворобою у своїх цілях. У кожного психолога є свій психолог ,адже ми такі ж люди ,як і ви. І нам час від часу потрібно також виговоритися та скинути тягар із своєї душі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Г
Галина@Gala_lubomira

психолог-консультант.

616Прочитань
2Автори
5Читачі
На Друкарні з 19 травня

Більше від автора

  • Чому у дружин та сімей військових підвищується рівень тривожності?

    Війна в Україні ,кожен день приносить в наше з вами життя нові виклики. Наш організм, за період часу котрий іде війна, уже пристосувався до деяких стресових ситуацій. Ми втомлені , але ми живі і наша підтримка нашим військовим також потрібна.

    Теми цього довгочиту:

    Самодопомога
  • ?????

    В країні третій рік війни. Що він принесе багатьом українцям? Що відбуватиметься на політичній та економічній арені ? Та чи можливий переломний хід у військових діях, у цьому році?

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається