Рада Балансу №4 – ідеї від lerio2

Зміст

Cтаття підготована для телеграм-каналу «Паляниця від Бужі».

Оригінальная статтятут!

Ви вже напевно встигли побачити безліч точок зору на те, як потрібно послаблювати та посилювати карти у майбутній Раді Балансу. Переклали для вас чергову точку зору – цього разу ви побачите ідеї польського кіберспортсмена, любителя математики та просто людину з незвичайними колодами – lerio2!

Короткий огляд мети за січневий сезон

Що мені найчастіше траплялося на високих рангах:

Чудовиська: Заповіти, Плоди Плоди Исґіту (Предвістя Ліліт, Регіс + Оззрел), Огроїди, Кощій.

Нільфґард: Туссенська Гостинність, Поневолення на 6 (в основному з Іво з Бельгавену), Аристократи, Сектанти.

Королівства Півночі: Ренфрі Жриці, Золотий Некер на Бойовому Завзятті, Ренфрі Повстання з Койоном, Мелітеле.

Скелліге: Звірі на дощі, Самошкода, Воїни.

Скоя’таелі: Дар природи без відданості, Гармонія

Синдикат: Джекпот Яго, Таємна Скарбниця.

На мою думку, Синдикат є найсильнішою фракцією. У неї найкращий вінрейт у Топ-16, а у 5 із 16 гравців ця фракція є найсильнішою за MMR на момент написання цієї статті. Незважаючи на посилення Занепалих лицарів та Покидька Старшого у попередній Раді Балансу, Синдикат продовжує сильно грати.

Інші фракції знаходяться на приблизно рівному рівні, на мою думку. Нільфґард вважають найгіршою фракцією через погану статистику, але я думаю, що це правда лише частково. Нільфґард і Королівства Півночі часто грають заради мемних колод, тоді як їх найсильнішими колодами грати складно. У рейтинговому режимі я здебільшого бачив Нільфґард з “Іво з Бельгавену” і нещодавно ослабленими “Погоничами рабів” і “Сержант Наузiкаа”. Я не впевнений, що це найкраща колода для рейтингового режиму, але гра на отримання великої сили “Іво” напевно розслаблює та радує гравців.

Збільшення вартості найму на 1

1) Новіград – гнучка карта, що грає як 12 монет + загін, що дає приблизно 19 очок у довгому раунді або 25 очок, якщо грається як керріовер. Якщо порівняти Новіград з іншою картою, що дає монети, – Сіґі Ройвеном – від Новіграда можна здобути на 5-10 очок більше. Карта не підтримує будь-який конкретний архетип і сприяє тематичному побудові колод.

2) Свальблод - якщо від карти залежить перемога, така карта повинна і коштуватиме відповідно. Свальблод грає дуже сильно в колоді на Ведмежому ритуалі з Тотемом Свальблода, і навіть без них у будь-якій колоді.

3) Боєць Тірсехів - з маскою Уробороса дає +4 при нульовій вартості. Варто додати хоча б 1 вартість найму.

4) Спотворена Фламініка – це карта нагороджує гравця за гру на конкретному архетипі, тому вона повинна бути помітно кращою за інші мідрейндж карти з приблизно такою ж вартістю. Але не на 10 або навіть 30 очок краще (див. скрін нижче)... Для початку потрібно підняти вартість найму та подивитися, що зміниться.

це вже занадто…

5) Летючий Реданець – після посилення з 3 до 4 сили, Летючий Реданець грає в середньому на 20 очок за 9 вартості найму, якщо ми можемо призвати його у кожному раунді (+1 прокрутка). Це архетипна карта для
Таємної Скарбниці або Джекпота, але вона заслуговує на невеликий нерф (порівняйте з Пліткою).

6) Пан Прибій - карта, яку не можна не включити в колоду. У минулій Раді Балансу почали приводити цю карту до стану 10 за 9, у цій — закінчуємо.

7) Фальшива Цірілла – надто ефективна карта, що потенційно грає на 20+ очок за 6 вартості найму. Комбінації з “Фальшива Цірілла” переважують надто багато інших карт та комбінацій Нільфґарда, які треба було б посилити.

8) Викидайли казино - крок до того, щоб зробити карту 5 за 5, щоб її не можна було знайти з Вечірнього грабежу.

9) Король жебраків - сильна карта, невід'ємна частина більшості метових колод Синдикату. Це і очки, на які грає карта, і те, що Король жебраків - зайвий спендер і прокрутка. Через Короля жебраків багато колод “насильно” включають набір карт з даниною.

10) Здібності лідера: Піратська затока, Шквал ударів, Бадьорість.

Можна розглянути:

Кер Трольде – ця карта добре збалансована, на мій погляд, у колодах на кшталт Воїнів на Лють Батьковбивці. Причина нерфа криється у колодах на Самошкоді. Кер Трольде на пару зі Свальблодом мотивує гравців збирати Самошкоду із картами на кшталт Сіґвальда, Ольґерда, Дракопахи. Плюс, цю локацію можна повторно використовувати з Двимвеандрою.

Зменшення вартості найму на 1

1) Додрік Люмерц – двофракційна карта, яка робить колоду стабільнішою, а також дає багато крутих комбінацій в архетипі Нільфґарда на прокручуванні.

2) Йеннефер з Венґерберга – посилюємо архетип швидкого спаму, включаючи версії на Золотому Некері.

3) Рієнс – підтримка архетипів на прокрутці та Кольгріма. Карта з потенційно великим ефектом, яка коштує дорого.

4) Керіс: відважна – підтримка самошкоди на червоній силі та шанс дати більше динаміки колодам Скелліге на Золотому Некері.

5) Верховний інквізитор Гелвід – ризикований бафф, враховуючи посилення Занепалого лицаря за вартістю найму, але мені хочеться подивитися на Дітей Вогню на Золотому Некері хоча б один сезон.

6) Аґлаїс - Золотий Некер з Аглаїс останнім ходом звучить як цікавий архетип. Карта сама по собі коштує надто дорого.

7) Селективна мутація - занадто дорогий тутор з темпом на 4, що гідно грає тільки в відьмаках Півночі з Адептами Школи Грифона. Продовжуємо посилювати відьмаків після баффів тріо Відьмаків та Ґеральта: Квен.

8) Зерріт - найдорожчий (переоцінений) з тріо відьмаків Нільфґарда.

9) Г'ялмар: морський вовк - дуже дорога карта, покликана нагороджувати гравців за гру на архетипі Піратів.

10) Воїтелька Друммондів - 7 очок за 6 вартості найму, легко засетапить тільки за допомогою Ведмежого ритуалу, заслуговує на посилення по вартості найму. Непряме посилення Керіс ан Крайт, якщо в результаті Керіс буде занадто сильна, Керіс можна буде послабити наступного разу.

Збільшення сили на 1

1) Варта королеви Друммондів - з п'яти сили ця карта могла б стати цікавим движком для архетипу Самошкоди - нарешті він зможе грати не тільки великими загонами, але і заспамом. Берсерк 3 можна негайно активувати за допомогою Тотема Свальблод. Ця карта також добре поєднується з цікавими і досить часто граються картами на кшталт Геюлін і Фламініки Геймеїв.

2) Трісс: Метелики — якщо Трісс грають як тутора в 3 раунді, вона дає рівно 7 очок. Це менше, ніж якась бронзова карта, і через це часто можна програти. Посилення цієї карти дозволить Ренфрі-колодам спробувати бути менш жадібними, а також покращить стан архетипу Хендбафф.

3) Альбріх - я помітив, збираючи матеріал для статті про лідерські здібності Нільфґарда, що колоди на прокручуванні (Hyperthin) часто програють двигунам навіть при максимальному скороченні раунду. Посилення Альбріха дасть більше очок саме архетипу на прокручуванні, ніж Ренфрі на тактичному рішенні з Альбріхом.

4) Бідняцька всрата піхтура - підтримка архетипу спаму на Повстанні, плюс цю карту також можна дістати з “Корчми: “Під боровиком”.

5) Золтан: шельма – посилення колод на спамі та краснолюдів.

6) Кораблельники - колоди Скелліге, які грають на броні, слабкі, а посилення цієї карти на 1 силу сильно підвищує її темп. Плюс можна отримати додаткові очки з карти Бойовий корабель Дімунів.

7) Яйце гарпії – мотивує спробувати більш класичний архетип заповітів із Книгою некроманта та Попелюшиком.

8) Фрегат Кераку – підтримка архетипу спаму у Королівств Півночі, плюс цю карту надто легко прибрати блокуваннями або втратою. І Фрегат, і Бідняцька всрата піхтура можуть повернути до життя такі карти як Пильщик та Ніщука.

9) Старші Браття – +1 сили означає додати +1 протискання наказу та +2 очка від комбінацій з картами на кшталт Ендріага з арени та Дзеркало Беккера. Новий метабрейкер разом із картами типу Аптекарка незримих та Вітольд фон Еверец?!

Додаткові варіанти:

Боєць блакитних смуг – єдиний спосіб пожвавити архетип Смужок. Можна надалі супроводити це нерфами, за потреби (наприклад, +1 до вартості найму).

Адепт Школи Ведмедя – це зміна трохи небезпечна з погляду абузу темпу, оскільки Портал тепер коштує 11. Але тут справа не в тому, як ми посилюємо Портал, і якщо він справді стане проблематичним, ми можемо підвищити вартість Адептів на 1. Основна ідея в тому, щоб посилити “Русальчину співачку” - двигун з гарним потенціалом, якому не вистачає відповідних загонів на столі. Адепт, який виходить на поле із 5 сили, має більше шансів вижити. У поєднанні з “Русальчиною співачкою” і Жрецем Свальблода можна отримати набір двигунів, що дає +4 очки в хід. Адепт також був би непоганим проактивним ходом для відьмаків Скелліге на Золотому Некері – цій колоді не вистачає проактивних ходів.

Невільницька піхота (разом із нерфом вартості на 1 або 2, причому краще почати з нерфу вартості) – складна ідея. Сенс пропозиції полягає в тому, щоб зробити Піхоту ключовим елементом архетипу спаму з Времде, а не залишати цю карту блідою технічною картою або філером за 4.

Зменшення сили на 1

1) Мадам маркіза Ідилія – карта, яку неможливо не покласти у колоду. Це двигун, який дає 3 або більше очок в хід, викручує дві карти, часто забирає раунд на рівних на синій монеті, особливо в Джекпот з Летючим Реданцем.

2) Капітан Яґо - дуже сильна карта в Джекпоті, вимагає лише один спендер на столі, щоб зіграти на 25 очок. Жодних особливих причин послаблювати цю карту за силою, а не за вартостю найму, — скоріше досить мало ідей щодо того, що ще можна включити до цього списку.

3) Діва полів: годувальниця - те, що на Діву в першій формі потрібно негайно відповісти, інакше ризикуєш програти, - нездорова ситуація. Зараз часто грають колоду на Заклику гармонії разом з Іуарракваксом, який дістає Діву, що робить колоду ще токсичнішою. Нерф за силою добре спрацював для схожих карт, наприклад, Анґуса Брі-Крі та Ванадайна, яких переграють за допомогою Коробок з припасами. Ельфи при цьому все одно грали на GWENT World Masters 5. До того ж ослаблення по силі не торкнеться другої форми Діви.

4) Корал - надто сильна карта в поєднанні з маскою Уробороса.

5) Регіс: жага крові - абузна карта, надто сильна в комбінації з Оззрелом. З Регісом складно впоратися на синій монеті, якщо не вистачає контролю за великими загонами.

6) Мандрівна жриця – у третьому раунді колода Півночі на Жрицях втратить 2 очки, що може спонукати гравців спробувати пограти іншими колодами.

7) Райнфарн з Аттре – поліпшення для Лицарів на Туссентській гостинності, плюс спосіб не перенерфити поточну мету.

8) Куховарка: Ритуал – Заповіти, ймовірно, найсильніша колода Чудовиськ на вищих MMR рейтингового режиму. З одного боку, невелике ослаблення Куховарки допоможе іншим колодам протистояти темпу цієї колоди у першому раунді. З іншого боку, Чудовиськам на заповітах буде складніше протистояти движковим колодам на червоній монеті.

9) Арторій Віго та Браатенс – ці карти і так були в меті, коли їх посилили за підсумками першої Ради Балансу (особливо Арторій). Асиміляція і так залишається топовою колодою Нільфгаарда, і за великої різниці в силі бронзових і золотих карт, цю зміну на якомусь етапі слід відкотити, щоб посилити інші аспекти колод асиміляції.

10) Сове – найчастіше грається з вмінням “Лють Батьковбивці”: здатністю лідера, з якої можна зробити багато цікавих архетипів. Нерф Сове відкриє дорогу до того, щоб повернути “Лють Батьковбивці” 165 найму на колоду.

Можна розглянути:

Гвітр та Елидія – трохи спірний варіант. Карта дуже хороша як 6 за 6, її складно вбити, і коштуватиме це ті ж 6 очок або більше. Вона також добре допомагає Синдикату йти в темпо-пас на синій монеті – це одна з найтоксичніших рис нинішнього Синдикату. З силою 5 цю карту прибрати трохи простіше, при цьому за вартістю найму вона все одно гратиме вдало.

Сіґвальд – дуже спірний варіант, але Сіґвальд із силою 7 у поєднанні з картами типу Кер Трольде призводить до того, що Самшкода зараз грає сильно, тим паче разом фінішуючи Свальблодом. При цьому на цій колоді дуже легко відпушуватися. У той же час, Сіґвальда на 6 очок легко стягнути Поневоленням на 6.

За що голосуватиму я

(Цього разу я розташував ідеї у порядку своїх пріоритетів, тому на картинці просто топ-3 картки з кожного списку вище)

Висновок

Сподіваюся, вам сподобався список ідей для Ради Балансу щодо посилення та ослаблення. Може, він навіть надихне вас на інші ідеї! Я не планував писати про свої пропозиції цього разу, але багато хто про це попросив.

Напишіть, якщо ви думаєте, що я втратив щось важливе.


Велике прохання — якщо вам сподобалася стаття, напишіть свій коментар на цю тему, то ми знатимемо, що переклади та статті навколо світу ГВИНТА і Всесвіту Відьмака вам цікаві!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Паляниця від Бужі
Паляниця від Бужі@GwentNewsUA

Новини ГВИНТА українською

807Прочитань
0Автори
5Читачі
На Друкарні з 17 червня

Більше від автора

  • Рада Балансу з Handreader: грудень 2023

    Cтаття підготована для телеграм-каналу «Паляниця від Бужі». Автор тексту статті: Handreader Редактори: Тимур Дідик

    Теми цього довгочиту:

    Ґвінт
  • Рада Балансу з Handreader: листопад 2023

    Cтаття підготована для телеграм-каналу «Паляниця від Бужі».Автор тексту статті: HandreaderРедактори: Антон Ґудзь та Тимур Дідик

    Теми цього довгочиту:

    Gwent

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається