Рецензія на фільм “Спогади про вбивство” / “Memories of Murder“

Український постер фільму
Американський постер фільму

Жанр : детектив, трилер, кримінал

Країна : Південна Корея

Рік : 2003

Режисер : Пон Чжун Хо

Сценаристи : Пон Чжун Хо, Щим Сон-бо, Кім Гван-нім

Акторський склад : Сон Канхо, Кім Сан-гьон, Кім Рве-ха, Сон Дже-хо, Пьон Хі-бон, Ко Со-хі, Рю Тхе-хо, Пак Но-щик, Пак Хе Іль, Чон Мі-сон.

Де дивитися? На Megogo - безкоштовно з українським дубляжем.

Опис

Кінець XX століття, корейське містечко Хвасон. Ведеться слідство у справі серійного маніяка, який вбиває жінок після наруги над ними. Резонансне розслідування поступово заходить у глухий кут, тому детективи намагаються вибити зізнання з кожного підозрюваного. На допомогу їм відправляють столичного слідчого, який звик до збору доказів і делікатного опитування свідків. Але в міру появи нових жертв він приходить у той самий відчай, що і його колеги.

Другий повнометражний фільм чотирьохкратного лауреата Оскара, який нам подарував фільм “Паразит”. Фільм “Спогади про вбивство” був визнаний одним з кращих південнокорейських фільмів усіх часів, знаходиться на 181-му місці 250 кращих фільмів за версією IMDb.

Гучна серія вбивств 10 жінок в 1986-1991 роках в місті Хвасон, яка була першим випадком серійного вбивці у Південній Кореї, настільки резонансна справа у Кореї (і не випадково), що дану справу згадували або вносили у сюжет у багатьох корейських серіалах, таких як Сигнал, Тунель та Водій Таксі 2022 року.

Побільше про реальне розслідування можна подивитися на українських тру крайм каналах

нехай квітне український ютуб
нехай квітне український ютуб

Але цей фільм вирізняється, бо це ігрова версія реальних подій, де показані дві сторони медалі розслідування, а також, як такі події можуть назавжди змінити життя детективів.

Також один з небагатьох фільмів тру крайм, який не романтизує серійного вбивцю.

фото з розслідування серії вбивств у Хвасоні

Отже,

ми маємо двох протагоністів : перший - Со Те-Юн, спеціаліст з Сеула,

Кім Сан-гьон в ролі Со Те Юн

який довіряє логіці. Цей персонаж найбільше змінюється через весь щлях розслідування, бо його головний принцип життя підводить.

Другий - місцевий детектив Пак Ду-мен,

Сон Канхо в ролі детектива Пак Ду мена

який більше довіряється чуттю, гаданням, народним методам, а також прибічник насилля над підозрюваними, але це мабуть допомагає йому пережити трагічність цієї справи.

Це дуже настільки якісно зроблений психологічний трилер, який постійно тримає в напрузі до останньої хвилини. Фінальний момент ще довго залишився у мене в голові, особливо після прочитання статті у Вікіпедії. 🚬Фільм виявився пророчим.

Момент, який мене дуже бісив : в один момент вони вичислили послідовність чи закономірність з якою діє вбивця та вибирає своїх жертв, і вони відправили одну правницю, одну, без прикриття на завдання.

tw : звуки сирени, та і сам фільм суцільний тригер.

Фільм отримує 🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️🕵️‍♂️/10.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
смажений ананас
смажений ананас@annanas

she/her

1.1KПрочитань
3Автори
4Читачі
На Друкарні з 11 лютого

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається