Рецензія на виставку «Червона лінія» Олексія Ревіки

📍Галерея «Склад №5» (м. Черкаси, вул. Надпільна 252)

Олексій Ревіка – київский хужожник, навчався в Національній академії мистецтв і архітектури України (НАОМА).

До експозиції увійшли роботи створенні за час повномасштабного вторгнення. Твори умовно поділяються на три категорії: документація подій, розкриття рашизму, рефлексія морально-психологічного стану.

В першій категорії творів автор розповідає про початок вторгнення: масова еміграція, події в Маріуполі, Мелітополі, на заводі Азовсталь. Активно використовується образ будинку, що символізує місце, де кожен повинен почуватись безпечним, знаходиться під загрозою.

Через свої плакати Олексій намагається розкрити суть злочинів загарбницької імперії, використовуючи в образах зброю, плями крові, хохломський розпис, черепи, зображення речей, які загарбники крали тощо. Так на плакаті «ГОЙДА» бачимо образ скелета в уніформі з шевроном «Z», який в руках тримає скривавлену м’ясорубку на фоні хохломи. Або в триптиху «ІДОЛИ, БЕСЫ, СКРЕПИ» зображений патріарх Кіріл зі всіма цими символами.

Більша частина експозиції присвячена переживанням українців з 24 лютого. Деякі роботи, такі як "ЕКСГУМАЦІЯ", "ТЕРОР" та "ГЕНОЦИД", є особливо емоційними та розповідають про спроби упакувати життя в тривожний рюкзак, про відстань між рідними, які виїхали за кордон, та паніку під час повітряних тривог.

Радимо слідкувати за виставками цього митця й обов‘язково сходити, якщо матимете таку можливість 🙌🏻

Олексій Ревіка

Також під час свого турне по Європі президент України Володимир Зеленський вручив Папі Римському вражаючу картину під назвою "Втрата 2022 - 58". Ця творча робота, автором якої є український сучасний художник Олексій Ревіка, відображає страшну та агресивну війну, яку росіяни розпочали проти України, і зосереджується на найболючішій темі втрати українських дітей.

Фото та інформацію про експозицію надала Анастасія Книш
Оформлення: Олександра Бобух

| Instagram | Telegram | TikTok | Підтримати проєкт донатом |

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Якого Біса? Медіа
Якого Біса? Медіа@yakoho.bisa

331Прочитань
0Автори
14Читачі
На Друкарні з 29 квітня

Більше від автора

  • Наївне мистецтво

    Довгочит з серії статей присвячених художнім стилям — про наївне мистецтво. Особливості народних мотивів та символів.

    Теми цього довгочиту:

    Культура

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається