Огляд "Bright Memory: Infinite"

Усі пам'ятають ту красиву технодемку шутера від самотнього китайця? Так ось, це її повна або сказати точніше, розширена версія. Замість 40 хвилин тут тепер 2 години геймплея.

Трохи історії. Як я вже сказав, до Infinite був прототип, у який наш дорогий Цзен Сяньчен вкладав усі свої сили, отримав грант на 200 тисяч $ від Epic Games, і... Дійшов висновку, що надто високо підняв планку. Прототип замість "Episode 1" став просто "Bright Memory", і всі сили були переключені на нову версію гри, подивимося що вона підготувала.

Саунд-дизайн. Під час боїв(вони ну дуже динамічні) ти якимось чином помічаєш завивання східних мотивів, які підкреслюють і без того сильну атмосферу китайських видів. Звуки стрільби і помахів катани так само на висоті.

Сюжет. Будемо чесні, він тут для галочки, ніхто не буде грати в це заради нього. Так, якась організація, так якийсь імператор, так якийсь кінець світу, і так мені вже нудно переказувати це. Перейдемо до плюсів гри.

Графіка. О так, головний піар хід гри - її до біса красива графіка. Блискучий дисплей патронів біля зброї, дощ, що ллється в екран, насичене світло, декорації вуличок китайських сіл, гір і озер, ммм, красотища. Але будемо переходити до інших страв.

Що тут коїться? Це все збірка з усього, що тільки можна уявити, рукавичка, що піднімає в повітря ворогів, катана, якою можна парирувати удари і робити прийоми, випади з кулаками, біг по стінах, ковзання, 4 стволи зі спец-здібностями, шкали броні у ворогів, битви з босами, закриті арени з купами ворогів, снайперські дуелі (їх буде дуже мало), їзда на машині (пригода на 2 хвилини), іноді навіть з'являлися якісь функції страти ворогів (але їх було 2-3 за всю гру), паркур з гаком, елемент зі стелсом. Фух, кльово так? Однак усі ми дещо помітили, у BM:I занадто багато різного контенту і запозичень з інших ігор. Я постійно ловив себе на думці немов граю в суміш Singularity і Titanfall З одного боку – так, через це все гра сприймається максимально дивно, с другої – чогось оригінального вона майже не робить, і елементи які запозичує використовує кілька разів.

Геймплей. Ми - головна героїня, є агентом однієї технологічної компанії, тож так, в арсеналі в нас є найрізноманітніші гаджети, прийоми та просто кльові фішки. Ворогів можна розділити на мерців і солдатів, де перші частіше спираються на ближній бій, а другі - на дальній, і ця формула чомусь працює краще, ніж мала б. Хочу розібрати інші елементи геймплею.

1. Рух. Ми до біса швидкісна бойова одиниця, яка може виконувати ухилення, біг по стінах і ковзання, так що так, дотримуйтеся правила "зупинився - помер".

2. Катана. Обожнюю ближній бій у цій грі, шматувати ворогів, завдаючи хорошої шкоди, поки виконуєш трюки і парируєш снаряди - це окреме задоволення. Тут ще є і запальні удари кулаком, але він надто повільний, тож ним я не користувався.

3. Рукавичка. Вона виконує різні функції: гак, який допомагає в проходженні паркурних сегментів, поштовх, що відштовхує та заморожує ворогів у повітрі, і притягування, що також гальмує їх і притягує до себе, що дає час нашаткувати їх в ближньому бою.

4. Дальній бій. Загалом в арсеналі нам дають 4 стволи: автомат (слабенький), дробовик (найкраще підходить для розбирання ворогів), пістолет (швидкісний красень, що може врятувати в критичній ситуації) і снайперська гвинтівка (шматок повного ла… ой вибачте, найгірша зброя в грі). Більшу частину часу ми спираємося на стрілянину зі свого озброєння, тож замість моєї улюбленої катани багато часу я витрачав на пускання черг по ворогах.

5. Спец-патрони. Палиця на двох кінцях у реаліях гри. У кожного ствола є свій спец-патрон, у автомата розривні кулі, у дробовика - запальні, у пістолета - гранати, що летять вперед, у снайперки - бомби-липучки. Однак тут хочу висунути свої причіпки - вся зброя в грі слабка, і ще чомусь патрони до неї розкидані скрізь, у мене постійно було по 600 і 300 куль в запасі на автоматі з дробовиком (на іншому озброєнні теж багато, але менше), і я навіть здогадуюсь, що це було зроблено, аби в один момент гравець не залишився з голими руками, та все ж таки, чому ніхто не додумався збавити кількість боєприпасів у нашому арсеналі і прикрутити множники шкоди? Так-так, зараз хтось згадає про згадані спец-патрони і знаєте що я відповім? Це легальні чити. Я вбивав босів за лічені секунди просто випускаючи по обоймі запальних або розривних куль. Зараз мені дадуть відповідь що мовляв тоді я повинен був не використовувати їх, але давайте ми знову поглянемо на мої слова про шкоду стандартної зброї вище. Звичайними кулями ви будете витрачати десятки хвилин на вбивство одного бідного боса, бачите проблему, так? У питанні з уроном у неї конкретна діра.

Вердикт. Знаєте що? Я задоволений грою та її бойовою системою, так є огріхи і мені кілька разів траплялися баги, є даремна зброя, сюжет і зовсім заради галочки, та все ж барвиста графіка і до біса динамічний і різноманітний геймплей за 2 години не встигають набриднути, я навіть скажу більше, я хочу добавки, мені навіть розширеної версії гри замало, бо в неї дійсно є потенціал, особливо враховуючи кількість речей які тут можна було розкрити значно краще та більше.

Оцінка: 8,3/10

Фанатам динамічних шутерів та просто гравцям які люблять красиву графіку в іграх рекомендую.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Лицар-Критик
Лицар-Критик@Lycar_Critic

Ввічливий добряк що шукає Інді

1.9KПрочитань
0Автори
19Читачі
На Друкарні з 2 травня

Більше від автора

  • Огляд Twelve Minutes або Куди ділися мої 2 хвилини?

    Вам знайомі Annapurna Games? Це видавці What Remains of Edith Finch, Neon White, Outer Wilds та інших відомих інді. Їхній смак на незвичні ігри не підлягає сумнівам, тому уявіть мою реакцію, коли я побачив гру під їх крилом з часовими петлями і паном Дефо серед акторів озвучки.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд The Thaumaturge

    Чи любите ви містику? А сеттінг Варшави на початку 20-го століття? Ігри з різноманіттям виборів? Що ж тоді ви прийшли за адресою.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • Огляд Sunset Overdrive або Наскільки далеко може зайти гра яка ламає закони логіки

    Памʼятаєте гру по Дедпулу? Що ж, це фактично його молодший братик, який абсолютно таким же чином ламає 4 стіну, проте події тепер відбуваються у відкритому світі, геймплей базується на трюках і швидкості, а ми знаходимся посеред зомбі-апокаліпсису.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Вороги це суміш кіберпанку та міфології?

Вам також сподобається