Російські танки на базах зберігання. Тред та кілька думок

Автор: Річард Верекер

Оригінальний Хвіттер-тред був опублікований 12 квітня 2024 року

Вчора Jonpy99 поділився цим матеріалом (ви можете, за бажання, ознайомитися з ним на Друкарні) про підрахунок російських танків на базах зберігання за супутниковими знімками. Півроку тому, Covert Cabal за допомоги HighMarsed опублікували це відео на Youtube про те ж саме.

Image

Існує багато проблем і питань, пов'язаних з порівнянням цих двох показників, але я все одно це роблю і висвітлю деякі застереження в цій темі.

На додаток до баз зберігання, росія також має багато танків, що зберігаються на своїх базах технічного обслуговування. Відомі як БТРЗ, вони також містять багато танків. Про БТРЗ йдеться у звіті, але не у відео на Youtube. На щастя, користувач Twitter @Jonpy99 зробив попередній підрахунок, тож ми можемо зробити деяке порівняння, але оцінка Джонпі датована 2022 роком.

Image

Перше, на що ми всі дивимося - це «цифри у заголовку».

Кількість танків на базах зберігання зменшилася на 375 за 6 місяців, тобто приблизно на 63 на місяць. Але кількість [танків на] БТРЗ збільшилася на 300 за 2 роки, тобто на 12 на місяць. Але це ще не все.

Не всі танки у звіті класифіковані за типами. достатньо зробити деякі зауваження: зокрема, з’явилося 160 додаткових Т-62 і Т-54/55. Ймовірно, їх більше, оскільки деякі з невідомих танків, ймовірно, належать до цього типу.

Image

Ми не знаємо, що це за 790 невідомих танків, але знаючи, на якій базі вони знаходяться, цілком ймовірно, що це 250 Т-64, як зазначає Covert Cabal, кілька Т-62 і решта Т-72. За визначенням, це спекуляція, але я вважаю, що вона дуже вірогідна.

Т-64, які росія залишила на зберіганні, ймовірно, буде важко відновити, оскільки вони були зроблені в Україні. Т-64, які вони використовують, схоже, є захопленими українськими танками з часів війни 2014 року або нещодавно.

У звіті також йдеться про Т-80, 650 Т-80УД і лише 120 Т-80 інших типів. У Т-80УД значна частина деталей була виготовлена в Україні, включаючи двигун, і тому росії також буде складно їх відновити.

Є кілька нещодавніх фотографій, які свідчать про те, що вони намагаються - можливо, спробують поставити інший двигун. Це може спрацювати, але я підозрюю, що це буде повільний процес конверсії.

Т-90 були дуже старої моделі (до Т-90А), вони могли бути серед 790 танків, що залишилися, або їх могли перевезти на завод Т-90 для модернізації до рівня Т-90М.

Залишаються Т-72. З 1735 на відео до 850 у звіті, тобто зменшення на 885. Отже, навіть якщо всі 790 невідомих танків є Т-72 - це зменшення на 95 Т-72. Більш ймовірно, що 250 невідомих - це Т-62 (Т-64?), і, можливо, 100 - це Т-62 або інші типи. Таким чином, зниження кількості на понад 445 [танків] - можливо, Т-72.

Зменшення на 445 Т-72 і 140 Т-80 - це [сумарно] 580 [одиниць], тобто майже 100 танків нормальної якості на місяць.

Одне велике застереження: як у звіті, так і у відеоролику ми використовували фотографії, яким на той час було кілька місяців. Я сподіваюся, що цифри буільш-менш б’ються, але може і ні.

Отже, залишаються 2 великі питання:

  • Чому збільшилася кількість танків на БТРЗ?

  • Чому збільшилася кількість Т-62 і Т-55?

Я спробую відповісти на них разом з деякими припущеннями.

Моя гіпотеза, і я буду радий прийняти критику, особливо якщо у вас є краща теорія: на додаток до великої кількості танків, які візуально підтверджені як знищені, росія має багато пошкоджених танків, деякі з них дуже сильно пошкоджені, і вона витягує їх і відвозить на БТРЗ, сподіваючись, що одного дня вони будуть відремонтовані. Це заповнює БТРЗ, тому росія прибирає старі танки (Т-62 і Т-54/55) з БТРЗ, щоб звільнити місце, і поміщає їх на бази для зберігання.

Як наслідок, цифри, наведені в заголовку, занижують швидкість, з якою росія спалює свої придатні для використання танки.

За винятком Т-54/55, Т-62, Т-64 і Т-80УД, росія має 140 Т-80, 850 Т-72 і, ймовірно, 440 невідомих танків, що можуть бути Т-72, та які можуть бути переобладнані в придатні до експлуатації танки. Зі швидкістю [відновлення] 100 танків на місяць, відновлення вищезазначених танків може зайняти 14,5 місяців. Тепер кілька застережень:

Це не є застереженням, але я повинен додати, що нещодавно була зроблена оцінка (здається, RUSI?), що росія «генерує» 125 танків на місяць, що може становити 100 Т-72 і Т-80, 15 Т-62 і Т-54/55 і виготовляє 10 Т-90М - тобто загалом 125 танків, і це відповідає темпам втрат.

Перейдемо до застережень:

Якщо росія знайде спосіб змусити Т-80УД працювати, ймовірно, шляхом модернізації [встановленням] іншого двигуна - а їх є 650 - то в такому випадку вони, ймовірно, зможуть використати ту ж саму технологію, щоб зробити це з Т-64, оскільки вони мають схожу конструкцію.

Ще одне застереження: на додаток до сховищ під відкритим небом, росія також має кілька критих сховищ.

За однією з оцінок їхнього розміру, якби всі вони були використані і заповнені лише танками, то в них можна було б розмістити близько 1 950 танків.

Окремі свідчення показують, що деякі з них не використовувалися, деякі не були заповнені, і в них знаходилося багато інших видів військової техніки на додаток до танків на початку - САУ, засоби ППО, РСЗВ і так далі. Можливо, там було 1000 танків. Цілком ймовірно, що ці танки були в найкращому стані і тому першими потрапили на передову в 2022 році. Можливо, що деякі танки все ще там, або що інші танки були переміщені туди з тих пір. Це створює велике невідоме. Я мало що можу з цим зробити.

Інша проблема полягає в тому, що ці дві оцінки були проведені різними групами людей, які могли формально чи неформально мати різні критерії або різні методи, тому порівняння є дуже ризикованим. навіть коли всі учасники докладають максимум зусиль, у таких речах можна припуститися помилок.

Я очікую, що Covert Cabal незабаром зробить ще одне відео, і коли він це зробить, я порівняю його роботу з його ранніми відео, і сподіваюся, що зможу зробити порівняння з цим звітом.

Гаразд, я закінчив, вибачте, що забув додати 1/n, 2/n і т.д. і вибачте за будь-які орфографічні помилки.

Я не користувач Telegram, але якщо ви користуєтесь, я вважаю, що саме цим трьом людям варто подякувати за звіт:

Resurgam, Military Fortune Teller (Військовиі Віщун) і Mortis Aeterna.

Велика подяка від мене всім, хто виконав кропітку роботу з підрахунку танків на супутникових знімках.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Mortis Æterna
Mortis Æterna@mortisaeterna

270.6KПрочитань
24Автори
663Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається