Серіал “The lаst of us”?

Багато, хто вже знає про вихід серіала “Останні з нас” за сюжетом гри “The lаst of us”, проте мені є, що сказати.

Про гру

Почнемо з коріння (ті, хто вже знайомий з сюжетом, зацінять каламбур про “коріння”).

Гра “The lаst of us” (за жанром екшин та виживання) була створена студією Naughty dog у 2013 році на консоль Sony PlayStation 3, режисером виступив Ніл Дракман. Гра має декілька рівнів складності та всього одну кінцівку.

Сюжет змахує на зомбі апокаліпсіс, але в нього вдихнули дещо зовсім нове - гриби. Гра починається з новини про епідемію спричиненою еволюцією кардіцепсу (гриба, що вражає мозок комах, та керує ними), тепер він вражає і людей. (Аби не зіпсувати вам враження від гри чи серіалу не буду переказувати весь сюжет).

Про серіал

Серіал по грі вийшов цього, 2023-го року. Випустила його компанія HBO під керівноцтвом режисера самої гри- Н. Дракмана, від чого серіал вийшов дійсно вдачно. Він налічує 10 серій, з яких 9- сам серіал, а 10та- фільм про те, як він знімався. Не раджу пропускати 10ту серію, адже дивитись дуже цікаво (масштаби підготовки вражають, серія знайомить з людьми, які працювали над серіалом- від звукорежисера до головних акторів. Також показуються локації, фейли, етапи монтажу…).

Подивитись варто навіть тим, хто грав. Ви здивуєтесь увазі до деталей, але не чекайте на повне злизування сюжету. У своїй думці я повність згодна з цитатою режисера:

Є-ж люди, які ніколи не візьмуть в руки консоль і не дізнаються про цю дивовижну історію, заради них я взявся за серіал.

Думка фаната

Фанатська аудиторія гри дійсно велика, і я розумію чому, це дійсно дуже зворушлива історія, яка лякає правдивістю (коли дивишся рядове кіно про зомбі, не віриш у те, що таке дійсно станеться, але “Останні з нас” змушує злякатись та замислитись, чи може таке статись насправді). Я, як фанатка ставилась до серіалу дуже прискіпливо, адже легко невмілими руками зіпсувати шедевр. До підбору акторів ставилась скептично, але згодом зрозуміла, що не зважаючи на дуже відмінний від гри зовнішній вигляд деяких персонажів, вони дійсно змушують повірити в себе. Додаткові сцени не здавались зайвими, локації були навіть занадто схожі, а грим вражених кардіцепсом лякав правдоподібністю.

Трохи про переклад:

Тут український переклад, як завжди, рулить:

Англ. назва: The lаst of us

Укр. назва: Останні з нас

Рос. назва: Одні із нас

У рос. перекладі повністю губиться значення назви, тому раджу дивитись українською мовою, усім гарного перегляду.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Біла птаха
Біла птаха@ptaha

Ділюсь знаннями і надбаннями

2.7KПрочитань
7Автори
33Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Я не маю рота, але мушу кричати

    Книга, яку неможливо забути. А також комікс та гра по ній.

    Теми цього довгочиту:

    Ші
  • Як стильно вдягатись не за всі гроші світу?

    Впевнена немало людей зараз мають доволі специфічні смаки в одязі, які не задовільняє масмаркет, а в інтернеті подібні речі або дуже дорого, або дешево і галімо. Довгочит також підійде тим, хто не може дозволити собі витрачати багато на одяг, але хоче виглядати стильно і охайно.

    Теми цього довгочиту:

    Стиль
  • Безліч кіл пекла аніматорства

    Час від часу я знаходжу для себе цікаве творче заняття. Нещодавно мої руки дібрались до стварення 2д анімацій і це була найгірша ідея за останній час.

    Теми цього довгочиту:

    Мистецтво

Вам також сподобається

Коментарі (14)

І ще трохи помилок в тексті: Дракманн не режисер гри, а сценарист та геймдизайнер. Також в роботі над серіалом він був сценаристом і шоураннером в парі з Крейгом Мезіним — шоураннером серіалу “Чорнобиль”.

Вам також сподобається