Що таке особисті фінанси та чому важливо їх контролювати?

🙋Особисті  фінанси – це власний капітал людини, яким вона розпоряджаєтесь самостійно. Всі гроші, які вона отримує та витрачає, та всі матеріальні і нематеріальні ресурси, якими володіє.

💸Особисті фінанси включають всі доходи та заощадження, наприклад на депозитах у банку, інвестиції у цінні папери або фонди, всі доступні для вас кошти і вміння ними керувати. Також сюди входять борги за кредитами, або просто позичені у друзів гроші.

📍Якщо фінансовий стан людини оцінений у мільярди доларів, це не означає, що така сума лежить на його рахунку в банку. Це означає, що така ринкова вартість активів, якими володіє людина.

📉Коли через падіння курсу акцій хтось втрачає мільйони, це теж не означає, що він змушений був заплатити комусь такі гроші. Просто ринкова вартість його активів у даний проміжок часу стала нижчою.

Чому контроль над особистими фінансами важливий?

🔎За даними останніх досліджень, особисті фінанси є однією з головних причин стресу для дорослих. Занепокоєння про майбутні витрати, заборгованість або навіть стрес через втрату роботи можуть спричинити занепокоєння, депресію та безсоння, що негативно позначається на вашому психічному здоров’ї.

Важливість контролю особистих фінансів полягає у декількох аспектах:

✔️Фінансова стабільність: це може запобігти непередбаченим витратам або фінансовим кризам, таким як втрата роботи чи несподівана медична проблема.

✔️Досягнення фінансових цілей: збалансований підхід до управління грошима допомагає досягати поставлених фінансових цілей, таких як купівля житла, автомобіля і т.д.

✔️Зменшення боргів: дисциплінований підхід до фінансів допомагає уникати позик та боргів, або ефективніше їх оплачувати, що сприяє збереженню фінансової незалежності.

✔️Психологічний комфорт: розуміння, що у вас є контроль над фінансами, робить вас більш спокійним і зменшує рівень стресу, пов'язаного з фінансовими проблемами.

#фінанси

💸Відкрийте для себе світ можливостей та збільшуйте власний капітал разом із єІнвест!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається