Швидкий хліб (рецепт)

Що робити, коли в нас немає часу? Слово "хліб" за різних умов означає різне, і в окремих куточках світу тісто з розпушувачем цінують чи не найбільше за те, яке замішують на найкращій заквасці. Такий хліб типовий для Ірландії, але стиль його приготування поширений багато де. Це не просто рецепт, це технологія: увімкнути духовку, змішати інгредієнти, покласти у форму і випікати. Менш ніж за годину ви матимете хліб.

Те, що на перший погляд видається дивним солоним бісквітом, може чудово смакувати. Цей хліб не кисне, тож дуже важливо мати на увазі, що він буде вдалим не лише з борошном вищого сорту, але й із цільнозерновий, на це треба зробити особливу ставку. Щоб отримати дірчастий м'якуш і хороший об'єм, не бійтеся робити тісто дуже вологим, дещо схожим на масу для оладок. Хоч яким неймовірним це здається, тісто підніметься, а ви отримаєте хліб так само простий, як і смачний.

Що потрібно:

245 г борошно пшеничне цільнозернове

105 г хлібне борошно

3 чайні ложки розпушувач

280-300 г води

35 г мед

7 г сіль

Приготування:

Нагріти духовку до 220 градусів.

Якщо ви не впевнені в якості покриття вашої форми, змастіть її вершковим маслом і посипте борошном.

Змішайте руками в мисці усі інгредієнти - має вийти щось на кшталт гончарної глини.

Коли маса стане однорідною, викладіть її у форму (кількість тіста за рецептом є достатньою для форми завдовжки 22см)

Форма має бути заповнена тістом десь на половину.

Присипте зверху борошном.

Випікати приблизно 40 хвилин.

Якщо він сильно засмажується, накрийте форму фольгою.

Таке тісто чудове з погляду того, що готується дуже швидко. Чом би не додати в нього трохи натуральної закваски, яка залишилася від учорашньої випічки? Тоді хліб до того ж набуде неймовірного смаку. Звісно, можна додати горіхи, насіння і ще багато чого. Смакуватиме все. Якщо ви печете з білого борошна, спробуйте додати родзинки, сухофрукти або шоколадні чипси. Можете трохи зменшити кількість води і випікати без застосування металевої форми класичний круглий буханець, на якому попередньо зробіть два надрізи у вигляді решітки, щоб потім за бажання відщипувпти пальцями прямокутні шматочки.

Смачного 🍷

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Natalia Shpakova
Natalia Shpakova@chef_shpakova

Чесна, труша і жива

3.3KПрочитань
19Автори
16Читачі
На Друкарні з 26 квітня

Більше від автора

  • Час цукіні або Звідки у нас взялися цукіні?

    У наших краях цукіні не дивина, але і не найрозповсюдженіший овоч. Є у нього тут серйозний "конкурент" - кабачок. Та насправді кабачки і цукіні мало що не близнята. Обидва родом з Америки, обидва родичі гарбузові, мають майже однакову форму і будову. Єдина помітна відмінність -

    Теми цього довгочиту:

    Їжа
  • Романтика печеної картоплі зі шматочком сала (якого насправді немає)

    ...Тимоха розіклав багаття, намостив під боки сухого картоплиння і знову, як під сосною, ліг, упявшись очима в небо. З ярка воно, мов з ями, здавалося нижчим і куцішим, а сам ярок глибшим,

    Теми цього довгочиту:

    Гастрономія
  • Що було цього року на Різдвяному кураж-базарі?

    Скажу чесно, я на Куражі не була. Але я спілкувалася з багатьма людьми, які там були, саме на Різдвяному Куражі. І майже усі в один голос сказали, що то був найкращий базар за все існування Куражу.

    Теми цього довгочиту:

    Кураж

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається