Сім чоловіків Евелін Г’юго Тейлор Дженкінс Рід

Шок. Сенсація. 79-річна акторка Голівуду Евелін Г’юго вперше розповість всю правду про своє скандальне життя.

Евелін просить не дуже успішну журналістку Монік Грант написати її мемуари, висвітливши абсолютне все, що вона накоїла в житті, що приховувала, на що йшла заради кар’єри і що доводилось терпіти заради репутації.

Лише в старості їй захотілось постати перед світом не ідолом мільйонів і секс-бомбою, якою була все життя, а справжньою людиною, яка має свої гріхи і світлі сторони.

Єдині умови цієї угоди: публікація біографії має відбутись лише після смерті Г’юго і Моніка має просити найбільшу ціну у видавництв за цю книгу (яка оцінюється приблизно у 12 мільйонів доларів) і забрати всі гроші собі. Дуже щедро з боку акторки дарувати таку можливість звичайній незнайомій людині, чи не так?

Як бідна кубинка, напівсирота, що живе з батьком-тираном в жахливому кварталі Нью-Йорку стала найоплачуванішою оскароносною акторкою?

Евелін поставила собі ціль і невпинно до неї йшла, частіше брудними шляхами, аніж праведними. Вона усвідомлювала красу свого тіла і бажання чоловіків ним заволодіти, тому ще з 14 років почала цим користуватись. Вона терпіла побої, брехала, маніпулювала людьми, користувалась ними усупереч усім нормам моралі.

Їй довелось одружитись сім раз, але коханням всього життя була інша людина…

Ще на початку знайомства з Монікою Евелін застерігла, що коли її розповідь дійде кінця, вона її зненавидить, але чому? І чому вона обрала саме її, аби сповідатись?

Евелін майже щоразу наголошувала на тому, що вона жахлива людина і що Монік має так і висвітлити її на сторінках книги.

Але я, як читачка, так і не змогла в це повірити і відчути огиду. Я захоплююсь такими сильними особистостями, а особливо жінками, бо, на жаль, зараз таке рідко зустрічається, а 60 років тому так тим паче.

Вона хотіла отримати владу і визнання і вона це отримала. Проте ще довго після прочитання я ставила собі запитання: “Чи була Евелін щасливою, маючи стільки досягнень, грошей і успіх?”… і напевно досі не можу відповісти однозначно.

Вона багато втратила у перегонах за популярністю, зокрема близьких людей, і змогла урвати тільки крихту того, чого бажала насправді. Її історія була настільки важкою, а її боротьба настільки невтомною, що наприкінці книги я просто не змогла стримати сльози [а я, повірте, не із плаксивих].

Авторка книги проводить нас не тільки за лаштунки старого Голівуду, але й висвітлює хвилюючі теми:

- повного неприйняття ЛГБТ спільноти у минулому столітті

- домашнього насильства

- місце жінки в ХХ ст., потреба у фемінізмі і здоланні патріархату

і загалом, це дуже сильна книга... з її сюжетними поворотами, щемкими взаємостосунками людей: зрадами, дружбою, коханням, гламуром шоубізнесу і людськими слабкостями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Petrichor
Petrichor@petrichor

Поліна, 21, невтомна читачка

125Прочитань
1Автори
1Читачі
На Друкарні з 5 серпня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається