Система рейтингів, бейджі, редактори та коректори

В цьому довгочиті ми привідкриємо завісу та розберемо деякі цікаві особливости нашої майбутньої платформи.

Перша з них – це система рейтингів творів. Залежно від вмісту, автор вказує на свій розсуд для якої вікової категорії призначена його робота. В американській системі на позначення рейтингу використовуються літери та числа, де:

G – без вікових обмежень. Твір не містить відвертих сцен, насилля, поганого поводження з тваринами чи грубих висловів.

PG – може містити грубі непристойні сцени, але в помірній кількості. Рекомендовано до перегляду під наглядом батьків.

PG-13 – перегляд зі згоди батьків, може містити лайку, брутальні сцени.

R – багато тривалих сцен сексуального характеру, насилля, ненормативної лексики, вживання заборонених речовин тощо. Неповнолітнім дозволено до перегляду з дозволу батьків.

NC-17 – призначено для дорослої авдиторії. Відверті сцени сексуального характеру, вбивства, інші вияви жорстокости.

Як бачите, пересічному українцю буде дещо важко розібратися з такою системою. Тому для нашого сайту було вирішено ввести простіші та звичніші вікові обмеження. Українська система рейтингів позначається так:

0+ - без вікових обмежень.

12+ - для осіб, що досягли 12-річного віку та рекомендовано до перегляду під наглядом батьків. Може містити грубу і ненормативну лексику, демонстрацію оголеного тіла з естетичних міркувань (без опису статевих органів і сцен сексуального характеру).

16+ - для осіб, що досягли 16-річного віку. Може містити легкі сцени насильства та жорстокости, оголеність, сцени сексуального характеру без детального опису, ненадмірне використання ненормативної лексики.

18+ - тільки для дорослих. Високий рівень жорстокости, відверті сцени сексуального характеру, заборонені речовини, ненормативна лексика.

На думку нашої команди, така система значно простіша для розуміння українському читачу. Поділіться в коментарях вашими роздумами щодо цього, а ми переходимо до іншої нашої родзинки – бейджів.

Бейджі є нашою особливістю і на чинному сайті, і перейде разом з нами на новий. Користувач може отримати бейдж за публікацію певної кількости творів, коментарів та навіть за креативний псевдонім. Також спеціяльні індивідуальні бейджі можна отримати як нагороду за перемогу в конкурсах. Запропонуйте в коментарях за що ще ви б хотіли отримувати наші бейджики😉

І на останок – бети та гамми чи все ж коректори та редактори?

На нашому оновленому сайті можна буде вказувати хто допомагав вам виправляти ті чи інші помилки у творі. На іноземних ресурсах заведено позначати людину, що займалася корегуванням граматичних, орфографічних, пунктуаційних і т.д. помилок, як бету, а людину, що редагувала в основному сюжетні відхилення та логічність викладу, відповідно, як гамму. В нашій українізованій версії такі самі ролі відіграватимуть коректор і редактор. А що ви про це думаєте?

На цьому все! Наостанок хочемо нагадати, що команда ukrfiction.ua щоденно та старанно працює, аби якомога скоріше порадувати вас новим сайтом, а також підтримувати життєдіяльність чинного. Лишайтеся з нами та підтримуйте українське.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
UKRFICTION.UA
UKRFICTION.UA@ukrfiction

461Прочитань
3Автори
43Читачі
На Друкарні з 20 квітня

Більше від автора

  • Що ж не так з нашим сайтом?

    Багато хто писав про недійсне посилання на сайт та деякі інші незручності, тому ось невелике пояснення

    Теми цього довгочиту:

    Фанфіки
  • Якщо фанфіки, то UKRFICTION.UA!

    Хочете писати історії про улюблених персонажів, власні вигадані твори чи поезію, але не знаєте де публікуватися? Тоді вам до нас!

    Теми цього довгочиту:

    Фанфіки

Вам також сподобається

  • Під шкірою

    Чергова спроба розповісти у віршовій формі те, що дуже страшно розповідати усно

    Теми цього довгочиту:

    Вірші
  • Сніговик

    Три снігові кульки можуть налякати? Який сміх. Процес ліплення сніговика викликає радість, відчуття свят. Але навіть цей усміхнений товстун здатний принести лихо.

    Теми цього довгочиту:

    Жахи

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Під шкірою

    Чергова спроба розповісти у віршовій формі те, що дуже страшно розповідати усно

    Теми цього довгочиту:

    Вірші
  • Сніговик

    Три снігові кульки можуть налякати? Який сміх. Процес ліплення сніговика викликає радість, відчуття свят. Але навіть цей усміхнений товстун здатний принести лихо.

    Теми цього довгочиту:

    Жахи