Snake Pass for Nintendo Switch - Nintendo Official Site

Платформи: PlayStation 4-5, Xbox One-Series, Switch, Windows

Прайс: від 40 грн до $20 в залежності від знижки та платформи

Жанр: Platformer

Час: 5-15 годин

Оцінка: 8/10


Щоб зробити круту та оригінальну гру, не обов’язково додавати 100500 нових механік. Іноді можна зробити навпаки і НАФІГ ВИДАЛИТИ ключові механіки. І Snake Pass — саме така гра. Це платформер без звичних нам стрибків чи небезпечних ворогів. І це робить його цікавим, унікальним і доволі хардкорним!

Спойлер: вся гра це спін-офф Demon's Souls

За словами самого розробника гри, він вивчав можливості Unreal Engine та намагався зробити мотузку на стелі. Але забув причепити її до стелі і мотузка йобнулася донизу. І в той момент йому і прийшла в голову ідея зробити цю гру.

Тож беремо свою вірну птаху та повземо досліджувати жорстокий та смертельний світ Snake Pass!


Сюжет та світ

Сюжету тут маленька жменя на решту, тож в цьому плані гра дуже слабка. В нас є змійка Нудл і пташка Дудл. Вони собі живуть десь в руїнах, але в один день все летить в сраку і магічні портали в їх руїнах починають руйнуватись. Тому вони пездують шукати, чому це стається та відновлювати весь цей безлад.

Головний і страшний злодій гри

Всього сюжету та діалогів тут десь на 1 сторінку великим шрифтом. Але є і плоттвіст. Світ також ніфіга не зрозумілий, лору 0, всюди одноманітні руїни і хз звідки все це взялося і нащо воно потрібне. Коротше тут навіть неглибокого сюжету дуже мало, так що не чекайте від цієї гри видатної чи хоча б цікавої історії.


Графон і саунд

Графон зірок з неба не хапає, але в цілому виглядає дуже яскраво та приємно. До візуалу 0 претензій і чимось він мені нагадав Краша Бандікута. Єдиний мінус — дещо одноманітні локації. Типу, в нас є декілька різних світів, які відрізняються кольоровою палітрою та стилем, але це завжди одні й ті самі кляті руїни.

Гра ПРИЄМНА в візуальному і звуковому плані

Музичка також не шедевральна, але ненав’язлива і приємна. Вона не набридає за всі години гри і в той же час не відволікає в складні моменти. В цілому що графон, що саунд можна назвати хорошими. не відмінними, не вау, але хорошими та приємними.


Ґеймплей

Нудна частина огляду закінчилась, тож тепер, нарешті, про головне! В грі 15 рівнів, кожен більш складний за попередній. Перші 3-4 рівні прям легкі, але чим далі, тим жорсткіше і довше вони стають.

Ачівки не без гумору

На кожному рівні нам потрібно зібрати 3 кольорові каменюки та принести їх до порталу. Але окрім цих каменюк в нас є ще й опціональні коллектібли: бульбашки та монетки. Вже з самого першого рівня зібрати монетки буде зовсім непросто, а на останніх рівнях монетки і зовсім будуть знаходитись в пекельних місцях. Тож якщо “заспідранити” гру при першому проходженні можна години за 4, то на збір всіх коллектіблів та ачівок піде годин 10.

Помирати будемо часто

Я ДУЖЕ РЕКОМЕНДУЮ не гнатися за всіма коллектіблами з самого початку і спершу просто ПРОЙТИ ГРУ, збираючи що погано лежить. Бо після першого проходження ми отримуємо ЗМІЇНИЙ ЗІР, який буде показувати нам місцезнаходження всіх коллектіблів, але головніше — ми на практиці навчимося керувати змією, після чого збір коллектіблів буде значно більш приємним.

Керування

Керування — це надважливий ґеймплейний елемент Snake Pass. Саме воно робить гру складною і приємною одночасно, це найоголовніший челендж і найголовніша сила, що дозволить робити люті викрутаси. Наша змія має довгий тулуб, який має реальну вагу, але керуємо ми лише головою. Ми можемо:

  • Рухатись вперед. Причому щоб набрати швидкість нам треба рухатись не по прямій, а зігзагами як справжня змія, бо весь наш тулуб має вагу.

  • Рухати голову в будь-якому напрямі. Так ми обираємо, в яу сторону рухатись.

  • Підіймати та опускати голову. Саме завдяки цьому ми зможемо залазити на об’єкти на закручуватись навколо них.

  • Напружуватись. Напружуємо тулуб та краще фіксуємося на поверхні.

  • Підіймати хвоста. Ми можемо попросити нашого пташиного корєша підняти нам хвоста і завдяки цьому зменшити та перерозподілити свою вагу.

  • Рухати камеру. Ну тут все зрозуміло.

  • Посміхатися. Так, є окремі кнопки щоб наша змійка посміхалася чи зробила злу мордочку. 10/10.

На цьому все! З оцим набором інструментів нам доведеться працювати всю гру. Ніяких нових навичок чи здібностей ми не отримаємо. Але замастерити те що є — ось головний челендж гри. Керування настіки сильне, що завдяки йому ми будемо робити неможліві трюки, залазити на височенні поверхні та балансувати над безмежними прірвами.

Одна з більш легких монеток на початковому рівні

Напочатку керування буде здаватись незрозумілим, складним та дуууууже незручним, але через 3-4 години ми вже будемо використовувати всі складні техніки та робити те, що раніше нам здавалося неможливим. Це та гра, де ми не просто вивчаємо керування, а звикаємо до нього та вчимося ВІДЧУВАТИ нашу змію. Це як вчитися їздити на велосипеді чи грати в бадмінтон: спочатку все зовсім незручно та складно, а потім в нас щось міняється в голові і ми починаємо інтуїтивно робити круті трюки та не задумуючись балансувати. І це дуже приємно!

Вороги

В грі немає жодного банального монстра. Тут нема гоблінів з дубинами чи інопланетян з бластерами. Наші вороги — гравітація, ми самі та інколи камера.

:(

Всі рівні — це повітряні острови з купою прірв, лавою та шипами. Тож помирати будемо саме від гравітації, бо погано закріпилися та впали. І помирати будемо багато. Тіло нашої змійки стане нашим благословенням та прокляттям. Через його вагу та криві руки будемо зриватись з платформ та стовпчиків, та подихати-подихати і ще раз подихати.

Та ну нафіг. Потім колись повернуся

Щодо камери — вона не те що дуже погана. В 90% випадків з нею все ок. Але в нечислених випадках вона буде робити дуже паскудні викрутаси і наше бачення буде раптово перекриватись клятим листячком, або вона буде дуже криво рухатись в вузьких місцях.

В грі нема життів, тож помирати можемо скіки завгодно. Але обережно! Весь прогрес зберігається тіки після проповзання крізь чекпоінт. Якщо ми зберемо 100500 коллектіблів та сдохнемо без чекпоінту — все доведеться робити спочатку. Нащастя, чекпоінти не одноразові і юзати їх можна нескінченно. Але все одно, нам мало просто зібрати коллектібл — після цього треба повернутись назад до чекпоінту та не сдохнути.

Додаткові режими

Також для любителів додаткового челленджу та змагань в грі є режим тайм траялу та аркади. В режимі тайм трайалу намагаємося пройти рівень якомога швидше, а в аркаді — назбирати максимум поінтів за визначений час. І все це з онлайн-лідербордами, тож можна позмагатись з реальними людьми.


Вердикт

Snake Pass — це дійсно унікальний та скіловий платформер. Його приємно мастерити, в ньому реально хочеться збирати всі коллектібли. Це гра, в якій з кожною помилкою ми стаємо крутіше та вчимося відчувати нашу змію. Тут ми реально бачимо свій прогрес як гравця, а не юзаємо якісь імбові скіли чи зброю для перемоги. І хоча відсутність сюжету та деяка одноманітність локацій трохи псують враження від гри, ґеймплейно вона неперевершена та принесе багато задоволення. Тож дуже сильно рекомендую, особливо по гарній знижці. 8/10!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається