Талібан оголосив війну Ірану

Талібан оголосив війну Ірану, — цю заяву зробив лідер талібану Абдулхамід Хорасані.

Афганські таліби опублікували відео, на якому видно, що вони підійшли близько до іранської бази в прикордонній зоні.

Ватажки талібану почали заявляти, що вони будуть боротися з «корумпованою Ісламською Республікою Іран з більшим ентузіазмом, ніж боролися з Америкою».

Заява Абдулхаміда Хорасані

«Ми будемо боротися з Іраном з більшим запалом, ніж ми билися з Америкою. Якщо наші лідери дозволять джихад, ми скоро підкоримо Іран»

У міністерстві національної оборони Афганістану звинуватили іранські сили у відкриті вогню.

«Ісламський Емірат вважає діалог розумним способом розв’язання будь-якої проблеми, пошук приводів для війни не в інтересах жодної сторони», – додали у міноборони Афганістану.

Своєю чергою іранська сторона звинувачує у розв’язанні конфлікту афганську сторону.

За словами іранських військових, сили талібів ініціювали напад з порушенням «міжнародного права та принципів добросусідства» та зустріли «рішучу та мужню протидію з боку прикордонників» Ісламської Республіки.

«Сьогодні у першій половині дня сталося зіткнення прикордонників Забульського прикордонного полку з невідомими озброєними людьми, які планували проникнути на територію Ісламської Республіки Іран, у нульовій точці кордону, що призвело до перестрілки та збройного конфлікту», йдеться також у повідомленні.

Також повідомляється, що двох іранських прикордонників ліквідовано внаслідок зіткнення з талібами. Однак ця цифра може бути вищою.

Зіткнення сталося після того, як президент Ірану Ібрагім Райсі раніше цього місяця попередив талібан не порушувати права Ірану на воду у річці Гільменд. Іран звинуватив правителів афганських талібів у порушенні договору 1973 року, обмеживши потік води з річки Гільменд у посушливі східні райони Ірану. Таліби відкинули це звинувачення. Також перед атакою у збройних силах Ірану заявили, що Іран не визнає талібів.

«Ми не визнаємо нинішніх правителів Афганістану і наполягаємо на необхідності створення інклюзивного уряду в Афганістані», – заявили в міністерстві терористичних сил Ірану.

Відео

Талібан оголосив війну Ірану
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Швидкі Новини
Швидкі Новини@novyny1

877Прочитань
1Автори
6Читачі
На Друкарні з 27 травня

Більше від автора

  • Максим Галкін заспівав українську пісню

    Відомий радянський артист Максим Галкін, заспівав українською, патріотичну пісню. На сцені, Галкін у Варшаві заявив, що гарний українець. Галкін співає українською не вперше, але що він гарний українець заявив вперше.

    Теми цього довгочиту:

    Відео
  • Звернення Путіна до Пригожина

    Термінове звернення путіна до народів росії! Путін звернувся до росіян у зв'язку з переворотом Пригожина і ЧВК Вагнер захоплення Ростова і генштабу. Путін віддав наказ розібратися з Пригожином і пдтримав Шойгу.

    Теми цього довгочиту:

    Путін
  • Переворот! Пригожин звернувся до путіна з Ростова

    Сьогодні зранку росія новини нам дала. ЧВК Вагнер захопила Ростов, аеродром і штаб російської армії. Сам Вагнер записав звернення до путіна де оголосив втрати росії. Він підтверджує, що в день росія має втрати більше тисячі.

    Теми цього довгочиту:

    Прігожин

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається