Таємні авіабази ЗС РФ на окупованій території України

Автор: Tatarigami_UA
Переклад: t.me/in_factum

Зображення

Поки увага громадськості була прикута до аеродромів у Луганську та Бердянську, росіяни створили таємні бази для гелікоптерів у різних місцях окупованої території.

У листопаді минулого року, коли українські війська просувалися до Херсона, росіяни перемістили свої гвинтокрили з аеродрому Чаплинка в більш безпечні місця в глибині нашої території, в тому числі на колись пляжний курорт в Арабатській стрілці поблизу Криму.

Зображення

На знімку видно 20 вертолітних майданчиків, деякі з них зайняті російськими гелікоптерами типу Мі-24, Мі-8, Ка-52 і, можливо, Мі-28. Примітно, що майданчик знаходиться в межах пляжного курорту "Волна", обнесеного парканом.

Зображення

Аналіз знімків за 2021 рік показує відсутність вертолітних майданчиків у цьому місці, що вказує на швидкі зусилля зі створення тимчасової вертолітної бази, зручно розташованої серед пляжних курортів і готелів, яка потенційно може слугувати житлом для їхніх пілотів.

Зображення

Росіяни не використовували цю локацію на ранніх етапах війни. Аналіз історичних знімків вказує на те, що будівництво розпочалося приблизно в жовтні 2022 року, що збігається з Херсонським наступом. Ці зусилля, ймовірно, були спрямовані на передислокацію авіації з Чаплинки.

Релокація авіабази з Чаплинки сигналізує про необхідність для росіян створювати нові приховані місця розташування авіації через занепокоєння щодо потенційних об'єктів для атак. З огляду на висхідний діапазон українського озброєння, ця тенденція зберігатиметься і надалі.

Зображення
Аеродром “Чаплинка”

Водночас слід визнати, що якість і частота заходів з приховування помітно покращилися порівняно з 2022 роком. Росіяни досягли значних успіхів у приховуванні деяких своїх нових вертолітних майданчиків і командних центрів.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
In_Factum
In_Factum@infactum

24.9KПрочитань
2Автори
77Читачі
На Друкарні з 16 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається