Термін анлейбл, демісексуали та ґрейсексуали.

Хто це? Пояснимо в цьому довгочиті.

Анлейбл

Це термін, який використовують люди, які не бажають навішувати на себе ярлики та позначати свою ідентичність більш конкретними термінами, такими як бісексуал, небінарні, лесбійка, аґендер тощо. У людей може бути багато особистих причин для того, щоб відмовитися від навішування ярликів, наприклад, відчуття, що ці ярлики не відповідають їх відчуттю себе, або просто небажання прилічувати себе до якоїсь групи.

Термін анлейбл спочатку використовувався саме лесбійками, які не хотіли клеймувати себе такими термінами, як femme(фем) або butch(буч). Звідти його використання було розширено для романтичних і сексуальних ідентичностей загалом, а потім також для ґендерних питань у новішому використанні.

Демісексуали

Це термін, що використовується для опису людей, які не відчувають сексуального потягу доти, доки не встановлять сильний емоційний зв'язок із партнером. Демісексуал може відчувати романтичний потяг, але сексуальний потяг виникає тільки після встановлення глибокого емоційного зв'язку. Вони можуть бути мало зацікавлені в сексі й відчувати сексуальний потяг лише час від часу, але це не стосується усіх демісексуалів.

Термін "демісексуальність" був уперше введений у 2006 році Авеною Чернін, учасницею онлайн-спільноти Asexual Visibility and Education Network (AVEN). Спільнота функціонувала як місце

обʼєднання людей, які ідентифікували себе як асексуальні або сексуально обмежені.

Ґрейсексуали

Це сексуальна ідентичність в асексуальному спектрі, що відноситься до тих, хто має відношення до асексуальності, але відчуває, що не може бути описаним, як повністю асексуальний.

Термін ґрейсексуал може використовуватися як конкретна ідентичність або як загальний термін для будь-якої ідентичності в асексуальному спектрі, яка не є чисто асексуальною.

Поширеною причиною, по якій хтось може ідентифікувати себе як ґрейсексуал, є те, що він відчуває сексуальний потяг, але дуже рідко. Деякі ґрейсексуальні люди можуть відчувати сексуальний потяг лише один або два рази в житті. Інші можуть відчувати це частіше, але все ж не так часто, як особи, які не знаходяться в асексуальному спектрі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
квіри п'ють чай
квіри п'ють чай@queersdrinktea

3.9KПрочитань
3Автори
51Читачі
На Друкарні з 11 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається