The Darkness — Permission To Land | Про звук, текст, назву

Permission to Land (Bonus Track) - Album by The Darkness - Apple Music

На перший погляд здається, ніби The Darkness з'явились нізвідки й з релізом дебютного альбому «Permission To Land» вони почали рвати музичну індустрію. Однак, за словами фронтмена Джастіна Хокінса, їх шлях до популярності не був аж таким раптовим.

«Ми випустили всього 200 копій EP "I Believe In A Thing Called Love". Їх розкупили за тиждень, а пізніше мініальбом потрапив на 180 місце в хіт-параді. Здається це вперше, коли про нас почули. Далі радіодіджей Джо Віллі поставила EP на Radio 1, ймовірно щоб здивувати свою аудиторію. А на той час у будівлі був Дейв Грол і він сказав: "Це чудово". Вже відтоді всі почали казати який ми крутий колектив», — сказав Джастін Хокінс.

Відзначаючи 20-ту річницю альбому, Джастін разом з гітаристом Деном Хокінсом згадують, як створювали його: спочатку здобули популярність серед поп аудиторії, а потім принесли в рок характерну британську вразливість.

Про звук 01.

The Darkness - Official Website

Вони переписали відсотків 20-30 альбому, адже, до прикладу, у «Love Is Only A Feeling» була сотня версій як зіграти на акустиці. Тоді як інша частина альбому записувалась наживо. До того ж вони не мали лейблу, тому зведення повністю оплачувалось членами групи.

Деякий матеріал робився в маленькій студії у Віллесдені, де поруч з нею стояла кімната з барабанами. Хоча інколи вони пролазили в концертну залу, там грали на інших барабанах, записували їх, а потім допрацьовували в студії. Як результат, звучання «I Believe In A Thing Called Love» чи «Love Is Only A Feeling» набагато краще за інший матеріал.

«До шаленого зросту нас не сприймали як унікальний гурт, — каже Джастін. Були й інші колективи, які грали на двох гітарах. Тож люди сприймали це як змагання, ніби хтось тут має перемогти. Звичайно ставили проти нас. Утім, на превеликий жаль для цих людей, ми єдині знали, як писати пісні».

Адже їх музика переповнена ностальгією про той період, який вважали не модним. Тобто альбомом «Permission To Land» The Darkness дружньо нагадали аудиторії, яка виросла на «Queen» і «Bon Jovi», що в грішному задоволенні (guilty pleasures), ключовим словом є друге.

Про текст 02.

The Darkness' debut album showed they were dead serious about having rock n  roll fun - Double J

Звичайно The Darkness не перші, хто додумався додавати «motherfucker» у приспів, але їх лайка не здається безпідставною. Для них ніби окремо виділено час і місце. Тільки все залежатиме від контексту.

«Наші батьки по-різному підходять до лайливих слів. Відколи ми родились, батько ні разу нічого такого не говорив. А матір розмовляє як портовик. Просто у неї інше виховання. А ось тато взагалі не лаявся. Я запитував у нього: чому так? І як він сказав, вони з приятелем побились об заклад. Хто перший з них вилається, той винен 10 фунтів (близько 500 гривень). Спір вже років 60 триває», — розповів Джастін.

Також у текстах альбому є щось особливо британське. Чи то розповідь про міфічного східноанглійського вовка («Black Shuck»), чи то спогади про позашкільні розваги («Friday Night»).

Про назву 03.

The Darkness, il manuale della rock band » Oca Nera Rock

Було багато безглуздих назв, на кшталт «Thank You, This Will Succeed For Me», «Thank You, This Will Succeed For Me. Now, I Believe Some Sex For My Friends», «Guitarchitecture», «Apocalypso», «Death In Both Ears», «Rock Bottom». Однак вони зупинились на «Permission To Land», бо ця ідея просто-таки впала з неба.

Вони обговорювали, з якої пісні почати альбом (в планах була «Bareback»). Проте на той момент вони записали лише інструментальні партії. Тож гурт вирішив додати голос пілота, який проситиме дозволу на посадку.

Джастін знаходить у цьому подвійне значення. Одне з таких — це зображення людей, які ніби кружляють навколо коханої людини. Тобто, вони вичікують правильний момент, коли почати залицятись.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

516Прочитань
9Автори
11Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • My Chemical Romance — Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (концепція альбому)

    The Fabulous Killjoys - група чотирьох підлітків, які базувались в одному із закладів у зоні 6. Їхній лідер Party Poison, якого грає Джерард Вей (Майкі Вей Kobra Kid, Френк Ієро Fun Ghoul, Pей Торо -Jet Star).

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Як комікс про бунтівників врятував My Chemical Romance

    «The Black Parade» зарекомендував My Chemical Romance як колектив, який вміє дивувати. Проте здавалось, ніби це лише частина грандіозного плану. Вокаліст MCR Джерард Вей повільно, але майстерно прокладав дорогу для гурту, якою вони успішно крокували й будували власну історію.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Як перестати боятись смерті (концепція альбому The Black Parade)

    Чи потребував світ чергового рок-альбому? Ну може й так, а може й ні. My Chemical Romance принаймні не збирались випускати ще один постхардкорний альбом, а планували пройтись світом чорним парадом, що деякі безчестиві люди прозвали маршем на смерть.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається