Топ 10 ігор! Місце 8. Ностальгія за 16 bit.

Привіт, продовжую блог про топ 10 своїх найулюбленіших ігор.

На 8 позиції буде шутер від першої особи. Любите шутери? Я обожнюю 🤤, це найулюбленіший мій жанр. Як відомо всі ігри від 1 особи (далі fps) дають повне занурення в гру, ти ніби особисто перебуваєш в світі грі і відчуваєш все, що коїться навколо. Коли граєш в fps, складається враження, ніби ти існуєш в цьому вимірі, самостійно рухаєшся, споглядаєш події, реагуєш на ситуації, навіть не задумуючись які кнопки натискаєш.

Ви не переплутали, я справді буду говорити саме про fps на консолі Sega 16 bit 😱, назва - Zero Tolerance.

Зображення з сайту sega.fandom.com

Знайомство.

Познайомився я з грою ще в дитинстві. Мені було, приблизно, років 5. Це була моя найулюбленіша гра в той час! І не дивно, з такою графікою, геймплейом та загадковим сюжетом. Одного разу старший брат з цим картріджем в руках завітав до мене. Після цього показував гру, розповідав про секрети і мав великий зошит з кодами. На деякий час в мене пропала ця гра з виду, бо зламалася консоль 😭. Я був дуже обурений та засмучений. Проте через декілька років я знову роздобув консоль Sega, а такий карджридж випадково знайшов у друга зі школи і викупив. пізніше, цю гру запускав на емуляторі на ПК і, навіть, самостійно розробив один мод.

Трохи про гру.

Ви граєте за одного з загону спеціального призначення, якого послали на космічну дослідну станцію по причині зафіксованого сигналу SOS. Прибуваєта і помічаєте, що екіпаж та найманці станції відкривають по вам вогонь 😱. Насправді всі заражені невідомою хворобою, котра перетворює людей на зомбованих, ще й зі зброєю в руках.

Зображення взято з Wikipedia
Зображення взято з 90sfps.fandom.com

Пізніше ви зустрічаєте павукоподібних монстрів і велетенського прибульця, що зачаївся в самому ядерному реакторі станції.

Після зачистки прилітаєте на Землю в штаб-квартиру, а там 🤯. Пошисть та монтри з космосу поширилася на Землю. Тепер вам прийдеться врятувати планету.

Взагалі сюжет, як заповідав Джон Кармак не дуже важлива частина гри в цьому випадку. Проте вся атмосфера доповнюється ретрофутуристичними інтер’єрами, пейзажами космоса з ілюмінаторів станції (на різних рівнях вид космосу змінюється) та темними коридорами, заповненими монстрами. А під кінець гри вас очікує лігво інопланетної живності глибоко під землею, яка оселилась там зі свою королевою.

Геймплейно це класичний шутер з власними особливостями та ізюминками. По-перше різні персонажі мають свої характеристики: один влучніше стріляє, інший медик - краще лікує, третій спеціалізується на вибухівці, четвертий на гаджетах, а останній (в окулярах) на рукопашному бою. Крім звичайної стрільби є невеличкі головоломки, пов’язані з пожежою в комплексах, снайпером, котрого неможливо, як здається, обійти та заплутаними лабиринтами. Гра досить велика, щоб пройти їх повністю, легше записувати коди рівнів. При цьому рівень не рахується зачищеним, якщо ви залишили хоча б одного живого ворога.

Висновок.

Як на мене гра класно грається навіть сьогодні. Зі загадкові темні коридори, космічна станція, пусті коридори, де розгулюють монтри заворожують.

Я раджу всім зіграти, хто любить шутери, адже це true представник старої школи 💪. Фантастичний сюжет та особливість ігрового світу захопить вас.

P.S. Я намагаюся писати так про гру, щоб спонукати вас зіграти в неї.

Наступна гра, про яку готується довгочит - це rogue-like, який мені постійно навіює відчуття з Zero Tolerance. Може вгадаєте 😉?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Роман Крот
Роман Крот@Roman_Shuhevych

Я люблю ігри ❤️

177Прочитань
3Автори
1Читачі
На Друкарні з 28 квітня

Більше від автора

  • Топ-10 Ігор! 9 місце! Виживач!

    Доброго дня. Сьогодні розповім про свою топ-9 улюблену гру.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Топ 10 ігор. Місце 10! Видовищна RTS.

    Привіт! Мене звуть Роман і це мій перший блог. Розповідаю детально про особистий топ 10 ігор. Чому свого часу мене захопили RTS?

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається