Топ-10 Ігор! 9 місце! Виживач!

Доброго дня. Сьогодні розповім про свою Топ 9 улюблену гру.

Це виживалка Terraria 🏜️

Зображення взято зі сторінки гри в Steam

Першою моєю грою виживачем стала No Man’s Sky. Так, це космічний симулятор, проте наполовину видивач. Потрібно збирати ресурси, крафтити речі, будувати споруди, тільки но не настільки детально, як в тому ж Minecraft. Після цього з’явився інтерес до виживачів. Коли задумався, то зрозумів, що зустрічався з іграми, в яких є елементами виживання: Far Cry 3, Dead Island, Dying Light.

Terraria - це аркадний платформер, виживалка, RPG. (В своєму блозі я сам визначаю жанр ігор).

Сюжет. Ти потрапляєш на якусь невідому планету, де маєш вижити та здобути перемогу над істотами, інакше вони здобудуть перемогу над тобою. Розгадуючи лор гри ми розуміємо, що існує зло невідомого походження, яке бажає знищити нас та цей світ. На початку ми з’являємося посепед галявини, де зустрічаємо єдиного персонажа, котрий нам буде допомагати протягом усієї гри - Гід. Його походження таємниче. Крім нього ми зустрінемо багато персонажів: торговця, механіка, лікарку, дріаду та багатьох інших. Всі вони допомагатимуть в проходженні. Історія в світі гри розвивається по мірі вбивств конкретних босів. А коли ми вбиваємо сюжетного могутнього боса в пеклі, гра переходить на зовсім інший рівень і змінює світ. Лише після цього ми можемо дістатися до фінального боса, який керує всім злом.

Ігролад. Ми маємо невеличкий запас інструментів на початку і приступаємо до процесу виживання. Як і у всіх подібних іграх ми маємо кайло, сокиру та молоток. Копаємо землю, знаходиму цінну руду, як то залізо, сталь, срібло чи золото. Створюємо нові потужніші інструменти і зброю.

Бойова частина гри виконана на дуже високому рівні; в арсеналі є різноманітна зброя: кинджали, мечі, луки, магічні жезли, вогнепальна зброя, бомби, гранати і багато іншого. Знаходити або створювати нову зброю неймовірно цікаво через її різноманітність, а також може мати додаткові ефекти, як бонус до шкоди, швидкості чи дальності дії.

В грі є велика кількість різних предметів та артефактів, які збільшують показники вашого персонажа або надають додаткові можливості, накшталт подвійного або потрійного стрибку, польоту, імунітет до вогню чи лави. Якраз заради дорогоцінного луту дуже цікаво досліджувати світ гри.

Творчість. В Terraria ти можеш створити будинки або споруди будь-яких розмірів і масштабів. Присутній величезний вибір матеріалів з яких можна будувати, потім фарбувати будиночки, оздоблювати вазонами чи прикрасами. Що мені найбільше сподобалося - це широкий асортимент меблів, наприклад картини, які можна повісити на стіну чи різні люстри, стійки, ліжка, дивани та навіть рибки в акваріумі 🐟. Гравці з творчою жилкою знайдуть свій прихисток в цій грі на довгі години. Творчий режим в наявності.

Складність. Гра має 3 рівні складності персонажа та 3 рівні складності світу (не рахуючи творчий режим). Персонаж на 1 рівні викидає під час смерті лише золото, предмети лишаються в інвентарі, на 2 рівні - всі предмети, а на 3 рівні померає зовсім і персонаж зникає назавжди 😄.

В світі з кожним рівнем складнішають вороги та боси. В босів з’являються нові атаки та патерни поведінки. При цьому на найскладнішому рівні світу випадає більше золота, більше нагород та деякі унікальні предмети. Хардкорщики знайдуть своє покликання.

Особливості. Гра найперше чим відрізняється від своїх колег по жанру - це різномаїттям всього на світі. В ній багато біомів, споруд, секретів, ворогів, босів, зброї, інструментів, предметів, артефактів, персонажів та ще в біса багато чого. Вона має одну з найкращих фізику рідин. В грі можна займатися чим завгодно, тут навіть присутні елементи RPG. Ти можеш відігрувати певну роль, прокачувати зброю лише в одній категорії, будувати, полювати за монстрами, шукати скарби, все, що прийде в голову гравцю.

Висновок.

Ця гра мене підкупила своєю різноманітністю. Дуже сподобалося будувати будинки для різних персонажів в різному стилі з різних матеріалів та оздоблювати їх. Сподобалося шукати скарби, в кишачих ворогами, печерах та підземеллях.

З усіх виживастиків я обрав саме Terraria найулюбленішою, тому що в ній подобається бойова система, секрети та можливості будування. В інші виживачі я грав небагато. Я ще грав в Minecraft, там не вистачає різномаїття або в Valheim - це по відчуттях зовсім інша гра.

Раджу в Terraria пограти всім, хто любить виживастики, а також тим, хто шукає чогось нового та свіжого і хто хоче реалізувати творчий потенціал, хто хоче розслабиттся в грі. А хардкорщиків запрошую обов’язково, їм сподобається 😁.

P.S. Буду радий бачити коментарі, відгуки та поради під постом, бо я тільки починаю займатися блогами про ігри ☺️.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Роман Крот
Роман Крот@Roman_Shuhevych

Я люблю ігри ❤️

198Прочитань
3Автори
1Читачі
На Друкарні з 28 квітня

Більше від автора

  • Топ 10 ігор. Місце 10! Видовищна RTS.

    Привіт! Мене звуть Роман і це мій перший блог. Розповідаю детально про особистий топ 10 ігор. Чому свого часу мене захопили RTS?

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається